Relacja ze szpitala uzdrowiskowego od ŚRODKA :) - co byście chcieli zobaczyć? :)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
krzysiek162333
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 gru 2018 10:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Relacja ze szpitala uzdrowiskowego od ŚRODKA :) - co byście chcieli zobaczyć? :)

Post autor: krzysiek162333 »

Witam serdecznie, nazywam się Krzysiek i od niedawna mam konto założone na tym portalu.

Jako że prowadzę bloga konsumenckiego, pod tym adresem:

[link]

a mam nadzieję że niedługo doczekam się wyjazdu do szpitala uzdrowiskowego, ponieważ jestem już 113-sty na liście:

Obrazek

chciałbym zrobić długą i obszerną relacje z takiego szpitala uzdrowiskowego/sanatorium na moim blogu.
Przede wszystkim chciałbym się skupić na wyżywieniu jakie jest oferowane na NFZ.
Czy jest takie samo jak w szpitalu itp/itd. ?

Ale może macie jakieś konkretne propozycje, pomysły na czym się skupić?
Może jakieś krótkie filmy z konkretnych zdarzeń.

Pytam ponieważ pierwszy raz jadę na taki wyjazd i sam nie będę wiedział na czym się na początku skupić. :)
Pozdrawiam. ;)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2018 15:23 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Re: Relacja ze szpitala uzdrowiskowego od ŚRODKA :) - co byście chcieli zobaczyć? :)

Post autor: wiktor64 »

Witam tak na marginesie to już powinieneś mieć przydział lada chwila
ciekawe gdzie pojedziesz .
Co do pytania to powiem tak poczytaj inne opinie
i bedziesz wiedzial co napisac po pobycie
a ludzie oczekują wszystkiego przyjecie ,pokoje jedzenie
jakie zabiegi itd no i dla nie których te kochane balety
to tyle narka i dobrego przydziału :lol: :lol:
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 00:16
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Relacja ze szpitala uzdrowiskowego od ŚRODKA :) - co byście chcieli zobaczyć? :)

Post autor: Gelek »

Nie zapomnij też o warunkach w danym uzdrowisku, bo bywa baaardzo różnie, no i okolicy, co można zwiedzić, gdzie pójść, itd...
Awatar użytkownika
krzysiek162333
Kuracjusz
Kuracjusz

Gelek pisze: 29 gru 2018 15:37 Nie zapomnij też o warunkach w danym uzdrowisku, bo bywa baaardzo różnie, no i okolicy, co można zwiedzić, gdzie pójść, itd...
Dzięki, właśnie dużo czytałem, że sanatoria będące na NFZ, mogą wbrew pozorom się bardzo od siebie różnić.

Tak, mam nadzieję że już w lutym uda mi się pojechać. W lipcu jak dostałem list, byłem na liście ok. 550-ty i czas oczekiwania "ok. 8 miesięcy" .
Także zobaczymy.
O imprezach wieczornych też się dużo naczytałem, ale to chyba bardziej w sanatorium, niż w takim szpitalu uzdrowiskowym? ;)

Ps. moderator jest nieugięty i usuwa link do mojego bloga ;) , także napisze bez "url" jak można wejść: [link]

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2018 16:16 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
beatricze
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2018 23:35

Post autor: beatricze »

Witam Krzysztof
Jesteś nowy na forum okey ale jedziesz do sanatorium po relaks i zdrowie. A Ty pytasz o jedzenie?! Powiem tak jest również nie oczekuj za 8-10 zł osobodzien cudów. Ale jeszcze nikt nie umarł z głodu!!! Poza tym każdy jedzie w innym celu i z innym zamiarem oczywiście nie mówimy tu o zabiegach bo to jakby oczywiste. Humor i towarzystwo to jest najważniejsze bo musisz przetrwać 21 dni. Pozdrawiam i powodzenia, życzr miłych wrażen.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Relacja ze szpitala uzdrowiskowego ...

