Kto jedzie-Jutrzenka Wieniec Zdrój od 27.10.19

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kris1680
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2019 12:48
Oddział NFZ: Wielkopolski

Kto jedzie-Jutrzenka Wieniec Zdrój od 27.10.19

Post autor: kris1680 »

Ja jadę z ZUS i troszkę mam obawy,jadę pierwszy raz rejon Konin z wielkopolski./własnym autem/jakby coś mogę zabrać.
Pozdrawiam serdecznie
iwonek39
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2014 21:32
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Kto jedzie-Jutrzenka Wieniec Zdrój od 27.10.19

Post autor: iwonek39 »

Wieńca nie ma co się bac :D . Sama lokalizacja to troche takie odludzie...do Wloclawka chyba z 7 km. Na miejscu 1 sklep spozywczy, 1 z ciuchami, stoisko z lokalnymi rzeczami i las ... ale ..Warunki lokalowe super ( hotelowe)- w pokoju tv
( jak się zaplaci), czajnik, szklanki, ręczniki wymieniane bardzo regularnie. Zabiegi wg mnie też bardzo dobre. Trochę dużo chodzenia bo odległości spore i wszędzie marmury więc jeśli ktoś ma problemy z chłodzeniem to może być słabo. Poza tym wszystko ok.
Niektórzy narzekali na jedzenie ale jak dla mnie bylo w porządku.
Co do rozrywek wszystko na miejscu i płatne. Jest bilard, pilkarzyki, stół do tenisa stołowego, dyskoteka na miejscu, czasem jakiś występ. W weekendy wycieczki zorganizowane po okolicy albo samemu trzeba sobie organizować czas.
Ja ogólnie byłam zadowolona. Życzę równie udanego pobytu i skutecznej rehabilitacji
kris1680
Kuracjusz
Kuracjusz

Iwonek39 dziękuję serdecznie za info,też nie jestem wymagający jeżeli chodzi o wyżywienie bo raczej chodzi mi o dietkę,tak że powinno być dobrze,a jeżeli pokoiki ok i zabiegi też to czego wymagać więcej.Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia. ;)
katka73
Na forum od: 12 paź 2019 22:01
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: katka73 »

Witam,
mam skierowanie z ZUS do sanatorium Jutrzenka-Wieniec Zdrój od 27 października. Tez jadę pierwszy raz.
kris1680
Kuracjusz
Kuracjusz

No to super już są 2 osoby,będzie rażniej,pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia.
katka73
Na forum od: 12 paź 2019 22:01
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: katka73 »

Mam nadzieje, że jakoś się wszyscy stąd tam skrzykniemy w tym tłumie. Czytałam że tam jest bardzo dużo ludzi.
iwonek39
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2014 21:32
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: iwonek39 »

Tak, to rzeczywiście moloch, w momentach szczytu było ok 1000 osób (zwłaszcza weekendy, kiedy przyjeżdżają ludzie dodatkowo prywatnie). Było to widoczne przede wszystkim w strefie SPA. Nie jest to zbyt komfortowe (zwłaszcza ze jeśli gdzieś nie wyjedziesz- indywidualnie lub wyjazd zorganizowany), ale dało się jakoś przyzwyczaić. Ja po prostu starałam się unikać tych tłumów. W tygodniu, gdy większość dnia spędza się na zabiegach, ludzi po prostu mija się bo każdy ma wyznaczony na to czas
kris1680
Kuracjusz
Kuracjusz

Wkrótce wyjazd a nas mało!!
kris1680
Kuracjusz
Kuracjusz

A o której w niedzielę 27 pażdziernika najlepiej zameldować się w sanatorium?żeby uniknąć kolejek....itd.
maniek46
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2016 10:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: maniek46 »

Do kris1680.
Kolejek w sanatorium się nie uniknie.Dobrze byc około 6.30 już w kolejce na poziomie -1 i być jednym z pierwszych,ale dla pewnosci telefon do recepcj i dopytać o parking i potwierdzic powyższe czy się coś nie zmieniło.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