Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bardzo proszę o zamieszczenie aktualnej opinii na temat 22 W Sz U-R w Ciechocinku. Wybieram się tam od 31 maja 2012r. i bardzo mnie interesuje: Ilo -osobowe są pokoje, jakie warunki w pokojach, miejsce na odzież, wyżywienie itp. Proszę o informacje.
Taaaak, to co zamieszczone - przeczytałam, natomiast nie znalazłam w tych wypowiedziach interesujących mnie kwestii, czyli ilości osób w pokoju, gdzieś mi przemknęło, że pokoje są 3-4 osobowe, trochę mnie to martwi i chcę się upewnić, żeby nie przeżyć szoku 31 maja. Ktoś inny gdzieś napisał, że ubrania trzymał w walizce, bo nie było miejsca dla 4 osób w szafach. Może takie rzeczy lepiej wiedzieć przed czasem, zresztą nie wiem.
Dlatego bardzo proszę o informacje bieżące, może coś się zmienia na korzyść nas- kuracjuszy.
W ubiegłym roku byłam prywatnie w Ciechocinku w Sanvicie, było super, pokój duży, wygodny, miejsca w szafach dość. Ale to za gotówkę, więc inaczej.
Pozdrawiam.
Witam - widzisz i tu jest problem bo ja naprzykład też znam Wojskowy ale od tej komercyjnej strony,myślę że nie będziesz narzekał wszystko masz na miejscu- zabiegi .basen kawiarenkę .tańce i park do spacerów, dokładnie z drugiej strony Ciechocinka bo piszesz że byłeś w Sanvicie, pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę
Mam nadzieję, że kuracja będzie dobra, mimo wszystko. Ciechocinek znam, byłam wcześniej kilka razy, spacerować jest gdzie, pływać też. Nie ma obawy, byleby nie pokój wieloosobowy, bo to żaden wypoczynek.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie.
Ja nie wiem, czy nikt nie był w tym sanatorium, żeby opisać jakie są pokoje, 2,3 czy 4 osobowe???
Zainteresowanie duże ale wszyscy są przed kuracja??? A gdzie są ci, którzy już są po kuracji? Już im się nie chce pisać? A szkoda, wiele osób by się czegoś ciekawego dowiedziało, bo to, że baza zabiegowa super - to wiem. Ale jaka baza hotelowa?? Może jeszcze ktoś się zdecyduje i cokolwiek napisze. Ja mam czas, poczekam.
Byłam w Ciechocinku w turnusie kwietniowym.Sanatorium jest nowoczesne, czyste,personel miły,wszystkie zabiegi na miejscu,najfajniejszy jest basen, posiłki smaczne, 4 różne diety do wyboru,pokoje w większości 3 osobowe ( kuracjusze NFZ nie mają wpływu na wybór pokoju), TV (dodatkowo płatne),czajnik na wodę na korytarzu przy wejściu do pokoju,jako , że wszystko jest w jednym objekcie , to całe przedpołudnie odbywają się zabiegi, wszyscy krążą po objekcie w dresach,płaszczach kąpielowych (polecam) i strojach sportowych , ale widziałam również pana na gimnastyce w spodniach ,koszuli i marynarce.Dancing jest codziennie na terenie obiektu.Mam nadzieję , że pomogłam.
Miłego uzdrawiania
M.
Właśnie wróciłam z kuracji w 22 WSZUR w Ciechocinku - i muszę przyznać, że zabiegi, basen i wyżywienie sa świetne, ale warunki zakwaterowania dla osób ze skierowaniem z NFZ zdecydowanie różnią się od tych, które mają pacjenci tzw. komercyjni. Pokoje, pokazane na stronie internetowej, nie są przeznaczone dla "biedoty" z NFZ (traktowanej jako gorszy sort), tacy kuracjusze gnieżdżą się po 3 lub nawet 4 osoby w ciasnych, nieremontowanych pokojach, które maja wystrój jak z epoki późnego Gierka... Jeśli ktoś chce sobie nostalgicznie przypomnieć, jak pod koniec lat 70 wyglądały pokoje w domach wczasowych - to sobie przypomni. Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że w takim dziadowskim pokoju trafiłam na 2 przeurocze koleżanki i to zrekompensowało ciasnotę, brak odpowiedniej ilości półek w szafach, ledwo lecącą wodę z kranu w nieremontowanej łazience. Ale pierwsza moja myśl po przyjeździe i zobaczeniu pokoju to było "i po co ja tu przyjechałam???"
Pozdrawiam forumowiczów.
Zgadzam się z tobą Ataner w 100%. Wróciłam z tego sanatorium przed kilkoma dniami z turnusu NFZ.Pokój co prawda 2 osobowy ale na 1 piętrze nad parasolkami,cały dzień i do godz.23 dym z papierosów nam bardzo dokuczył,atemperatura na dworze była bardzo wysoka i okno musiało być otwarte.Kto kwateruje ludzi w takim pokoju? Łazienka zagrzybiona( nie chcę wspominać).Pomimo wspaniałych Pań Rehabilitantek,Kucharek i wspaniałych zabiegów nie zaliczam pobytu w tym sanatorium za udany.Komfortowe warunki mają kuracjusze za swoje pieniążki.Pozdrawiam .