Jan Kazimierz pawilon A

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Jan Kazimierz pawilon A

Post autor: seti36 »

Jestem obecnie w Dusznikach Zdroju Jan Kazimierz pawilon A listopad 2024.Szukałem przed wyjazdem opinii i nie było za wiele aktualnych wiadomości, dlatego też postanowiłem opisać małe co nieco. Samo sanatorium jak dla mnie jest OK . W obiekcie jest przeprowadzany na bieżąco remont pokoi jak i samego budynku. Firma remontowa pracuje od poniedziałku do piątku od 7 do 18 tej i bardzo sprawnie im to idzie, panie sprzątające myją podłogi na bieżąco i wielki szacum dla pań jest OK .Pani kierownik obiektu co dzień kontroluje pracę firmy .Ja mam akurat jedynkę małe ciasne ale własne ;) balkonu brak to minus latem i zimową porą .U mnie to nie problem bo w łazience jak i w pokoju grzejnik. Co do jedzenia to zróżnicowane mi osobiście smakuje i nie mogę narzekać jak dla mnie wystarczająco wszystko (z cateringu) ciepłe i smaczne .Posiłki 8 śniadanie, 13 obiad i 17 kolacja .Personel miły i życzliwy, pan doktor też OK więc raczej same plusy. Ręcznik wymieniany raz na turnus reszta płatna ( zawsze mam swoje) pokoje sprzątane przez miłe panie .Co do zabiegów to wszystkie są na miejscu i jak dla mnie to OK jedynie co do zabiegów to po borowinowych człowiek rozgrzany powinien gdzieś po leżakować .Panie i Panowie od rehabilitacji staja na wysokości zadania w 100% .Polecam basen za150 zeta ful opcja 5 wejść bez limitu czasowego sauna sucha sauna mokra i jacuzzi . Cena parkingu na terenie Jana Kazimierz to 24zeta za dobę jest tylko 10 miejsc parkingowych :shock: .Co do parkingu to jest dużo miejsca obok obiektu bez płatnego .. Tv płatna 120 za turnus ,Wi -Fi 28 za turnus czajnik płatny 1,70 za pokój, bezpłatny na korytarzu .Duszniki Zdrój zimową porą nie są zbyt atrakcyjne jedynie Koncertu w pijalni wód mineralnych i koncerty w Dworku im. Fryderyka Chopina umilają czas cena 35 zeta . Ponoć gdzieś są potańcówki wtorki, piątki ,soboty i niedziele cena 15zeta od osoby. Duszniki Zdrój są dobrym miejscem wypadowym na wycieczki Kudowa Zdrój, Kaplica Czasek latem, Szczeliniec Błędne skały, Zieleniec, zimą dla narciarzy . Kudowa Zdrój Twierdza Kłodzko, podziemia miasta Kłodzko. Skalne miasto Adršpach czechy polecam latem.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Jan Kazimierz pawilon A

Post autor: zbigniew165 »

seti36 dzięki za opinię, bo faktycznie o Dusznikach na forum prawie nic nie ma. Są tylko zapytania o opinię o obiektach, bez odpowiedzi, a po zakończeniu turnusu pytający milczą. :roll:
Wybieram się do Dusznik 29 stycznia z NFZ, ale do Zimowita.
Trochę mało w Twojej opinii informacji o samych Dusznikach, gdzie można iść do kawiarni, sklepu, itp.
Ale dobre i to co napisałeś, bo już coś jest wiadomo temacie tego uzdrowiska.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zbigniew Duszniki podzielone są na dwie części Zdrojową i miejską. Sklepy są zarówno w jednej jak i drugiej. W części zdrojowej na pewno jest Dino.
Jeżeli chodzi o kawiarnie jest kilka. Ja ilekroć jestem lubię wypić kawę w Cukier Puder.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Byłam w Dusznikach , raz na kuracji w Chemiku zimą , a latem kilka dni w Zimowicie ale nie podejmę się oceny .
W tym czasie był znajomy i chwalił sobie , mieszkał w studio 1+1 .
Dla mnie Duszniki są fajnym miejscem .

