Jaka jestem

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Jaka jestem

Post autor: Selene »

Jak jestem? Ot zwyczajna jak wiele innych kobiet. No może z większym bagażem życiowego doświadczenia.
Trzymam uroczy dystans, w zachowaniu cenię luz ale nie poufałość. Klepanie po plecach odpada. Jestem uczciwym i przyzwoitym człowiekiem. Dama, z którą jestem utożsamiana często ma ochotę na brawurę, groteskę, niekonwencjonalny, mało dekoracyjny wizerunek. Od dawna więc konsekwentnie "oddamiam" się. Kocham ludzi. Lgnę do ciekawych osobowości i zwykłych dobrych ludzi, od których wiele można się nauczyć. Czasem za bardzo się otwieram i ...muszę się wycofać. Potrzebuję autonomii, trudno mi wejść na głowę. A gdyby ktoś próbował - zrzucę. Jestem uzależniona od działania. Nie potrafię się obyć bez miłości. Potrafię cieszyć się drobnostkami, małymi i tymi dużymi. Nie mogę zasnąć gdy mam jakiś problem. Podziwiam każdego bo jest za co. Kolekcjonuję ...wspomnienia. Uroda jest wartością przemijającą, dla mnie liczy się wnętrze drugiego człowieka. U przyjaciół cenię lojalność. Kosmetyk bez którego nie wyobrażam sobie dnia i jestem od niego uzależniona to...uśmiech. Moje mocne strony- prawdomówność, otwartość, potrzeba dawania, a daję więcej niż otrzymuję w zamian. Chwile słabości? - miewam ...za bardzo wszystko przeżywam.

Selene :oops:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: Jaka jestem

Post autor: syrenka »

Potrafię mieć słabość dla ludzi, którzy mnie prawdziwą poznali, pokazali siebie, przy sobie zatrzymali. Potrafię zmienić zwykły czas w tą jedną chwilę, zatrzymać ją, zapomnieć o wszystkim na chwilę. Potrafię wybaczyć, ale nie zapominam. :| Potrafię kochać i chcę być kochaną ale niestety nie jest mi to dane .Chciałabym kiedyś usiąść na trawie i z czystym sumieniem powiedzieć: "tak, jestem cholernie szczęśliwa"....B.... 8-)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Kobietki-witam,stronka na ktora sie natknalem jest zajefajna,czyta sie super,zastanawiam sie-bez obrazy,czy to co o sobie piszecie wiecie od samych siebie,czydowiedzialyscie sie od swoich partnerow,przyjaciol,czy kolegow-moze zaduza ciekawosc z mojej strony,ale zastanawia mnie to-o sobie jaki jestem nie bede pisal-moze brak odwagi cywilnej,a moze inne wzgledy,a moze zaduzy bagaz doswiadczen,zycie urozmaicone z wielkimi i raptownymi zmianami-a mialem nic nie pisac pozdrawiam Was-Ksiezycui Poznanianko ;) 8-) :?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

