Uzdrowisko Solec Zdrój- Sanatorium Świt

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Urszula Nowacka
Na forum od: 04 lip 2023 13:10
Oddział NFZ: Śląski

Uzdrowisko Solec Zdrój- Sanatorium Świt

Post autor: Urszula Nowacka »

Byliśmy z mężem prywatnie w Majiu 12 dni w Sanatorium Świt. SOLEC ZDRÓJ
Odnośnie zabiegów to pojechaliśmy dla Borowiny i kąpieli siarkowej. Przy wizycie lekarskiej lekarz poinformował nas że tylko siarkę mozemy dostać ponieważ okłady naturalnej borowiny nie może dać takie ma wytyczne od właścicieli uzdrowiska bo to jest za duży koszt- dostaliśmy tylko plastry.
Pragnę zaznaczy,że koszt za dobę jednej osoby z wyżywieniem i 4 zabiegi to 320 zł.
Nawet krio na kolano to nie na obydwa tylko raz na jedno a na drugi dzień drugie kolano no i pole magnetyczne czyli Magnertonik.
Cena borowiny jest droższa niż na Basenie Mineralnym obok .
JEDZENIE O ZGROZO.
Gdybym była z NFZ to nie mielibyśmy pretensji .
Tam leczy się ciało ale truje ludzi od środka.Jak można podawać ludziom
- serki topione
- jogurty słodkie truskawkowe najgorszy skład
- pasztetowa co drugi dzień
- mielonka najgorszej jakości również co drugi dzień
- zupy praktycznie bez warzyw i bez smaku
- pulpety mielone na obiad czyba bez mięsa bo się rozlatywały z dużą ilością mąki czy zagestnika i bez smaku.
- jeśli zdarzyła się szynka to jeden plasterek
- raz żółty ser a tak to codziennie biały do smarowania i dżem to jeszcze było zjadliwe.
- Bo tym pasztetem mielonkami karmiliśmy
Psa ale i on nie za bardzo chciał to jeść.
Pokój tak mały że tapczaniki pod ścianą jedna i drugą a w środku stolik to wszystko
Przy drzwiach wejściowych szafa obok lazienka i na środku dwa metry miejsca to wszystko.
Chyba wcześniej była to jakieś pomieszczenie gospodarcze na miotły i postanowili na ty zarobić bo obok z NFZ były pokoje większe.
Nigdy więcej nie pojadę i nikomu nie polecam.
Bo na siarkę do Solca nspewno pojadę ale prywatnie i skorzystam z Basenów Mineralnych bo mogę wybrać zabiegi jakie chcę i są tańsze niż w uzdrowisku Świt.
Jakiekolwiek komentarze są usuwane bo ludzie piszą ale mam nadzieję że z forum to nie zniknie.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Uzdrowisko Solec Zdrój- Sanatorium Świt

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,przykro się czyta że za taką kasę zostaliście tak potraktowani i wręcz ukarani warunkami pobytu i rehabilitacji- ja kilka lat temu też byłem w Solcu prywatnie i wszystko było bardzo dobrze- widać że prywatny właściciel postawił tylko na zysk nie licząc się z opinią kuracjuszy-mimo cenzury jak piszesz opinia będzie się rozprzestrzeniać ,jest to Twój pierwszy wpis po zalogowaniu i dlatego czekamy na potwierdzenie następnych kuracjuszy którzy przebywali na turnusach w Solcu ,Pozdrawiam i dziękuję za napisanie opinii mając nadzieję że nie przytrafią Ci się już takie turnusy,a tak na marginesie to warto by sprawdzić oferty sanatoriów w samym Busku bo okaże się że są korzystniejsze a zabiegi podobne :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Uzdrowisko Solec Zdrój

Post autor: jacky6 »

Byliśmy w Solcu dwakroć, pierwszy raz przed pandemią, drugi raz na początku (maj).
Wybrałem opcję noclegów w agroturystyce i nie zawiedliśmy się, pierwszy raz z całodziennym wyżywieniem.
Tyle, że codziennie dojeżdżaliśmy na baseny ( mineralny i rekreacyjny ) oraz kąpiele siarczkowe.
Przeglądałem stronę www uzdrowiska i pokrętna mi się zdała, więc nie skorzystaliśmy. Jak widać po relacji Urszuli - podjęliśmy dobrą decyzję.
Jeszcze raz ją podejmiemy, celem jest korzystanie z kąpieli siarczkowych.

:ugeek:

Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: Uzdrowisko Solec Zdrój- Sanatorium Świt

Post autor: Bibi2 »

To ja już sama nie wiem co powiedzieć :roll:
nie byłam , nie mam prawa kwestionować ,

dzięki za ocenę