Seti, dzięki za Opinię :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice i Bibi dziękuję za informacje i z każdym dniem co raz więcej wiem o Dusznikach Zdroju. :kwiat:
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Asik_ »

Witam Seti36 i wszyscy pozostali :D
Ja też jestem aktualnie w "Janie Kazimierzu pawilon A"
W pełni potwierdzam opinię Seti36,dodam tylko,że dużo ludzi choruje,ale cóż pogoda listopadowa nie sprzyja, a do tego jeszcze przeciągi na parterze związane z remontem :| Biuro podróży w Dusznikach jest tylko jedno i organizują wycieczki do Pragi,Wiednia,Wałbrzycha-do zamku Książ,Kłodzka, Skalnego miasta w Czechach i inne,nie pamiętam już jakie.My z mężem nie zapisywaliśmy się na żadne,bo w większości byliśmy w tych miejscach,a szybko jest ciemno, co nie sprzyja zwiedzaniu.Na początku turnusu był spacer z przewodnikiem,no i sami staramy się zobaczyć jak najwięcej chodząc po Dusznikach.
Reasumując nam się podoba,a cieszymy się,że zabiegi są na miejscu bo z Pawilonu B i z Sanatorium Moniuszko przychodzą do nas na wszystkie zabiegi i im tylko współczuć,szczególnie po botowinach i basenie,gdy muszą ubrać się w wychodzić na zewnątrz :(
Zabiegi są od 7 rano i kończą się przed obiadem,więc czasu wolnego jest wystarczająco,a rehabilitanci w miarę możliwości,też wykonują je szybciej.Z soboty nawet sami proszą,by częściowo wykonać je w piątek.
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Asik dziękujemy za opinię i dobrze, że rozwiązał się worek z opiniami o Dusznikach, bo do tej pory było o tym uzdrowisku cicho sza. :roll:
Chociaż jadę do innego sanatorium w Dusznikach, wszystkie najnowsze informacje są wskazane zwłaszcza od kuracjuszy aktualnie tam przebywających. :)
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

zbigniew165 Sanatorium Ziemowit jest można powiedzieć po środku .Wychodząc z Ziemowita na alejkę Chopina w lewo idziesz w kierunku parku zdrojowego .Po drodze po lewej stronie masz kafejkę Cukier Puder co wspominała Felice na przeciwko jest też Hospoda Ceska można tam i zjeść i się napić .Za raz obok masz sklep Lewiatan. Idąc dalej w kierunku parku po prawej stronie masz też 2 restauracje pierwsza to Dobre Smaki druga to Aleja Smaków tam też można zjeść i wypić .Idąc dalej masz Dworek im Fryderyka Chopina w którym odbywają się koncerty za dworkiem jest już park zdrojowy w którym znajduje się pijalnia wód na przeciwko pijalni jest Jan Kazimierz . Wychodząc z Ziemowita na alejkę Chopina w prawo kierujesz się przez park w kierunku miasta . Z prawej strony będziesz miał Żabkę obok Lewiatana i Aptekę to są najbliższe sklepy obok Ziemowita dalej już jest wspomniane Dino, Biedronka i Pepco . W drodze do rynku jest manufaktura czekolady mała przytulna można zjeść ciastko napić się kawy piwa wina. O jeszcze zapomniałem w Janie Kazimierzu jest super basen sauny i jacuzzi polecam. Jak na razie to tyle z mojej strony jak co to pytaj postaram się odpowiedzieć
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

seti36 teraz to już dokładnie opisałeś całe otoczenie Zimowita i okolicy. Jest to dobre uzupełnienie Twojej opinii o uzdrowisku Duszniki Zdrój.
Dzięki za tak szczegółowy opis, który mi się na pewno przyda. :)
fantazja
Na forum od: 22 gru 2024 21:00

Post autor: fantazja »

Dobry wieczór wszystkim jestem tutaj nowa i nie dawno dowiedziałam się o tej stronie.
Byłam też w Listopadzie w Dusznikach Zdroju Jan Kazimierz Pawilon A.
Potwierdzam to wszystko co opisał seti36 i Asik pewnie mijałam się z nimi na zabiegach lub na stołówce a może i rozmawialiśmy tego nie wiem.
ODPOWIEDZ