Turnus w Świnoujściu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
juurr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2016 11:36
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Turnus w Świnoujściu

Post autor: juurr »

OSR KORAB ŚWINOUJŚCIE
Turnus rechabilitacyjny 2 tyg. pierwsza połowa września wszystko super poza parkingiem (totalny brudel)i do tego płatny
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Re: Turnus w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

A może coś więcej na temat tego turnusu i samego Koraba po dobudowaniu stołówki.
Awatar użytkownika
juurr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sam ośrodek jest ok stołówka po remoncie super jedzenie dobre i wystarcza
OK
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mam jeszcze pytanie, czy chodziłeś na tańce i gdzie. Czy w Rybniczance i w Energetyku były codziennie tańce. :?:
Awatar użytkownika
juurr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tańce to jest ostatnia rzecz jaka mnie interesuje wiem tylko że każdego dnia były hałasy :o :x
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

juurr pisze: 29 wrz 2020 13:34 OSR KORAB ŚWINOUJŚCIE
Turnus rechabilitacyjny 2 tyg. pierwsza połowa września wszystko super poza parkingiem (totalny brudel)i do tego płatny
.... A widział ktoś bezpłatny burdel?🤔😉😄
Ile biorą za godzinę albo za noc?
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: bonia50+ »

Ja nie wypowiem się o Korbie ,ale ogólnie o Uzdrowisku Świnoujście .
Skierowanie z tz. :lol:zwrotów przydział Swarozyc po przybyciu do obiektu okazuje się ze niekoniecznie :shock: NFZ kieruje a uzdrowisko ma swoje listy z zakwaterowaniem .zostałam przekierowala do obiektu Trzyglow w którym tylko nocleg ;) posiłki w Henryka _5 min. a zabiegi w Rusalce 1min.
Pokoje różne 3 osobowe 2 dla małżeństw i kilka jedynek .Ja mam jedynkę wygodna i jest wszystko co być powinno jestem zadowolona.
Wszyscy w budynku poruszamy się w maseczkach to chyba już standard. Panie w recepcji i pielęgniarki sympatyczne Pan doktor również.
Troszkę o samym uzdrowisku od mojego ostatniego pobytu (4 lata temu ) rozbudowalo się, na korzyść są nowe alejki do spaceru i odpoczynku ,oraz ścieżki rowerowe .
Zbyszku tańce są na powietrzu przy barach ,oraz w Energetyku .W Swarozyca z kawiarni jest utworzona sala dla kuracjuszy oczekujących na klucze do pokoju z kawą i hebata do Rybniczanki nie dotarlam
Pozdrawiam :serce: jeśli coś więcej to proszę pytajcie .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bonia50+ nareszcie jakieś informacje z Świnoujścia. :kwiat:
Dobrze, że są tańce w Energetyku, to pewnie w Rybniczance też.
Ja byłem dwa lata wstecz też w Trzygłowie w jedynce i byłem zadowolony. Wtedy Henryk był w budowie i chodziliśmy do Światowida na posiłki.
Trochę dziwnie, że dopiero z Swarożyca skierowali Cię do Trzygłowa, bo ja od razu miałem skierowanie do Trzygłowa.
Jak możesz, to zapytaj na recepcji od kiedy zaczyna się następny turnus po Waszym wyjeździe, bo chcę dzwonić o zwrot właśnie do Trzygłowa.
Może uda Ci się dotrzeć też do Rybniczanki, to będziemy wiedzieć, czy tam też są tańce.
Czekamy na dalsze relacje z pobytu. :)
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: bonia50+ »

Zbyszku następny turnus zaczyna się 27 a od 14 są wydawane klucze do pokoju .W Rybniczance niestety kawiarnia nie czynna .zastanawiamy się co będzie od soboty po wprowadzenia zaostrzen.
Świnoujście bardzo się zmieniło ,jestem pozytywnie zaskoczona.
Magda 50 napisz proszę czy zakwaterowanie masz w Swiatowidzie.
pozdrawiam cieplutko :serce:
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizaa »

W Swarozycu turnus zaczyna się 27. I 29.10. Tańce są w Scaliano i innych miejscach na świeżym powietrzu. W związku z pandemia dochodzi do dziwnych sytuacji. 6.10. u osób z Admirała 2 wykryto koronawirusa. Kuracjusze ze Swarozyca i Admirała 2 jedli wspólnie posiłki w Bursztynie. 7.10. po śniadaniu kuracjusze z Admirała 2 zostali zamknięci w budynku sanatorium. Kuracjusze ze Swarozyca mogli opuścić sanatorium 7.10. pomimo, że koniec kuracji przypadal na 8.10. Zamknięci na 1 dobę kuracjusze z Admirała 2 mogli przez okna przyglądać się tańcom na świeżym powietrzu w szaszlykarni po drugiej stronie ulicy. Ludzie bawili się w najlepsze nieświadomi tego że po przeciwnej stronie ulicy inni ludzie są zamknięci. Takie paradoksy pandemii.
ODPOWIEDZ