Dąbki "SUSMED"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 21 razy

Dąbki "SUSMED"

Post autor: zawiela »

Z góry od razy sorry,że zwlekałam z opisem,pojawiły się nowe kłopoty ze zdrowiem,dlatego dopiero piszę.Więc zaczynam...
W ośrodku pojawiłam się przed 10.00.Przyjęcie poszło bardzo sprawnie.Byliśmy pierwszym turnusem w tym roku,dlatego wszyscy od razu dostali klucze do pokoi. W ten sam dzień zaliczyłam pielęgniarkę ;) i lekarza. Piguły sympatyczne,lekarze również.
Sanatorium składa się z 4 budynków,A,B,C i jadalnio- kawiarni. W budynku C mieszkają również małe dzieci z rodzicami.
W budynku A są pokoje i zabiegi .Trochę było chodzenia ale to są tam małe odległości,że nikomu nie przeszkadzało,bynajmniej ja nie słyszałam aby ktoś narzekał.
Pokoje fajne,panele na podłodze,uważam to za duży plus.Wszystko kolorystycznie dobrane.Łazienka mogłaby być większa aleeeeee,to szczegół.Tv i czajnik za free,na wyposażeniu 2 kubki,2 łyżeczki,2 leżaki,dodatkowy koc plażowy.Talerzyków brak.Duży plus za papier toaletowy :shock: nie było rolek,jak to do tej pory widziałam,ale była wielka ROLA przymocowana w pojemniku na ścianie ,taka sama,jak jest w galeriach handlowych.Wszystkie pokoje z balkonami.
Jedyne zastrzeżenie mam do pań sprzątających,trochę było robione na odwal.Z półek,ze stolika ,nie było sprzątane ani razu.
JEDZENIE!!!!! Słuchajcie,jeszcze nigdy nie byłam tak rewelacyjnie karmiona w sanatorium.Porcje duże,bardzo dużo warzyw{ papryka czerwona, ogórek świeży}owoce,dodatkowo jogurty,serki ,pączki,ciasta.No i jak było schudnąć :) Kelnerki bardzo sympatyczne,uczynne.Jezeli ktoś chciał zabrać ,swoje nieskończone jedzenie,na szwedzkim stole,były tacki papierowe.Jeżeli ktoś przychorował,czy nie mógł przyjść na obiad,można było poprosić kelnerkę o styropianowe pojemniki na zupę i na drugie danie.Pomysł -pierwsza klasa.
W poniedziałki,środy i piątki ,w kawiarni odbywają się wieczorki taneczne.Od godz.20.00 do 23.00. Ze wszystkich lokali ,w których byłam U NAS BYŁO NAJLEPIEJ.Muzyk grał rewelacyjnie.Bar również dobrze zaopatrzony ;) W pierwszy wieczór nie było sosu tabasco,na specjalne zamówienie ,już na następną potańcówkę,został zakupiony :D Kawiarnia czynna od godz.13.00. Rzut beretem od Susmedu znajduje sie Dukat.Tam również chodziliśmy.Argentyt raczej dla zmotoryzowanych,deczko za daleczko.
Z wycieczek nie korzystałam,bo Kołobrzeg i Koszalin zwiedzony.Mozna było jechać do Jarosławca.Do Darłowa 7 km.Bilet 5 zł.
POLO MARKET na przeciwko. Jedyna knajpa czynna w tym okresie POD LAGUNĄ.Przy pierwszym przystanku w Dąbkach.Troche straganów z pamiątkami.
Trochę namalowałam obraz,jakby jakieś pytania,jeżeli będę wiedziała,odpowiem.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Re: Dąbki "SUSMED"

Post autor: wiktor64 »

dzieki za opinie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Dąbki "SUSMED"

Post autor: jacky6 »

Fajny opis.
Tym samym przemieszczę Cię w Poczekalni na rok 2019 do części już po kuracji.
Zdarowia żełaju.
czyli pozdrawiam.
PS - dasz radę jakieś fotki udostępnić ?

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Super opis Zawielo :D :serce: czuć Twoje zadowolenie z pobytu :D tak jakoś niechętnie myślałam o Dąbkach , ale po Twoim opisie wpisałam Susmed na listę do ewentualnych zwrotów :D

Dzięki :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Bardzo dobry i opis i sam Ośrodek :D Dziękujemy za szczegóły z pobytu ;)
W wakacje wielokrotnie mijaliśmy Susmed, lecz wtedy jeszcze nie wiedziałem, że jest możliwe:
zawiela pisze: 12 mar 2019 16:06 (...) W ten sam dzień zaliczyłam pielęgniarkę ;) i lekarza. (...)
A jednak da się to zrobić :)
Teraz już nie mam wątpliwości aby udać się tam na turnus bo w Dąbkach jest mnóstwo ciekawych atrakcji :lol: :lol: :lol:
zbiibri
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2012 18:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zbiibri »

Proszę NFZ o przydział do tego sanatorium :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak się spodobało,że jedziemy z rodzinką w lipcu ,właśnie do SUSMEDU,na pobyt wczasowy,żeby było śmieszniej ,będziemy mieli pokój naprzeciwko mojego sanatoryjnego :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Hipokryt pisze: 12 mar 2019 17:13 Bardzo dobry i opis i sam Ośrodek :D Dziękujemy za szczegóły z pobytu ;)
W wakacje wielokrotnie mijaliśmy Susmed, lecz wtedy jeszcze nie wiedziałem, że jest możliwe:
zawiela pisze: 12 mar 2019 16:06 (...) W ten sam dzień zaliczyłam pielęgniarkę ;) i lekarza. (...)
A jednak da się to zrobić :)
Teraz już nie mam wątpliwości aby udać się tam na turnus bo w Dąbkach jest mnóstwo ciekawych atrakcji :lol: :lol: :lol:
oj Marek , Marek ;) dobrze wiesz , że Zawiela co innego miała na myśli , nie "atrakcje " z lekarzem i pielęgniarką :)
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dąbki "SUSMED

Pokój 2-osobowy