Posejdon Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Posejdon Kołobrzeg

Post autor: lubelanka64 »

Gienia Darku wywołali się mnie. Pierwsze wrażenie niekorzystne, brak podjazdu dla niepełnosprawnych i bagażu przy wejściu głównym \ podjazd jest od tyłu ale by tam trafić trzeba znać obchody/. Pani na recepcji bardzo oszczędna w informowaniu nowo przybyłych kuracjuszy, minimum słów. Pokoje już są rozpisane, nie ma dyskusji na ten temat. Przyjechałam około 20.00 więc nie załapałam się na kolację. Takie było pierwsze wrażenie.
Dostałam 3 studio nietypowe, dwa pomieszczenia ale bez drzwi . Pewnie to był tzw apartament standard dla komercji. Wyposazenie standardowe, chociaż dla trzech kobiet jedną mała szafa 80 to trochę mało, tapczany wąskie z ogranicznikami meblowymi , materace miękkie, mój wygnieciony. Jest telewizor /23 zł od osoby/ wliczony w opłatę, chłodziarka, stolik, foteliki, szklanki i telerzyki. Mój pokój jest z dużym balkonem i to jest duży plus.
Najważniejsze, że współlokatorki są super.
Pani doktor brała pod uwagę sugestie co do zabiegów ipytala o aktualny stan zdrowia i bieżące dolegliwości..
Jestem po pierwszym dniu zabiegowym i na razie jest ok.
Pogoda sprzyja...cdn
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Posejdon Kołobrzeg

Post autor: GIENIA »

Pokoje rozpisane :?: :?: :?: :shock: mnie pani pytała w którym budynku chcę ..... itd
Wjazd do osób na wózkach , to nie podchody , takich kuracjuszy informują , ze podjazd jest od ul Portowej ... nooo , chyba , że ktoś nie zgłosi ... :roll:
Wiem , o jakim pokoju piszesz ... byłas prawdopodobnie ostatnia w recepcji , dostałaś to , co pozostało .... a tych pokoi jest 3 :) i było już po kolacji :roll: telewizora nie musiałas opłacać ....

Szkoda , że Posejdon , póki co , Cie zawiódł ..... ja bym z ochotą tam powróciła :)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu nie polemizuj ze mną, opisuję stan na bieżąco, nie mam zamiaru koloryzować czy konfabulowac. Pisałam o pierwszym wrażeniu. Posejdon mnie osobiście nie zawiódł, jestem zadowolona. Mam wszystko to co potrzebne do przyzwoitego spędzenia 21 dni.
Zabiegi póki co odbywają się według zaplanowanych godzin. Kadra młoda, sympatyczna i pomocną. Spora grupa ludzi zamienia zabiegi z różnych względów. Ja mam to co chciałam. Jest spory basen solankowy do ćwiczeń i można wykupić karnet do indywidualnego korzystania.
Wyżywienie jest ok, m.in zupa mleczna na śniadanie, zupy smaczne. Potwierdzam, że pieczywo jest niesmaczne, w porównaniu do innych sanatoriów w których bylam.
Pozdrawiam cdn.
ula509
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2019 21:30
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ula509 »

Lubelanko, będę w sierpniu obok w MSW i z ciekawością poczytam wszystko, co napiszesz o otoczeniu, drodze do portu, nad morze itd., itp.. :) Miłego pobytu. :kwiat:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 65 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Lubelanka 64 musze bronić Gieni bo ona ma racje byłem tam dokładnie
2 lata temu i naprawde trafiłaś super nie wiem o co chodzi z tym chlebem
moze teraz sie pogorszyl uwiesz mi że co nie kturzy trafiają na gorsze
przydziały ale jest jak jest jednym pasuje innym nie to na tyle narka :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Wiktor64 już wcześniej ktoś pisał na forum, że w Posejdonie podają chleb wcześniej rozmrożony i to potwierdza teraz lubelanka 64. Dopiero zaczęła pobyt i zobaczymy co jeszcze w tym temacie napisze. :?:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Byłam marzec/kwiecień :) i też byliśmy z mężem b zadowoleni. My trafiliśmy na super recepcjonistkę, ale są różne :lol: Fakt też wczłapywałam walizy po schodach, dopiero później dowiedziałam się o bocznym podjeździe :oops: więc wózkiem juz wjechałam po wjeździe ;) Chleb faktycznie bywa różny.....i świeży i podsuszony...ale jedzenie ok, urozmaicone :)
Też byśmy wrócili :D :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mazrenko , pisałam Ci o tym podjeździe dla wózków , może przeoczyłaś, pisałam też w mojej opinii po powrocie :)
GIENIA pisze: 21 lis 2017 12:05

Może jeszcze kogos zainteresuje ..... jak już pisałam , ośrodek jest w pełni dostosowany dla osób poruszajacych się na wózkach inwalidzkich , są toalety dla niepełnosprawnych .... ale , wjazd do budynku nie jest od strony głównej budynku , a od tylnej , od ulicy Portowej .... tam jest podjazd do ośrodka dla wózków , wjeżdża sie do ośrodka na parter , tuz obok recepcji ...
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Napisałam długiego posta...... poszedł w kosmos. Chcę napisać o zabiegach. Sprzęt nowej generacji, wanna do hydromasażu głęboka z niezliczoną ilością dysz, masaż całego ciała cudowny, aparat do ultradźwięków mocowany do ciała nie ręczny, laser skanuje a nie punktowy, wodne łóżko masujące. Wszystkie zabiegi wykonywane są zgodnie z harmonogramem i czasem trwania. Podobają mi się ćwiczenia w basenie, dostosowane do grupy wiekowej i na różne partie ciała /urozmaicone/. Jestem zadowolona z jakości zabiegów, jutro kontrola lekarska.....ja nie będę nic zmieniała. Napisałam o moich spostrzeżeniach, mając porównanie z innymi sanatoriami w których byłam. Cdn. Jest ok.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Lubelanko , a nadal tak jest , że panie i panowie mają inne godziny ćwiczeń na basenie :?:
ODPOWIEDZ