Proszę o opinie Sanatorium Bałtyk Świnoujście
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Re: Proszę o opinie Sanatorium Bałtyk Świnoujście
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 267 razy
- Podziękowano: 138 razy
W Bałtyku jest basen i szeroka baza zabiegowa ...
Muzyczka tam była , zapewne zna osrodek lepiej ode mnie
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Nędzne...
Na szczęście baza zabiegowa nieco ratuje wizerunek tego sanatorium,które w trybie pilnym powinno być remontowane.
-
Gość
Rok 2013, listopad, OSW Złoty Kłos. Zabiegi na zewnątrz, m.in. w Bałtyku właśnie.
Boczne wejście, szatnia - już słyszę jakieś dzikie wrzaski z piętra wyżej, gdzie na kąpiele chodziłem.
Wchodzę - wszystkie kabiny puste, na podłodze mnóstwo wody, dziewczyna która miała tam akurat dyżur miota się z mopem i strofuje intensywnie pewną Panią, która... po włączeniu hydromasażu wstała z wanny, bo zapomniała założyć czepka
Powody zdenerwowania dziewczyny (sympatycznej skądinąd, jak to zwykle na zabiegach):
- obawa, że Pani podczas wstawania zwyczajnie wywrócić się mogła i potłuc
- utrata skryptów i notatek (wszystko dokładnie zalane) - w wolnej chwili przy swoim stoliczku przygotowywała się bidula do jakiegoś ważnego egzaminu.
Po 10 minutach wszystko wróciło do normy i spokojnie "odebraliśmy" swoje zabiegi.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Waldi, da się wytrzymać...
Ja dałam i moich dużo znajomych dało radę i Ty też..
jest to budynek trzykondygnacyjny -dawna willa poniemiecka z czerwonej cegły.... Z wysokimi sufitami, dużo trzeba chodzić po schodach, z tyłu jest winda do 2 p. Ładnie tylko wygląda z zewnątrz a niestety wewnątrz głęboka komuna...stare szafy, kafelki, stoły, fotele, z tyłu dobudowane są sale- pomieszczenia na zabiegi i to jedyny plus, że na miejscu jest mały basen solankowy, zabiegi wodne, masaże , fizjoterapia , inhalacje, a także sala gimnastyczna na samym dole wraz z szatnią.
Na samym dole też jest stołówka , wysokie pierwsze piętro na które wchodzi się z zewnątrz dużymi schodami - wysokimi i tutaj po lewej recepcja, trochę z boku, z tyłu dalej zabiegowe pomieszczenia , a z początku przy wejściu po prawej i po lewej pokoje, drugie piętro to też pokoje zaczynające się na 202, z boku po lewej kadry i idąckorytarzem w głąb w kierunku południowym jest pokój pielęgniarek i pokój lekarski pomiędzy toaleta i dalej pokoje zabiegowe... Można też wchodzić z tyłu od strony szatni i parteru i tam jest winda...
Mieszkałam w pokoju kiedyś 202A w jedynce, a teraz w pokoju 204 w dwójce, z werandą ten ostatni pokój ale niestety okna są drewniane i nieszczelne i wieje bardzo mocno.. nie można narzekać na ogrzewanie bo jest ciepło.... pokój od strony południowej..
Łazienka ze starymi kafelkami sprzed chyba 50 lat, zapach starej kanalizacji, ale można się przyzwyczaić... niestety...
Na ostatnim piętrze w pokojach 308 czy i w 310, i pewnie w innych słychać było z górnego poddasza ptaki , które tam się zagnieździły i mocno stukały , hałasowały, więc czasami i pobudka była u moich kolegów czy tez koleżanek...
Stary dach do remontu, bardzo brzydki, z piękną starą wieżyczką..., pewnie budynek zabytkowy..Uzdrowisko Świnoujście S.A. niedawno zburzyło Sanatorium Henryk, tj. 2 lata temu i już zbudowali nowy i oddali go do użytku, częściowo komercyjnie i częściowo na fundusz, bo jest nowy budynek - skromny ale tak jak powiedzieli znajomi wystarczający, myśleliśmy że następnym budynkiem do remontu będzie właśnie Bałtyk ale na razie jest cisza...
Jedzenie dobre w Bałtyku, zabiegi jak wszędzie...ok...czasem rano leci z odwiertu zimna solanka...i mieszają wodę solankową ze zwykłą, by była ciepła...hm... Czasem też basen był zawieszony, np. przez dwa lub trzy dni i wtedy przeplanowywali na co innego..
Myślę, że coś pomogłam.... odpisz. Waldi, czego pytasz i po co Ci to?... Jak chcesz pytaj, ale długo wogóle nie odzywasz się.. hejka..
Serdecznie pozdrawiam..
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Jeszcze zapomniałam napisać,że posiłki są w gorących termosach ze Światowidu, tam gdzie gotują dla wszystkich i na przykład zupy są bardzo gorące.... mleczne też... naprawdę i smaczne...
Pielęgniarka zamyka wejście o godzinie 22 i otwiera o 6 rano... ale twierdziły Panie, że nie są oddzwiernymi, ...hi...tak jedna mi sama tak od siebie powiedziała...Ale to jest przykre, że nawet 10 minut nie poczekają... Daliśmy radę...
Ja w razie czego miałam możliwość gdzie indziej spać...hi....
Co do personelu, różnie zdarzało się, a i raczej miłe osoby, ale to też bywało różnie... Aha, pani blondynka recepcjonistka przy przyjęciu uważała się za najważniejszą osobę przy przyjęciach, wręcz za P.Boga i wyrocznię.... daliśmy jej radę.. trzeba uważać z parkingiem, 300 zł za turnus, ludzie gdzie indziej parkują za 200 zł i szukają też za darmo, bo są..Ponoć ma to się zmienić od maja, zarządzenie władz miasta...
Do sanatorium najbliżej dojechać można autobusową linią B, 5 przystanków do promu, a taksówka kosztuje 12-14 zł, w 3 osoby dałyśmy po 4 zł....
Lodówki- chłodziarki są w pokojach, u nas na werandzie była, tv, tacka że szklankami, talerzykami i sztućcami, dwa białe ręczniki dają, sprzątają...hm.. różnie, pon.sroda i piątek, jak w poniedziałek zmywała, to w środę już nie..same sobie sprzątałyśmy... bo przecież piasek nosi się butami z plaży... Okna bardzo brudne i drzwi też...
Woda b. gorąca.... Pokoje różne, zależy czy od strony północnej czyli od wejścia, czy od wschodu czy od południa i na którym piętrze...
Serdecznie pozdrawiam...