Rabka Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Paula23
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2012 12:40

Rabka Zdrój

Post autor: Paula23 »

Hej.
Czy ktoś był w sanatorium w Rabce Zdrój "Olszówka"?
Jakie tam są warunki?
Podobało wam się?
Jakie tam są ćwiczenia i zabiegi?(ile ok. trwają i czy to prawda że nie można mieć nawet bielizny/stroju kąpielowego na sobie tylko trzeba sie rozebrać do naga?)
btw-czy jest taka opcja żeby np. "co jakiś czas" z jakiegoś tam powodu nie iśc np. na ćwiczenia,zabieg,basen,etc.?Czy po prostu "każą i musisz"? :?

........
Jakby co to jade w terminie 12.05-08.06.2012r.
Mam 15 lat i jade z powodu "ciągłych zachorowań związanych z górnymi drogami oddechowymi" :cry:
wuzimu7
Na forum od: 23 kwie 2012 19:32

Re: Rabka Zdrój

Post autor: wuzimu7 »

No Hej, byłem w olszówce akurat w twoim wieku, powiem Ci że ten ośrodek rozplanuje Ci czas co do ostatniej minuty, na zapoznanie kogoś ciekawego pozostają spacery i wieczór. Co prawda byłem w roku szkolnym wiec może na wakacje wyglądać będzie to całkowicie inaczej. Na zabiegi trzeba chodzić do budynku oddalonego jakieś 800 metrów, ale to też plus, w budynku zabiegowym znajduje się kawiarnia więc można porozmawiać z ekipą. Mam astmę więc moje zabiegi to kąpiele solankowe, inhalacje też solankowe, naświetlanie lampą i to chyba na tyle. To jakiś mit z ta nagością. U mnie dziewczyny broniły się miesiączką przed zabiegami, ja musiałem chodzić. Byłem przerażony tym sanatorium, bo strasznie dużo tam dzieci w wieku od 7 do 9 lat. Ale znajdzie się i mała dobra garstka starszych ludzi :P, pozdrwaiam, tam nie jest źle, mały ośrodek.
Paula23
Kuracjusz
Kuracjusz

ja też jade w roku szkolnym ;)
tyle że nie do końca na astme- jak to lekarka stwierdziła "z powodu ciągłych zachorowań dotyczących górnych dróg oddechowych" ;/
.....
wypowie się ktoś jeszcze?
a może ktoś jedzie w tym samym terminie?
Paula23
Kuracjusz
Kuracjusz

Odświeżam :D
ODPOWIEDZ