Na początek to kilka dni po powrocie z Arki w Kołobrzegu to jakiś sentyment ciągnie mnie do tego uzdrowiska bo było naprawdę fajnie. Towarzystwo , zabiegi , morze , pogoda , rozrywka , wyżywienie , to wszystko ok.
Powróciłam, powróciłem z sanatorium i jestem....
-
Gość
Powróciłam, powróciłem z sanatorium i jestem....
Na początek to kilka dni po powrocie z Arki w Kołobrzegu to jakiś sentyment ciągnie mnie do tego uzdrowiska bo było naprawdę fajnie. Towarzystwo , zabiegi , morze , pogoda , rozrywka , wyżywienie , to wszystko ok.
-
aga72
- Kuracjusz

- Na forum od: 17 cze 2014 13:11
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Powróciłam, powróciłem z sanatorium i jestem....
-
Gość
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
Jedziesz do Arki na Sułkowskiegoaga72 pisze: 03 paź 2022 17:54 Jak to przyjemnie posłuchać szczęśliwego kuracjuszaJadę do Arki Mega i mam nadzieję, że wrócę równie zadowolona. Pozdrawiam
![]()
czy do Megi na Kościuszki
Jeżeli będziesz spacerować deptakiem obok Perły Bałtyku
Wstąp na ostatnie piętro nie koniecznie do Kawiarni.
Ale na Tars widokowy.
Jest Październik -kolory drzew w Parku Żeromskiego to teraz MISTRZOSTWO ŚWIATA
Będąc w właśnie w październiku - Mój współspacz z pokoju wykonał wtedy bo nie było tych automatycznych aparatów ponad 200 rolek zdjęć Parku.
Przez lata zbierał Nagrody
Wg informacji uzyskał bonusów na ponad 2000 rolek filmów
Polecam widok i Herbatkę z Rumem -Kto może
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Hmm, ponad 200 rolek, ale przyjmijmy tę liczbę 7200 szt., podzielmy przez ilość dni turnusu odliczając
przyjazd i wyjazd czyli pozostaje nam 19 dni, a zatem gość robi co dzień około 380 zdjęć. Idziemy więc
dalej. Październik to krótkie dni, bez względu na pogodę /zakładając, że była rewelacyjna przez cały
turnus/ a to nam daje około 10 godzin dobrego światła do fotografowania /pamiętamy, że gość focił
analogiem/. Ponieważ matematyka jest nieubłagana otrzymujemy wynik: 38 fotek / 1 godz. Jeśli
zrobimy jeszcze jeden krok i kolejny raz dokonamy dzielenia, wyjdzie nam, że gość w czasie dnia
pomiędzy 8 rano, a 18 co 95 sekund robił fotkę i tak codziennie przez 19 dni turnusu.
Tu na usta ciśnie się ogromna ilość pytań; ale pozostawię to fantazji osób czytających ten post.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
Jednak o ile MNIE pamięć nie myli w tym czasie Pobyt Sanatoryjny
Pobyt TRWAŁ nie 21 jak Obecnie TYLKO 24 dni
Pobyty rozpoczynały się spędami od 6,00
Pobyt był wtedy o ile pamiętam bez dopłat
Nawet trzeba było oddać kartki na mieso ( Dobrze ,że nie trzeba było po lasach szukać ziemniaków i odbierać ich dzikom )
Acha dla Przypomnienia Nawet Bilet 2 klasy w PKP był refundowany
A jeżeli Ktoś Nie wierzy Mogę Podać Imię Nazwisko
Tego Fotografa bo utrzymuję kontakt z Panem
Cóż nie tylko w Czasach Chrystusa byli NIEWIERNI Tomaszowie dziś nadal Są
Czy chce POLEMIZOWAĆ -NIE
Bo z niektórymi Osobami nie musi mi być po drodze ( Zresztą to sami kiedyś napisali )
Oni i tak wiedza Najlepiej
Pozdrawiam
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
Różne plotki chodzą, że ktoś zeskoczył z góry i prokuratur zamknął....lub szukają ajenta....hm..Wuesz, czasem oglądamy zachód słońca z 11 piętra....i jest pięknie...i nad morzem też o 18.30 przepiękne są kolory,..
Przyznaję też rację że wyjątkowo i zjawiskowo zaczyna wyglądać teraz park Żeromskiego od strony spacerów przy Bałtyku , gdyż już niektóre drzewa czerwienieją się lub złotem lśnią i wśród innych zielonych jest bajecznie i kolorowo..
U mnie połowa turnusu , czekamy na pełnię i spacery nad morzem w blasku księżyca....na szczęście noce ciepłe, 13 stopni...
Serdecznie pozdrawiam....