Rabka Olszówka Pawilon A 24-11-2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Tyger
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2015 23:14
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 21

Rabka Olszówka Pawilon A 24-11-2024

Post autor: Tyger »

Proszę o kontakt kogoś kto obecnie przebywa w sanatorium Olszówka lub niedawno Tam był. Pilne !!!
Awatar użytkownika
Tyger
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: Rabka Olszówka Pawilon A 24-11-2024

Jeżeli ktoś jedzie w tym samym ternie z ZUS zapraszam do kontaktu. Byłem tam 6 lat temu i byłem bardzo zadowolony. Bardzo dobre zabiegi, miły personel i bardzo dobre warunki.
Necia czerwinska
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2024 13:05
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Necia czerwinska »

Będę w Rabce od 3 grudnia , jadę pierwszy raz więc chętnie wysłucham opinii i wskazówek co można pozwiedzać lub ciekawie spędzić czas. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tyger
Kuracjusz
Kuracjusz

Rabka jest raczej dla dzieci. Dorosłym pozostaje zwiedzanie parku (w zimie to kiepska atrakcja) i okolic.
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2023 17:57
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 14 razy

Post autor: Smaldek »

Byłem tam na przełomie stycznia i lutego 2022, było fajnie. Pokoje tylko 2-osobowe, może nie za duże, ale mają dużą wnękę z obszerną szafą, zatem miejsca jest dużo, na dodatek jest naprawdę przestronna łazienka. Są też jedynki w studio. Budynek nowy wygodny, ładnie zaprojektowany, problemem jest trochę ciasna stołówka. Posiłki z kateringu, niemniej całkiem smaczne. Baza zabiegowa w normie, ale na niektóre zabiegi trzeba było przechodzić do budynku dziecięcego sanatorium, a że budynki są ze sobą połączone, to nie stanowiło większego problemu.
Sanatorium położone jest na dosyć stromym zboczu góry Bania, niektórzy wchodząc dostawali zadyszki. Rabka jest przyjemnym miastem, park jest piękny, także zimą. jest całkiem sporo miejsc do rozerwania się. W centrum jest mała galeria handlowa z dobrze wyposażonym sklepem nienależącym do żadnej sieci, jest tam też stoisko piekarniczo-cukiernicze podające własne wyroby, byłem tam stałym klientem. Rabka jest otoczona górami, można sobie po nich pochodzić do woli, z niektórych szczytów widać Tatry i okazały szczyt Babiej Góry.
Jak ktoś nie ma większych problemów z chodzeniem, to będzie zadowolony, ja się nie nudziłem.
hala JM
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2022 11:43
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: hala JM »

w Tym sanatorium byłam na przełomie luty-marzec 2023
zgadzam się z opinią Smaldek
pobyt uważam za udany
ODPOWIEDZ