Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Proszę o wskazanie w którym sanatorium zastosowano najlepsze zabiegi z zastosowaniem naturalnych bogactw danego ośrodka, inne niż te z których możemy korzystać w miejscu zamieszkania np. okłady borowinowe całościowe, kąpiele solankowe i inne np. radonowe, basen z wodą siarkową itd.krio w komorze itd..
Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój - całkowite zawijania borowinowe ,kąpiel borowinowa, kąpiel solankowa i mineralna.
Busko Zdrój Wojskowy i Marconi - siarka itd.
Krynica - Lwigród.
Byłam w tych i polecam. Bardzo dobre bazy zabiegowe.
Pozdrawiam. Alka
Temat posta nawet nie wart uwagi Kazdy kto napisze to napisze o tym gdzie był, a nie wie co i jak jest zdaje się w setkach innych ośrodków. Nie da rady tego zrobić. Sorry autorko tematu. I to jeszcze konkretnie reumatologia.Kązdy przypadek jest inny, A tu zdaje sie wszczyscy zaczyają wypisywac ajkie i gdzie nawet nie patrzać o temat.
Ja się z tym nie zgadzam. Nie w każdym sanatorium jest dobra baza zabiegowa np. nie polecam Polańczyka (Plon) ze względu na zabiegi ani Rymanowa (Stomil) ani Mega Kołobrzeg (kiedy byłam serwowano 1 zabieg wodny na turnus ok. 70 osób). Natomiast dla dobrej kuracji polecam Lądek Zdrój, Horyniec Krynice Zdrój (Wojskowy czy Nowy Dom Zdrojowy). Dla mnie jest to ważniejszy temat, bo w końcu po zdrowie jedziemy do sanatorium, niż to czy są jedynki czy dwójki i czy jest gdzie się zabawić, a od takich tematów aż się roi na forum. Wiadomo również, że opinie o sanatoriach z reguły wynikają z naszych doświadczeń i dotyczą różnych tematów.Dziękuje za przesłane informacje.
Bietka....dokładnie tak jak piszesz.
Jest pytanie...jest Nasza odpowiedż.....i to prawdziwa bo z zasady po osobistych pobytach w wymienianych miejscach.
Mając takie rozeznania Osoba zainteresowana dokona wyboru miejsca i może podpowiedzieć lekarzowi co by mogło pomóć.
Ja zawsze na pierwsze badania idę ze ściągawką...i oczywiście,że nie dyktuję a proszę o itd...
Życzę trafnych decyzji....bo po to jedziemy.
Pozdrawiam. Alka