Krynica-Zdrój, Lwigród 23.04 - 14.05.2022r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 4 razy

Krynica-Zdrój, Lwigród 23.04 - 14.05.2022r.

Post autor: Zbigniew- I »

22.04.2022r.(w przeddzień turnusu) jadę z Włodawy (lubelskie) do KRYNICA-ZDRÓJ sanatorium LWIGRÓD. Mogę kogoś zabrać i proszę o opinie oraz podpowiedzi w jaki sposób najłatwiej tam zorganizować sobie pobyt.
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2016 18:44
Staż sanatoryjny: 5

Re: Krynica-Zdrój, Lwigród 23.04 - 14.05.2022r.

Post autor: Honorka »

Ja będę od 24 :04 w Nowych Łazienkach Mineralnych.Moge Ci podpowiedzieć jak zorganizować czas jak będę na miejscu 😁 Tylko zależy jak lubisz spędzać czas. Jedni lubią trunki ,schadzki itp inni lubią zwiedzać - czyli ja ,zawsze mam napięty grafik pod tym kątem
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewasia »

Witam :kwiat: Honorka i Zbigniew, gratuluję wspaniałego wyjazdu 👍,fajny termin,dobre sanatoria, życzę dobrego wypoczynku, trafionych zabiegów,nooo i towarzystwa😄
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Honorka, Ewasia, dziękuję :kwiat: . Zależy mi na jedynce i wczesnym rozpisaniu zabiegów, np. do 9,00. Niemal całodzienne wędrówki po górach, czy karmienie oczu pięknem nawet dalszych okolic, to balsam dla mojego zdrowia nie gorszy od zabiegów. Jak do tej pory dziesięć razy udawało mi się tak organizować pobyt, a raz nie miałem szans, wtedy miałem po 6-7 zabiegów dziennie.
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Z tym wczesnym rozpisaniem zabiegów to problem ,nie sądzę byś do 9 mógł mieć wszystko ,może to też zależy jakie zabiegi ..Ja napewno do 14 najwcześniej będę miała znając życie ,ponadto często dobieram sobie dodatkowe ,by te łuki między zabiegami zagospodarować ,góry kocham i lubię wedrowki ,bywało ,że nawet sama wybierałam się szlakami w Krynicy Zdrój i nie Tylko ,teraz też mam zamiar obficie spędzić ten czas ,ale napewno nie na przesiadywaniu w kafejce 😁😁😁..Moze weekendowi wybiorę się nawet na Słowację ...Z Twoich stron - chyba z Zamościa jak się nie mylę wybiera się do Krynicy Antek112 zgadajcie się ,nie ma sensu dwóch aut gnać ,
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Honorka, zawsze udawało mi się dotrzeć do osób rozpisujących zabiegi z prośbą, nawet tam, gdzie kuracjusze nie mieli wstępu (to chyba przez mój urok osobisty :lol: ) i nigdy nie miałem zabiegów po 10.00. Zawsze jadę samochodem aby mieć niezależną możliwość wyjazdów i zwiedzania, tak do 150 km. W lipcu będąc w Szczawnicy odwiedziłem wszystko od Zakopanego po Krynicę, bardzo mi się podobała. Szczególnie centrum i wieża widokowa na Słotwinach. Góry w okolicy Krynicy są trochę zbyt niskie i nie wychodzą ponad granicę lasów. Trudno tam o rozległe widoki jak np. w Karkonoszach czy nawet Bieszczadach. Wszedłem kiedyś na Runek i gdyby nie tabliczka w krzakach, nie wiedział bym, że jestem na szczycie :evil: . Tak mnie to wkurzyło, że następnego dnia znalazłem się w Świeradowie Zdroju i Izerach (545 km).
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No wiesz personel to kobiety ,więc tak jak piszesz użyjesz swojego uroku to może i tak będzie 😁😁😁😁.Tylko czasami i urok może zawieść 😁😁😁 .Co do wyższych gór to do Zakopca niedaleko ,tylko tam taki jednodniowy wyskok to trochę za mało by napawac się widokiem .Ale okolice Krynicy naprawdę jest gdzie pojechać i wcale nie musi to być cały dzień .Trzeba też skorzystać i z chwili relaksu ...Raz byłam w Krynicy i to w Lwimgrodzie ,pokuj 3 osobowy ,wiekiem dobrany ,ruch był ,towarzystwo też ,przeważnie wieczorne wypady wspólne ,mieliśmy takie towarzystwo męsko -damskie ,często w Leśniku obok do znajomych na imprezki pokojowe lub oni do nas😁 ,ja weekendy w rozjazdach przeważnie ,albo wypad w trasę z bardziej kondycyjnym towarzystwem z innego sanatorium .I czas leciał ...
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak dzwoniłem, to rozmawiałem z mężczyzną. Jak tak ciężko uzyskać pomoc, to może jeszcze przyśpieszyć wyjazd o dzień? Tak robiłem kilka razy w Cieplicach, Lądku Zdroju i Polańczyku wyjazd o dwa dni wczesniej i po noclegu już być na miejscu. To cały dzień na pisanie uśmiechem podań. Zakopane to jakieś 120 km, a ludzi więcej niż w godzinach szczytu na Marszałkowskiej.Nie moje klimaty. Na spotkania towarzyskie wezmę z kilkanaście smaków nalewek, degustacja i konwersacja w miłym towarzystwie mile widziana. Postaram się zobaczyć jak najwięcej w okolicy.
Awatar użytkownika
maurycy andrzej
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2022 07:56
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz

Post autor: maurycy andrzej »

Witam,tez pomyślałem o wcześniejszym przyjeździe i o jedynce nie wiem czy maja na nfz.Wędrówki chętnie może gdzieś tam się spotkamy pozdrawiam.
Lwigród 23.04-14.05 Andrzej N.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

maurycy andrzej Jedziemy tam z przeciwnych krańców naszego kraju, ale możemy wspólnie spędzić trochę czasu. Dzwoniłem tam i zasugerowano mi, że przez wcześniejszy przyjazd można zwiększyć sobie szanse. Zaczynam myśleć, czy nie lepiej być tam już o dwa dni wcześniej i mieć cały dzień na pisanie uśmiechem podań o to i owo. Dodatkowy nocleg gdzieś w pobliżu może być wskazany.
ODPOWIEDZ