Opinia na temat pobytu w ośrodku (Korab Świnoujście)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Halina2002
Na forum od: 26 paź 2022 16:26
Oddział NFZ: Śląski

Opinia na temat pobytu w ośrodku (Korab Świnoujście)

Post autor: Halina2002 »

Witam chciałabym polecić Sanatorium Korab
w Świnoujściu, będąc na wczasach mogłam skorzystać z zabiegów.Zabiegi te były wykonane w sposób profesjonalny.Panie są bardzo miłe i grzeczne.Szczegolnie chcę
Podziękować Pani Ewie , która jest bardzo mila i poświęciła nam dużo czasu , dziękuję za kulturę i kopalnie wiedzy z zakresu zabiegów i rehabilitacji.Pozdrawiam i jeszcze raz polecam to miejsce .Halina z Tarnowskich Gór
Ostatnio zmieniony 01 lis 2022 23:07 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Re: Opinia na temat pobytu w ośrodku

Post autor: zbigniew165 »

Wreszcie się odezwała Halina reklamująca Świnoujście i zdradziła nazwę obiektu.
Chciałem jednak sprostować, że Korab w Świnoujściu nie jest to sanatorium, tylko komercyjny Ośrodek Rechabilitacyjno -Sanatoryjny.
Co do samego Koraba nie będę się wypowiadał, bo słyszałem dużo różnych opinii o nim.
W ubiegłym roku w porze zimowej był zamknięty i chyba tak jest że dopiero rusza wiosną.
Sam byłem zdziwiony, bo duży obiekt, w dobrej lokalizacji i na zimę jest zamykany, nic się w nim nie działo.
Halina 2002 jeszcze prośba, żebyś nie zakładała za każdym postem nowego tematu, tylko pisała w tym samym klikając w lewym rogu napis" Odpowiedz".
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 166 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: GIENIA »

Halinko :kwiat: dziekuję , ze dzielisz się z nami swoimi spostrzeżeniami .... jeśli możesz , opisz coś więcej .

Zbyszku , zwał jak zwał ... :roll: gro ludzi jeździ na turnusy rehabilitacyjne pełnopłatne , bądź z dofinansowaniami i są zainteresowani opiniami innych ... Korab preferuje dofinansowania ... i tak na prawdę to chyba najlepszy Ośrodek Rehabilitacyjno Sanatoryjny w Świnoujściu o ludzkich cenach .
Może jeszcze cenowo Wodnik , no ale to o wiele niższa pólka jeśli chodzi ogólnie o standard .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia poczytaj sobie opinie o Korabie na Google, a ja znam opinie jeszcze uzyskane w Świnoujściu.
Kiedyś tak było, jak piszesz ale przed wybudowaniem nowej stołówki i nawet sam tam chciałem jechać.
Teraz bym do Koraba nie pojechał i nikomu tego obiektu nie polecę.
To jest oczywiście moje zdanie w tym temacie.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 166 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszku , ja mam opinie o Korabie od Alicji , tej która mieszkała ze mną w Raju . Ona i Jej koleżanka od kilku lat jeżdżą tam w maju . i bardzo chwalą sobie pobyty ... gdyby były niezadowolone , zmieniłyby obiekt . A co ma tego stołówka ? :o

Ja opinie w necie zawsze czytam z przymrużeniem oka ;) o tym samym obiekcie mogą być zupełnie sprzeczne opinie . Widoczne jest to choćby na tym forum ... Której wierzyć ? najlepiej jechać i sprawdzić samemu :lol:
JK45
Na forum od: 26 sty 2026 16:24

Re: Opinia na temat pobytu w ośrodku (Korab Świnoujście)

Post autor: JK45 »

Czy ktoś był w zeszły roku? Jakieś nowsze opinie? Warunki, rehabilitacja posiłki
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Zosia »

Nigdy tego miejsca nie poleciłabym nikomu. Chyba, że jest po generalnym remoncie , po dyzenfekcji i wymianie przynajmniej łóżek. Radzę to sprawdzić.
Even4
Na forum od: 14 sie 2024 15:13
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Even4 »

A możesz Zosiu, napisać coś więcej ? To mocna opinia i chciałabym wiedzieć w co się ewentualnie pakuję, bo miałam taką opchnę , że jesienią tam pojadę. Proszę rozwiń swoją myśl.
Awatar użytkownika
vivalavi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 08:41
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: vivalavi »

Korab w Świnoujściu jest po remoncie. Łóżka z materacami są bardzo wygodne. Obsługa przesympatyczna: recepcjonistki, kucharki, kelnerki i rehabilitantki. Atmosfera jest bardzo miła. Wszyscy są zintegrowani dzięki kierowniczce turnusu, która organizuje czas wolny. Wycieczki piesze, rowerowe, krajoznawcze. Wieczorki taneczne, grille. Gry, zabawy. Gimnastyka. Tańce liniowe. Posiłki są bardzo smaczne.
Ja bardzo wypoczęłam w Korabie. Polecam!
ODPOWIEDZ