Świnoujście " Meduza"
- Andrzej-WP
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 paź 2015 08:39
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 13 razy
Świnoujście " Meduza"
W Świnoujściu są 3 budynki zlokalizowane obok siebie o nazwie MEDYZA oznaczone, "A" ; "B" ; "C" .Jest to obiekt z nazwy określony jako wypoczynkowy.
Wybieram sie w drugiej połowie maja do tego ośrodka. Może ktoś ma jakieś informacje z własnego pobytu lub uzyskane z innego żródła o tym obiekcie i podzieli sie na forum, będe wdzięczny. W " lupce" w wyszukiwarce nic nie znalazłem. Rozumiem ,że głownie są tu opisywane sanatoria ,ale korzystając z uprzejmości naszego forum -może uzyskam także przydatne informacje o tym Ośrodku Wypoczynkowym .
Pozdrawiam
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Świnoujście " Meduza"
Myślę, że na naszym forum nie uzyskasz informacji o tym Ośrodku Wypoczynkowym.
Pracowałem w 2021 r w Świnoujściu przez 8 miesięcy w jednym z sanatoriów i nie słyszałem o tym ośrodku, a poznałem dość dobrze Świnoujście, a szczególnie strefę nadmorską.
Znam lokalizację tego ośrodka, ale nie interesowałem się nim bliżej, bo znam lepsze i tańsze ośrodki w Świnoujściu i przede wszystkim nie takie stare pod względem ich budowy.
Życzę dobrego wypoczynku w Świnoujściu.
- Andrzej-WP
- Super Kuracjusz

Dziekuję za opinię.
Z uwagi ,że już wykupiłem pobyt , to nic nie zmienie. Miejmy nadzieje ,że pare, pare naście dni da sie przeżyć w tych starych murach. Kierowałem się lokalizacją, która jest bardzo dobra. Poprzez mapy Google oraz na bazie opinii na innego portalu, gdzie podkreślano idealną lokalizacje ośrodka , dośc dobre wyżywienie oraz konkurencyjne ceny pobytu , które dodatkowo można jeszcze negocjować przy rezerwacji . Rzeczywiście jak udało mi sie dowiedzieć, mury tego obiektu są bardzo stare. Także pokoje w większości są w epoki dawnego PRL . Ale nie zamierzam siedzieć w pokoju. W maju , w drugiej połowie już temperatura, nasłonecznienie powinno pozwolić na dłuższe spacery nadmorskie oraz zwiedzanie okolic .
Pozdrawiam
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękowano: 3 razy
W Meduzie byłam w ubiegłym roku w wrześniu.
Nie mam żadnych zastrzeżeń do tego ośrodka.
Jedzenie smaczne i dość duże porcje. Śniadanie szwedzki stół, obiad porcjowane 2 daniowy, kolacja podawana do sto?Ika. Jeśli chodzi o pokoje to na tą cenę ok.
Ośrodek składa się z 3 budynków. W budynku A jest recepcja, stołówka oraz taras z kawiarnia oraz winda . W budynku B oraz C nie ma windy. Ja mieszkałam w budynku C na I piętrze.
Wszystkie pokoje z łazienkami po remoncie, mebelki trochę niemodne ale łóżka wygodne. W pokoju lodówka szaf do ubrań , telewizor, czajnik. ( Dla mnie to było ok). Tak jak piszesz do głównej promenady 100 m.
Jeśli chcesz poczytać więcej opinii to wpisz w google "opinie meduza Świnoujście"
W tym roku też chciałam pojechać we wrześniu ale nie było już miejsc, zrobiłam rezerwację w Koral na ul.Zeromskiego pržy promenadzie, zobaczymy jak będzie.
Życzę udanego pobytu, pogody i dobrego towarzystwa. IE
- Andrzej-WP
- Super Kuracjusz

Dzięki.
Pozdrowienia
Andrzej
P.S Także mam pokój w budynku " C " . Jak dobrze pamiętam to 2 piętro , chyba numer 214
Czy jest gdzies zaparkować bezpiecznie i niedrogo swój samochód ?
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękowano: 3 razy
Na temat parkowania to się nie wypowiem bo byłam pociągiem.
Najlepiej poproś Zbigniew165 on pracował w sezonie w ośrodku to napewno coś
Ci doradzi albo zadzwoń do Meduzy to panie coś Ci popwiedza.
Pozdrawiam życzę udanego wypoczynku IE
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Na parkingach np. przy Rusałce , parking dozorowany 28 zł doba i taka cena obowiązuje prawie na wszystkich parkingach.
Przed sezonem letnim można negocjować, ale za dużo nie zejdą z ceny.
W strefie płatnego parkowania parkowanie w piątek od godz. 20.00 do godz. 8.00 w poniedziałek parkujesz za darmo i tak jest we wszystkie weekendy w Świnoujściu.
Także musisz skalkulować koszty po odjęciu tych dni darmowych parkowanie w strefie uzdrowiskowej.
Jest możliwość parkowania za darmo, ale w odległości od Twojego obiektu ok. 800 m. Jeżeli jesteś zainteresowany, to Ci napiszę, gdzie to jest, ale na priv.
- Andrzej-WP
- Super Kuracjusz

Pozwoliłem sobie także napisac wiadomość prywatną do Zbigniewa z podziękowaniem
Pozdrawiam