Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam, czy ktoś może polecić mi dobre sanatorium w Sopocie, chcę pojechać z dzieckiem. Dziecko ma 8 lat i ma astmę atopową, alergię. W ubiegłym roku byliśmy w Sopocie w sanatorium Kamienny Potok. Dziecko miało z zabiegów inhalację i lampę bioptron. Co do sanatorium raczej jesteśmy zadowoleni, chociaż dziecku nie smakowały posiłki. Jeszcze jeden minus to odległość do centrum, musieliśmy dojeżdżać kolejką skm. Czy jest w Sopocie sanatorium bliżej centrum? Czy ktoś był w sanatorium Helios w Sopocie, jak z posiłkami, czy daleko od centrum? Proszę o odpowiedź, czy od Heliosa daleko jest do przystanku skm? Czy sanatorium organizuje turnusy rehabilitacyjne dla dzieci z dofinansowaniem pfron?
Droga Alice
..forma płatnosci nie jest najwazniejsza
wiem ,że Osrodka NIE INTERESUJE Kto płaci najwazniejsze aby było zapłacone
Natomiast Osrodek moze nie prowadzic Turnusów PFRON !!
Byłam w sanatorium Helios w 2000 r. Na pewno jest to dużo bardziej profesjonalny olbrzymi chyba 15 piętrowy ośrodek sanatoryjno leczniczy (był tam oddział poszpitalny kardiolog.)niż kamienny Potok.Oddalony o ok. 25 min. plażą od molo raczej bliżej Jelitkowa położony tuż przy plaży i oddalony też od Centrum. Jeździły tam jakieś autobusy ale do SKM to kawał drogi.O dalsze szczegóły radzę zadzwonić do ośrodka, bo informacje na zasadzie jedna baba drugiej babie mogą być mylące.Ogólnie to jest prawdziwy ośrodek leczniczy .
Sorka , ale opóźniony czarter, z nieznanych nam przyczyn odlot był opóźniony , uroczystości pamiątki wjazdu Zbawiciela do Jerozolimy . Dlatego nie mogłem napisać wcześniej w temacie "Heliosa".Byłem dwukrotnie w "Helisie" MSWiA ,obecnie MSW , w Sopocie ale nie spotkałem się z sytuacją turnusu dziecięcego. Mikroklimat i samo położenie sanatorium przy samym morzu to luxus. Przystanek MKS w odległości ok 10 m od posesji - strona fasadowa. Proszę odczytać moje opinie w tym temacie.