Iwonicz-Zdrój Biały Orzeł od 19.02.2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Michalek 100
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2019 10:16
Oddział NFZ: Małopolski

Iwonicz-Zdrój Biały Orzeł od 19.02.2019

Post autor: Michalek 100 »

Jedzie ktoś na turnus od 19 lutego do białego orła w iwoniczu
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Re: wyjazd do sanatorium w Iwoniczu Zdrój 1.06.2019

Post autor: p-siak »

Kolega jedzie 19,ale do Wisły
Michalek 100
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: Iwonicz-Zdrój Biały Orzeł od 19.02.2019

Michalek 100 pisze: 03 lut 2019 10:27 Jedzie ktoś na turnus od 19 lutego do białego orła w iwoniczu
Michalek 100
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

O której godzinie najlepiej przyjechać do sanatorium
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam,
Najlepiej rano...jak nie masz daleko, ja w lecie po 7 byłam, serdecznie pozdrawiam. Jeszcze na śniadanie można pójść.... należy się całodzienne wyżywienie w dniu przyjazdu jak i w dniu wyjazdu. Proszę wziąść pokój od strony balkonów, od wschodu i frontu i od tarasu, nie z tyłu. Bardzo lubiłam tam to miejsce, ale byłam w lecie. Nie wiem jak jest w zimie.te pokoje od frontu z balkonami morze w zimie lepiej brać bez balkonu żeby nie było zimno i nie wiało bo to są drewniane werandy.. O ile dobrze pamiętam bo ja byłam 3 lata temu. Proszę pytać jak coś potrzeba...
Wszystkiego dobrego życzę, Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj oj przepraszam za błąd
tam pisałam ....morze w zimie lepiej brać i mi dyktafon w telefonie źle zapisał , bo to chodzi o wyraz... może.. Ja nie robię takich błędów ortograficznych.... przepraszam...
Michalek 100
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam i dzięki za podpowiedź.Do sanatorium mam jakieś 130km myślę że na 9 się wyrobie.
KKrystyna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2019 18:07

Post autor: KKrystyna »

Z tego co wiem, pozmienialy się przepisy. Turnusy na ogół zaczynają się obiadem, a kończą śniadaniem.
Radzę zadzwonić i dowiedzieć się od której godziny przydzielaja pokoje. Na ogół poprzedni turnus zwalnia pokoje tego samego dnia.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj KKrystyna,
czy byłaś w Białym Orle?...
I czy z ZUSu, tam właśnie, ?
gdyż tam chyba są tylko ludzie z ZUSu....o ile dobrze pamiętam i nie zrobiono np.inaczej w tym roku. Nie wiem, o jakich przepisach Ty mówisz?
! Wydaje mi się , aczkolwiek mogę się mylić ale chyba nie byłaś z ZUSu albo nie byłaś w tym sanatorium ...A może byłaś z funduszu i gdzie indziej...
To co ja wiem to właśnie z funduszu NFZ jest przyjazd i wyjazd w tym samym dniu czyli na wymianę. Natomiast ZUSu często bywa jeden dzień przerwy na posprzątanie.
Oczywiście pan Michałek ma na skierowaniu telefon i jak najbardziej można tam zadzwonić i spytać się, tylko żeby natrafił na miłą panią i uprzejmą w recepcji...
natomiast szanowna Pani krystyno to co Pani pisze że to mąż zaczyna się obiadem a kończy śniadaniem to też tylko tak jest zawsze z funduszu NFZ, gdyż od 14:00 są obiady i po śniadaniu w dniu wyjazdu opuszczenie sanatorium, bo już obiad się wtedy nie należy..

Natomiast PAN, który dał to pytanie -Kiedy można przyjeżdżać - pan Michałek może zobaczyć w zawiadomieniu o skierowaniu do sanatorium na drugiej stronie w punkcie 6 pisze , że doba hotelowa dla osób skierowanych przez ZUS trwa od godziny 0.00 w dniu przyjazdu do godziny 24.00 w dniu wyjazdu !!!
Jaki z tego wniosek? Czyli po 0:00 w danym dniu przyjazdu należy się śniadanie obiad i kolacja i w dniu wyjazdu do godziny dwudziestej czwartej też całodzienny posiłek !!!!! A nie tylko śniadanie jak pani pisze...chociaż ludzie i tak wcześniej wyjeżdżają i z tego nie korzystają, bo i tak czasem też bywa..., jak i mają o różnej porze autobusy czy pociągi czy odjazdy prywatnym samochodem i często chcą jak najszybciej już być w domu... hihihihi.....

Ponadto w punkcie 7 pisze- ośrodek zapewnia zakwaterowanie i wyżywienie od pierwszego do ostatniego dnia turnusu!!!! Ku ścisłości....

Wszystkiego dobrego życzę
I pozdrawiam serdecznie :)
Michalek 100
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Muzyczka dzięki za odpowiedz👍
ODPOWIEDZ