Rabka Zdrój "Rabczański Zdrój" od 28.01.2020r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
doska42
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2020 00:03
Oddział NFZ: Wielkopolski

Rabka Zdrój "Rabczański Zdrój" od 28.01.2020r.

Post autor: doska42 »

Witam, czy może ktoś wyjeżdża w tym terminie do Rabki? Mieszkam w okolicach Poznania. Chętnie zabrałabym się z kimś, kto dysponuje wolnym miejscem. Prosze o informację. Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2018 12:54
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: Rabka Zdrój "Rabczański Zdrój" od 28.01.2020r.

Post autor: tomaszsanat »

witaj doska ja nie jade aktualnie do rabki ale byłem w 17 roku mogę coś napisać jak chcesz ,pozdrawiam
doska42
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Tomasz,
szkoda, że nie jedziesz :( , ale za to świetnie, że możesz co nieco napisać o Twoim pobycie w Rabce. Byłeś może w "Rabczańskim Zdroju"? Będę wdzięczna za każdą informację, bo dla mnie to miasteczko jest zupełnie nieznane ;) Pozdrawiam serdecznie.
Maria Maria
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2019 14:56
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Maria Maria »

:kwiat: doska. Teraz jadą 2 osoby do Rabki ino do innego ośrodka. To śledź post. RABKA ZDRÓJ OLSZOWKI. napewno ci powiedzą co i jak. 😝Ja byłam rok temu.
doska42
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Mario,
dziękuję za informację, zaraz poczytam trochę wskazany przez Ciebie post. Pozdrawiam
Maria Maria
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2019 14:56
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Maria Maria »

Witaj Dosia. :kwiat: cieszę się że ciut mogłam pomóż. Na tamtym poście pytaj się co i jak. 😜📢📢📢📢Są na miejscu to i powiedzą. Ja ino mogę powiedzieć gdzie co i jak w swoim zakresie. 😜Jeśli się nie mylę to Twój ośrodek jest w centrum blisko parku. Buziaki
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

witaj doska bryłem w rabczanskim zdroju opisze raczej minusy narazie; zabiegi odbywają sie w piwnicy ciasno jak djabli każdy ociera sie o siebie a tego ja akruat bardzo nie lubię ,panie tam pracujące staraja sie jak mogą ale to niewiele daje ,sala niby gimnastyczna to juz całkiem porażka duchota i oprócz materacy niem nic , ja lubie cwiczyć i bardzo mnie to denerwowało niby miała byc na powietrzu ale nie była przez cały turnus ani razu ,pokoje ja miałem czwórkę bardzo duży pokój było spoko ale dziwczyny co miały tróki bardzo ciasne praktycznie taki sam jak dwójka , stołowka ujdzie wyżywienie może być panie z kuchni jak ktos bardzo chce to nawet dokładaja drugie porcje , tanców niema kawiarni też , no niby jest na tej stołoce ale bez atmosfery piwo na pólkach stoi ale nikt tam nie chodził z tego co wiem , acha nie rób zakupów w rejestracji tych kremów i masci jest mnóstwo ja nakupiłem za 200zł lipa straszna zero jakośći odradzam .teraz trochę plusów darmowy parking ,mały ale wszyscy sie mieszczą balkony ładne duże bez problemu mozna posiedzieć, do centrum bliziutko 3 minuty jesli można to nazwać centrum , dużym plusem ciastkarnia bardzo tania i dobra 3,5zł ciasteczka , no i oczywiscie park duży bardzo duży ale w zimie to raczej nieatrakcyjny tyle w skrócie ,miłego pobytu
doska42
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Tomku,
dziękuję za sporą dawkę informacji...szkoda, że aż tyle minusów dostrzegłeś podczas swojego pobytu. Mam teraz nad czym myśleć... No, ale może z upływem czasu co nieco zmieniło się na in plus?! Interesuje mnie czy można sobie wcześniej zarezerwować pokój np. jedno czy dwuosobowy, czy po prostu w dniu przyjazdu meldują jak popadnie? I może jeszcze ...czy wszystkie zabiegi miałeś na miejscu czy musiałeś chodzić do innych ośrodków?
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

witaj wszystkie zabiegi na miejscu pisałem z tego co pamiętam to niema rezerwacji , nie bierz trójki tylko bardzo ciasne pokoje, jak bedziesz mogła oczywiscie dwojkę lub czwórke bardzo duże pokoje
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

Witam. Ja byłam jesienią 2019r.na przełomie października/listopada w ŚCRU, więc niedawno i powiem tak: nigdy więcej do Rabki Zdroju! Dobrze, że pogoda dopisała i było w miarę ciepło i pogodnie i można było sobie chociaż połazić po parku, który jesienią nie wygląda imponująco, jak to jesienią. W Rabce o tej porze nudy. Nic się nie dzieje. Wymarła miejscowość. Po 18-tej przy fontannie ze słoniami już nie było żywej duszy, mimo, iż przy fontannie jest restauracja, ale też wcześnie zamykana. Poszłyśmy tam podziwiać podświetlaną fontannę w rytm muzyki i ze strachu szybko zmykałyśmy do ośrodka. Wcześnie ciemno, jak to jesienią i było strach wychodzić na wieczorny spacer. W Rabce nic się nie dzieje. Miejscowość umarła razem z odejściem lata. Jedynie w parku można sobie poszaleć... na przyrządach gimnastycznych (jak ktoś lubi fitness na powietrzu) i pospacerować wokół tężni. Ogólnie rzecz biorąc, w ośrodku NUDY i na mieście NUDY. Może latem jest inaczej, weselej, coś się tam dzieje ale jesień, zima i wczesna wiosna... nie! Pozdrawiam i mimo wszystko życzę dobrego wypoczynku.
ODPOWIEDZ