Post autor: jacky6 »

krzysiek162333 pisze: 29 gru 2018 15:48
Ps. moderator jest nieugięty i usuwa link do mojego bloga ;) , także napisze bez "url" jak można wejść: [link]

Bo taki jest regulamin forum i życie forumowe.
Gdybyś w swoim profilu zapodał swój dodatkowy namiar - czyli opcję [email] adres - to zainteresowani mogliby bezpośrednio zapytać Ciebie i te detale.

Zgadzam się o tyle z Tobą, że relatywnie brak na forum rozróżnienia w relacjach między pobytami w sanatorium uzdrowiskowym a szpitalem uzdrowiskowym.
Stąd chętnie bym się dowiedział nie tylko jakie są różnice ale co i dla kogo było dotkliwą udręką ?

Życzę pozytywnie zaliczonej kuracji a przede wszystkim znaczącej poprawy zdrowia i nabycia nowych a miłych znajomości tudzież fajnych wycieczek w okolicy.

PS - czy na tym etapie oczekiwania masz wiedzę o lokalizacji kuracyjnej ?

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Krzysztof.
A ja napiszę, że wszystko co zobaczysz, przeżyjesz i opiszesz będzie w porządku i ok. O każdym miejscu warto wiedzieć ile się da i mieć jakiś pogląd. A przez 28 dni to dużo zobaczysz i przeżyjesz. W wiekszości nie ma znaczenia czy pobyt jest szpitalny czy sanatoryjny, wszystko jest w tym samym miejscu przeważnie, może w nazwie być tylko, że szpital uzdrowiskowy, albo sanatorium uzdrowiskowe oddział szpitany. Zależy od miesjsca gdzie Cię wyślą. Zycie na miejscu tam jest takie samo i dla szpitalnych i dla sanatoryjnych. Na pewno będą plusy i minusy, ale to jest calkiem normalne. Pozdrawiam. Jak bedziesz wiedział gdzie jedziesz to napisz. Może też znajdziesz i tu już jakieś opinie i porównasz ze swoimi w czasie pobytu.
Awatar użytkownika
krzysiek162333
Kuracjusz
Kuracjusz

beatricze pisze: 29 gru 2018 19:16 Witam Krzysztof
Jesteś nowy na forum okey ale jedziesz do sanatorium po relaks i zdrowie. A Ty pytasz o jedzenie?!
Dokładnie, główny zamiar wyjazdu to zdrowie, natomiast mój blog jest konsumecki, recenzuje różne produkty spożywcze, sam czasem tworze oryginalne dania/potrawy więc jedzenie to jedna z domen które opisze. ;)
Ale absolutnie nie jest to najważniejsze wg mnie podczas takiego wyjazdu. :)

Ps. podczas rehabilitacji w szpitalu miałem na jednej sali stałego bywalca sanatoriów (wtedy jeszcze tak się tym wyjazdem nie interesowałem, więc
go o szczegóły nie wypytywałem) , ale jak to dobrze ujął: "Jeden jedzie do sanatorium po zdrowie, drugi po papiery, trzeci żeby odpocząć od
żony/męża/rodziny, a czwarty żeby się dobrze zabawić."
;)

Ps2. Jacky6, niestety nie dostałem jeszcze "wezwania", natomiast z jakim średnio wyprzedzeniem od skierowania jest czas do wyjazdu?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Post autor: jacky6 »

krzysiek162333 pisze: 29 gru 2018 20:08 Ps2. Jacky6, niestety nie dostałem jeszcze "wezwania", natomiast z jakim średnio wyprzedzeniem od skierowania jest czas do wyjazdu?

To jest wartość obecnie zmienna - sporo forumowiczów / forumowiczów chciałoby się dowiedzieć jak to było w Twoim przypadku.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
beatricze
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2018 23:35

Post autor: beatricze »

Witam Krzysztof
Na forum Facebooka dowiesz się więcej jak poprosisz. Powodzenia
ODPOWIEDZ