Połczyn Zdrój Gryf

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
joannabis
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 17:54
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Połczyn Zdrój Gryf

Post autor: joannabis »

Sanatorium Gryf w Połczynie Zdrój od 22.10.2022. Ktoś jedzie? Ja z Jeleniej Góry. :D Może ktoś akurat tam jest .Czy jest szansa na 1 z Zusu ,jakaś podpowiedź jak to załatwić :) Jest wifi? I ogólnie co i jak :D
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: Połczyn Zdrój Gryf

Post autor: Asik_ »

Witam,
W Gryfie byłam w kwietniu na rehabilitacji pocovidowej.Wifi jest,co do jedynki,to raczej ciężko,nie wiem jak będzie ze skierowaniem z ZUS,ale z NFZ wiem,że przyznawane były głównie trójki,a dwójki raczej dla małżeństw. Ogólnie wróciłam bardzo zadowolona.Obiekt wielki,więc przez pierwszy tydzień zdarzało się błądzić,ale oznakowania są wszędzie, więc trzeba uważnie patrzeć na strzałki :roll: Do stołòwki ,na basen i zabiegi daleko,ale wszystko połączone łącznikami,więc na zewnątrz nie trzeba wychodzić,ale kilometrów się narobi. :) Dla niepełnosprawnych stołówka na parterze,za zaleceniem lekarza.Nasz pokój był po remoncie, ale są też przed. W każdym pokoju jest czajnik i po jednym ręczniku na osobę,dodatkowe ręczniki można wypożyczyć za opłatą.W umywalce brak korka(słyszałam,że nie było ich w żadnym pokoju) i to jest duży problem,bo jest kłopot z przepraniem nawet małych rzeczy.Balkonów nie ma,a suszarki w słoneczne dni były wystawione na ogólnodostępnym tarasie.Pościel i ręcznik wymieniany raz,w połowie turnusu.Zabiegi różnorodne i bardzo dobre.Dużo osób przyjeżdza specjalnie dla borowiny,jest bardzo dobra.Basen nowootwarty normalny i solankowy. Jedzenie jak to w sanatorium,dla niektórych okazywało się za mało,ale ogólnie dobre,na kolację często było coś na ciepło.To chyba wszystko.
Pozdrawiam Asik
ODPOWIEDZ