Ustroń Równica 22.01.2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
darekcom
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2017 20:41
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Ustroń Równica 22.01.2024

Post autor: darekcom »

Dzień dobry, 22.01.2024 jadę samochodem do Równicy w Ustroniu, mogę kogoś zabrać. Ruszam z okolic Łodzi do autostrady A1, w Żorach zjeżdżam na Ustroń. Pozdrawiam
bozeneczka80
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2021 16:12
Oddział NFZ: Śląski

Re: Ustroń Równica 22.01.2024

Post autor: bozeneczka80 »

Polecam choć nie byłam zakwaterowana w Równicy bardzo fajny basen i grota solna jest to duży moloch daleko piechotą do centrum
Anna Maria
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 paź 2015 14:41
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Anna Maria »

Będę w Równicy na przełomie kwietnia i maja. Tam akurat nigdy nie byłam.
Może ktoś, kto zna to sanatorium, byłby miły, podzielił się wrażeniami?
Awatar użytkownika
Nika8
Na forum od: 13 gru 2023 11:51
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Nika8 »

Hej. Byłam tu w styczniu. Przede wszystkim nie bierz pokoju na 5-ym piętrze, bo winda jeździ tylko do 4-ego. Cała reszta jest ok. Posiłki w miarę smaczne, zabiegi fajne, załoga przeważnie miła i pomocna. W budynku jest sala gier i biblioteczka, na 1 i 3 piętrze lodówki, jest deska do prasowania, przechowalnia bagażu. Są organizowane bezpłatne wydarzenia jak koncerty, warsztaty, prelekcje, potańcówki, oraz płatne wycieczki, warto czytać wszystkie ogłoszenia. W kosie niestety nie działa kawiarnia, ale zaglądaj do wilgi, jaskółki, równicy, muflona, daniela. Jest wybór. Ja się wybawiłam za cały rok, a i zdrowie podreperowałam. Miłego pobytu!
ODPOWIEDZ