Duszniki-Zdrój JAN KAZIMIERZ PAWILON A listopad 2024 opinia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 15 razy

Duszniki-Zdrój JAN KAZIMIERZ PAWILON A listopad 2024 opinia

Post autor: Asik_ »

Witam,
aktualnie jestem w sanatorium "Jan Kazimierz pawilon A" w Dusznikach Zdroju.
Do sanatorium przyjechaliśmy z samego rana,kolejki do recepcji nie było,ale na pokój musieliśmy poczekać ok.2 godzin. Pokój dostaliśmy o podwyższonym standardzie z balkonem. Wyposażenie pokoju to: małżeńskie łóżko,szafa,duże biurko,dwa fotele, po 2 talerzyki,filiżanki,widelce, łyżeczki, ręcznik kuchenny do wycierania naczyń,po jednym ręczniku kąpielowym i prześcieradle z fizeliny do zabiegów.Ręczniki wymieniane w połowie turnusu.Opłata za telewizor 120 zł,oczywiście jak się chce mieć, czajniki są na korytarzach,lub można zapłacić i dostać do pokoju.Żelazko jest do wypożyczenia w recepcji,prasowania jest na piętrze.
W sanatorium cały czas trwa remont,jest to trochę uciążliwe,ale kierownictwo i pracownicy robią co mogą,by remont zbytnio nie przeszkadzał.Lekarz przy przyjęciu mało rozmowny,ale co do zabiegów można było co nieco zasugerować . Posiłki wydawane są na dwie tury:I tura:8 śniadanie,13 obiad i 17 kolacja,
II tura 9, 14 i 18. Zabiegi realizowane są od godziny 7 i do obiadu najczęściej jest wszystko wykonane.Dodatkowo do zabiegów jest picie wody w pijalni 6 dni po 3 razy dziennie.W sanatorium nie ma żadnej kawiarenki,potańcówki odbywają się w sąsiednich sanatoriach,nie wiem za bardzo gdzie,bo nie korzystam. Basen jest na miejscu, nie za duży ale bardzo ładny.Sauny sucha i parowa i jacuzzi też są.Można wykupić sobie wejście do wszystkich atrakcji basenowych 10 nie limitowanych wejść 280 zł, lub 5 wejść-150 zł. Posiłki nie są przygotowywane na miejscu,ale w pobliskim sanatorium "Moniuszko"są ciepłe i według mnie są bardzo dobre,ilość też w zupełności wystarczająca. Są często sałatki i różne surówki,dotychczas dwa razy było też ciasto,jabłko i pomarańcza . Wycieczki też są organizowane: Kłodzko,Drezno,Praga,Wiedeń i inne.
Reasumując nam bardzo się podoba,szkoda,że to już ostatni tydzień :cry:
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 1 raz

Re: Duszniki-Zdrój JAN KAZIMIERZ PAWILON A listopad 2024 opinia

Post autor: seti36 »

Witaj Asik :kwiat:
No to już mamy na jakiś czas rozwiązany problem z Dusznikami i sanatorium Jan Kazimierz. Opisaliśmy wszystko dokładnie o samym obiekcie jak i o całej okolicy .Następni przybywający tu kuracjusze będą już mieli jakieś rozeznanie co nie co .Bo opinii o Dusznikach Zdroju i o obiektach sanatoryjnych były znikome.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Seeti36 masz rację, bo do czasu Waszych relacji na forum były o Dusznikach tylko zapytania o opinie i daty wyjazdów, ale później cisza, jakby bali się wszyscy, którzy tam byli zdradzić, jak jest w Dusznikach. Może chodziło o to, żeby nie było tłoku i najazdu większej liczby kuracjuszy :roll:
Czyżby było tak dobrze, fajnie i dlatego cisza na temat pobytów w tym Uzdrowisku. :roll:
Będę na początku lutego w Zimowicie i przekonam się, czemu nikt do tej pory nie opisywał wrażeń z pobytu w Dusznikach i na pewno napiszę o tym na forum.
Asik i Seti36 dziękuję, że pierwsi na forum ujawniliście swoje pobyty w Dusznikach i zamieścili opinie o tym uzdrowisku. :kwiat:
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Asik_ »

Prawda :D
Gość

Post autor: Gość »

zbigniew165 pisze: 28 lis 2024 18:41 [...]Asik i Seti36 dziękuję, że pierwsi na forum ujawniliście swoje pobyty w Dusznikach i zamieścili opinie o tym uzdrowisku[...]
Tak mnie to zdanie zastanowiło, że aż postanowiłem sprawdzić.
170 stron o Dusznikach i różnych obiektach tam się znajdujących, najstarsze wpisy z roku 2009. Przejrzałem pobieżnie, ale są też krótsze i dłuższe opinie, choć oczywiście przeważają różnej maści zapytania, tak jak to się utarło na Forum.
Czemu pomijacie tych którzy opisywali Duszniki wcześniej? 🤔
MariaB
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 19:45
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MariaB »

Dziękuję za fajny opis. Jeszcze nie wiem gdzie los nas rzuci ale to zachęcający opis. Pozdrawiam
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Kaziu w Dusznikach jest chyba trzy lub cztery sanatoria i cały czas działają, ale wpisów ich dotyczących jest niewiele, a jak są to zdawkowe po cztery zdania. Przejrzałem posty do 2021 r i wszyscy narzekają, że jest mało informacji na internecie o Dusznikach, a dłuższej opinii o obiektach sanatoryjnych i samych Dusznikach nie znalazłem, a już o Ziemowicie nic nie ma. Obczaiłem cały internet i sławny fejsbuk, za opiniami i nic ciekawego nie znalazłem może z wyjątkiem po kilka zdań o pobytach komercyjnych.
Kaziu wybacz, ale posty z 2009 roku mnie nie interesują, bo są nie aktualne.
Co z tego, że na forum jest 170 stron, jak są to same zapytania, a zero informacji przydatnych dla potencjalnego kuracjusza z NFZ.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 1 raz

Post autor: seti36 »

ka_jak_kazimierz
Też szukałem i czytałem opinie o Dusznikach i samym Janie Kazimierzu jest ich bardzo mało i są mało aktualne a w większości to są tylko zapytania. My opisaliśmy nasz ośrodek i nasze odczucia z nim związane czyli Jan Kazimierz na obecny czas .Ja opisałem jeszcze dla Zbigniew 165 co gdzie jest bo o to pytał i tyle w tym temacie.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Serdecznie dziękuję za opinię.👏 Kto wie.. może lepiej kiedyś poznam tą miejscówkę.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Asik , dzięki za ocenę :kwiat:
ODPOWIEDZ