To był sierpień ,piękny wieczór ,z cudownym zachodem słońca nad taflą jeziora i to ptaszysko,nie wiem czy małe? ,nie wiem ,czy żółte ?
A może czarne ?
Nie wiem .Ptaszysko śpiewało,krzyczało ,radośnie i jakoś tak niezrozumiale ................ Nikt nie mógł tego zrozumieć ,co mu się stało?
To ja się urodziłam, to ja wybiegłam na ten świat,świat cudowny,piękny ,pięknem płatków bławatów,pachnacy różami,wybiegłam ,zawołałam co to jest ? gdzie ja jestem ? po co tutaj jestem? skad się wzięłam ?Dlaczego ktoś przerwał mi ,to cudowne poczucie bezpieczeństwa? tam byłam nie niepokojona , tam było mi tak cieplutko ,dlaczego ktoś mi to przerwał?...................................
I ten cichutki głos ,jesteś moim spełnionym marzeniem ,moim okruszkiem ,moja kruszynką i nagle ta cisza , długa cisza ,ptaszysko odleciało
motyl usiadł obok , zamarł wsłuchując się w to piękne marzenie..............Bedziesz ,wrażliwa moja kruszynko,bedziesz ,kochać ludzi ,będziesz chciała z nimi rozmawiać ,otaczać troską ,ale bedziesz też czasami jak lew ,z jego cechami i niezależnością.
Nie pozwolisz by Ciebie obraził ktoś,kto wziął się obok Ciebie tak przez przypadek ,nie pozwolisz ja to wiem moja kruszynko
Będziesz bronic słabszych ,w ich smutku ,bedziesz zrywac dla nich polne kwiaty , bedziesz z nimi cierpieć ponieważ jestes moją wierną kopią
kruszynko
Bedziesz kochać ,ale czy będziesz kochana ? Tak bardzo bym chciała ,byś była szczęśliwa moja kruszynko.
Bedziesz kochać róże ,lilie polne ,tulipany ,ale pokochasz tez osty ich pieknem ,niedostępnością ,bo jestes lwiątkiem moja kruszynko
Bedziesz też dumną ,czasami nie znoszaca sprzeciwu ,o to się martwię jak przyjmie ciebie kruszynko ten świat ,czy zaakceptuje ?czy zrozumie?
Bo ja Ciebie kocham kruszynko ,za to ,że jesteś ,własnie taka ,jak ten piekny motyl ,który juz odleciał tak mi przykro ,nie zdążyłam z nim porozmawiać ,by ciebie strzegł ,swoim pieknem ,pełnią barw ,ciepłem skrzydełek .
A ptaszysko zobacz wróciło ,siedzi na tej galęzi tak cichutko i już nie krzyczy,nie obwieszcza bo juz jesteś.................................................
forumowicz

a gdziez to się podziali nasi panowie ?tacy rozmowni :lol: może coś napiszecie o sobie? ;) Np mix ten przystojniaczek?i max?
i inni? tak chciałybyśmy poczytać o Was prawda kobietki? ;) :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kruszynko,ja jestem tak niesmialym i pelnym kompleksow malym chlopcem-155 bez kapelusza,ze pisanie na Forum przy Was mocnych,charakternych kobietach wydaje mi sie niecelowe-nie bede wystawial sie przeciw zmasowanejPieknej Slabej Plci-swoja droga skad sie wziela ta nazwa-Slaba Plec.Serdecznie pozdrawiam ;) :roll:
forumowicz

Andrzeju Twoje podpuszczanko ;) :) jest miłe ,zaraz zaraz ,chyba Selenka ,nie chciałaby w Krynicy za przewodnika "slabeusza" :lol:
wszak musi mieć oparcie solidne oparcie i Ty takim będziesz prawda? :) Obiecałes to publicznie ,pamietaj ,prawdziwi mężczyżni nawet o wzroście 1,55
powinni obietnic dotrzymywać
P.s sprzedawaj biegusiem tego poloneza ,piekne kobietki nie jeżdżą polonezami :!: :oops:
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Naprawdę jaka jesteś nie wie nikt
Bo tego nie wiesz nawet sama Ty
W tańczących wokół szarych lustrach dni
Rozbłyska Twój złoty śmiech
Przerwany w pół czuły gest
W pamięci składam wciąż
Pasjans z samych serc

To prawda nie potrzebna wcale mi
Gdy nie po drodze będzie razem iść
Uniosę Twój zapach snu
Rysunek ust, barwę słów
Niedokończony, jasny portret Twój

Uniosę go ocalę wszędzie
Czy będziesz przy mnie, czy nie będziesz
Talizman mój, zamyśleń nagłych Twych i rzęs
Obdarowany Tobą miła
Gdy powiesz do mnie kiedyś: wybacz
Przez życie pójdę oglądając się wstecz

To prawda nie potrzebna wcale mi
Gdy nie po drodze będzie razem iść
Uniosę Twój zapach snu
Rysunek ust, barwę słów
Niedokończony, jasny portret Twój
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kruszynko :roll: jednak dalas sie troszke podpuscic-piekne kobiety nie jezdza Polonezami a ja od siebie-starsi,dojzali panowie-tez,o 155 bez kapelusza juz nie wspomne :lol: pozdrawiam i prosze bez urazy ;) :roll:
forumowicz

:lol: kiedyś przecież to volvo trzeba na podjeżdzie zaparkować :lol:
tez pozdrawiam ciepło :)
ODPOWIEDZ