Planowany wyjazd pełnopłatny

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
fixu20
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2022 16:00
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Planowany wyjazd pełnopłatny

Post autor: fixu20 »

Dzień dobry :)

Jestem Piotr - to mój pierwszy post na forum :) Pomimo młodego wieku - poniżej 30 troszkę po sanatoriach już jeździłem jako dziecko i jako dorosły - ostatni raz podczas studiów 4 lata temu. Zwiedziłem - Rabkę Zdrój, Krynicę Zdrój, Rymanów, Szczawnicę.

Ostatni wypad tygodniowy "na sapera" podczas urlopu latem - Iwonicz Zdrój.

Planuję w kwietniu wyjazd również na tydzień na małą serię zabiegów. Szukam pomocy w wyborze miejsca/ obiektu.
Problemy to głównie zapalenia zatok, oskrzeli i problemy pogrypowe z sercem. Covida też przechodziłem :P

Zastanawiam się nad Nałęczowem, Krasnobrodem - jestem otwarty na propozycję. Lokalizacja głównie woj. podkarpackie/małopolskie ewentualnie śląskie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Życzę zdrowia w Nowym Roku :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Planowany wyjazd pełnopłatny

Post autor: andrzej1955 »

Witamy na Forum Piotrze, z tego co piszesz to twoje schorzenia zwłaszcza te oddechowe należałoby leczyć w obiektach nadmorskich w Wieńcu też bywają leczeni pacjenci z chorobami Układu Oddechowego a oprócz tego Rymanów z dużą ilością jodu ,Pozdrawiam, Dużo Zdrowia Życzę i czekamy na opis pobytu i decyzję co wybrałeś, zapewne ktoś się jeszcze odezwie i pomoże w wyborze, poza tym w tematach Schorzenia Różne jest temat Oddechówki-zapewne Cię zainteresuje :)
Aleksandra22
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2018 21:07
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Aleksandra22 »

Witaj Piotrze mieszkam blisko Krasnobrodu i nie polecam tam żadnego sanatorium sama mimo młodego wieku też zwiedziłam już kilka sanatoriów ja polecam Busko Wojskowy i Krystynę tylko odnośnie twoich problemów zdrowotnych nie wiem jakich zabiegów potrzebujesz poprostu poczytaj o tych sanatoriach Pozdrawiam.
fixu20
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2022 16:00
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: fixu20 »

Dziękuję za pierwsze odpowiedzi :)
andrzej1955 pisze: 02 sty 2022 16:29 Witamy na Forum Piotrze, z tego co piszesz to twoje schorzenia zwłaszcza te oddechowe należałoby leczyć w obiektach nadmorskich w Wieńcu też bywają leczeni pacjenci z chorobami Układu Oddechowego a oprócz tego Rymanów z dużą ilością jodu ,Pozdrawiam, Dużo Zdrowia Życzę i czekamy na opis pobytu i decyzję co wybrałeś, zapewne ktoś się jeszcze odezwie i pomoże w wyborze, poza tym w tematach Schorzenia Różne jest temat Oddechówki-zapewne Cię zainteresuje :)
Niestety na ten nadmorskie miejscowości odpadają na tygodniowy wyjazd ze względu na odległość :)
Aleksandra22 pisze: 02 sty 2022 16:40 Witaj Piotrze mieszkam blisko Krasnobrodu i nie polecam tam żadnego sanatorium sama mimo młodego wieku też zwiedziłam już kilka sanatoriów ja polecam Busko Wojskowy i Krystynę tylko odnośnie twoich problemów zdrowotnych nie wiem jakich zabiegów potrzebujesz poprostu poczytaj o tych sanatoriach Pozdrawiam.
Busko to akurat nie moje schorzenia :) Tam głównie o ile dobrze kojarzę leczą narząd ruchu. A co takiego niedobrego dzieje się w Krasnobrodzie ?
Aleksandra22
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2018 21:07
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Aleksandra22 »

Krystyna w Busku to ogóle jest szpital kardiologiczny i teraz z tego co wiem przyjmują osoby po covid na rehabilitację więc zabiegi typu inhalacje itp też są. Odnośnie Krasnobrodu kiedyś to może i przykładali się do wykonywania zabiegów teraz szkoda zachodu Ale to jest moje zdanie.
ODPOWIEDZ