Szpital uzdrowiskowy Wacław Świeradów Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2016 10:32
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 7

Szpital uzdrowiskowy Wacław Świeradów Zdrój

Post autor: Joanna65 »

Witajcie ! Dostalam skierowanie do szpitala uzdrowiskowego Wacław w Świeradowie Zdroju. Czy ktoś z Was tam był, jakie warunki pobytowe, jaka baza zabiegowa i ogólnie jak tam jest? a może ktoś z Was się tam też wybiera od 6 kwietnia? Bratnia dusza zawsze mile widziana :)Pozdrawiam forumowiczów i prosze o opinie :D
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Szpital uzdrowiskowy Wacław Świeradów Zdrój

Post autor: Ania06 »

Z jakim numerkiem miałaś przydział i jakie schorzenie?. Ja czekam z reumatologi, szpital Uzdrowiskowy. Numerki stoją w miejscu w mazowieckim. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ja dostałam(po szpitalu) uzdrowiskowe leczenie szpitalne, miałam nr 190,składałam wniosek w listopadzie 2020.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ja dostałam(po szpitalu-REUMATOLOGIA) uzdrowiskowe leczenie szpitalne, miałam nr 190,składałam wniosek w listopadzie 2020.jestem ze śląskiego.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Ania06 »

Dziękuję za informację. Ja cały czas czekam na swój przydział. Może dlatego, że poprosiłam o konkretna miejscowość. Mam nadzieję, że wkrótce i ja doczekam się :-). Pozdrawiam serdecznie.
jurekk
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2014 18:09
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: jurekk »

Byłem w Wacławie w 2014 r i może przez ten czas coś się zmieniło, ale.... Wacław jest starszym budynkiem, ale to nie znaczy, że są tam fatalne warunki. Nie jest to chociażby 3 gwiazdowy hotel, ale naprawdę jest tam przyzwoicie i schludnie. Pokoje są jedynki, dwu, trzy i czteroosobowe, w każdym łazienka z prysznicem i to ładnie wyremontowana (przynajmniej w moim pokoju tak było). Ja mieszkałem w jedynce – udało mi się załatwić :) . W pokojach są elektryczne czajniki do zagotowania wody, filiżanki z talerzykiem i łyżeczką; jest też telewizor, ale oglądanie jest płatne – wtedy 60 zł. od pokoju za turnus. Ręczniki dla tych co mieli skierowanie z ZUS-u były bezpłatne, a kuracjusze z NFZ albo musieli mieć swoje, albo za wypożyczenie ręcznika trzeba buło zapłacić 3 zł. Zabiegi w większości akurat ja miałem w zakładzie radoczynnym, który jest połączony łącznikiem z Wacławem, tak więc nie musiałem nawet wychodzić na zewnątrz. Zdarzało się jednak, że na zabiegi trzeba było dojść do innego obiektu, ale to tylko fajny spacerek przez park zdrojowy. I zabiegi tak są zaplanowane, że raczej nie trzeba się spieszyć. Stołówka jest na miejscu. O wycieczkach, to raczej nie ma co teraz wspominać, bo wtedy były organizowane prawie każdego dnia. Świeradów jest piękną miejscowością, wiec spacery powinny Tobie dostarczyć sporo wizualnych przyjemności.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

dziękuję bardzo za odpowiedz, pozdrawiam serdecznie :D
ODPOWIEDZ