Orlik Ustroń od 1 czerwca 2022 r. z ZUS-U.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Orlik Ustroń od 1 czerwca 2022 r. z ZUS-U.

Post autor: Małgosia69 »

Dostałałam od 1 czerwca 2022 r. rehabilitację z ZUS w Orliku w Ustroniu. Jeszcze długo poczekam,ale już się cieszę. W październiku ubiegłego roku byłam w Złocieniu w Ustroniu i uzdrowisko mnie zaczarowało. Mam pytania dla byłych kuracjuszy sanatorium Orlik: czy warto starać się o jedynkę, jakie one są, mam ponoć dużą szansę na takową. Jaki prosić pokój. z której strony i na którym piętrze, czy można zarezerwować wcześniej dwójkę, jeśli jednak by mi się nie udało z jedynką? Poczytałam opinie o tym sanatorium, ale ostatnie opinie są jeszcze z przed pandemii. Jeśli ktoś chcialby się podzielić ze mną opinią i informacjami o Orliku, byłabym wdzięczna. Pozdrawiam wieczorową porą wszystkich Forumowiczów. :kwiat: :)
A może ktoś się wybiera do tego sanatorium w tym czasie? Bardzo bym się ucieszyła. :serce:
wojciech64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 gru 2012 18:17
Podziękowano: 1 raz

Re: Orlik Ustroń od 1 czerwca 2022 r. z ZUS-U.

Post autor: wojciech64 »

Też mam przydział z Zusu do Orlika ale od 13.04 . To co się dowiedziałem to 1 nie ma tylko 2 osobowe pokoje są dla kuracjuszy z ZUS.Mozna przyjechać dzień wcześniej wtedy jest możliwość wybrania pokoju.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Wojtku. Rozmawialam z paniami z recepcji i pielęgniarką. Obie mówiły że są jedynki dla ZUS , gdyż jest to wymóg ZUSu. Ale są tylko na zaświadczenia lekarskie, np. przy stomi, przy amputacji piersi, przy chorobach onkologicznych i innych. Na pewno nie na chrapanie.😏 Poza tym rzeczywiście są tylko dwójki dla ZUSu. I to jest pocieszające. :)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zapomniałam Wojtku zapytać , czy możliwość przyjazdu dzień wcześniej jest pewna. Dzwoniłeś może do Orlika? O to mówiąc szczerze nie pytałam. Chcialabym widzieć na wszelki wypadek gdyby moje schorzenie było niewystarczające na jedynkę. Mam nadzieję ,że skrobniesz jakieś nowe informacje po powrocie z Ustronia. pozdrawiam. :)
wojciech64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 gru 2012 18:17
Podziękowano: 1 raz

Post autor: wojciech64 »

Można spokojnie przyjechać dzień wcześniej tylko pod wieczór i oczywiście opłata 80zl. Napiszę jak będę na miejscu.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj. Cieszę się Wojtku,że możemy jechać dzień wcześniej. Będę czekała na wiadomości od Ciebie z Ustronia. Miłego wieczoru Ci życzę. :)
kuracjuszka59
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2015 22:53
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: kuracjuszka59 »

Witam...
również jadę w tym samym czasie do ORLIKA. :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cieszę się że nie będę sama w Orliku. A skąd będziesz jechała, jeśli mogę wiedzieć??. Jeśli chcesz bliżej mnie poznać , napisz proszę na priv. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Widzę że Orlik zaczął się pojawiać w dziale: Wyjeżdżam do sanatorium. Jak na razie co prawda terminy bliższe ale i czerwiec coraz bliżej. Kuracjuszka59 nie odezwała się już więcej, więc albo zrezygnowała z kuracji albo ze znajomości ze mną. :lol: Taka moja siła widocznie. :( Ponawiam więc pytanie, czy ktoś wybiera się do Orlika od 1 czerwca??? :kwiat:
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj rozpoczyna kurację w Orliku Wojtek. Mam nadzieję że odezwie się w trakcie lub po pobycie i napisze o swoich wrażeniach. Wojtku udanego odpoczynku, pięknej pogody dobrych zabiegów u super towarzyszy foli i niedoli :D A że do Świąt Wielkanocnych już blisko, więc najserdeczniejsze życzenia świąteczne: . :kwiat:
ODPOWIEDZ