Sanatoria o profilu ginekologicznym

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 6 razy

Sanatoria o profilu ginekologicznym

Post autor: Pasazerka »

Kochani, potrzebuję pomocy a po przekopaniu się przez forum nie znalazłam tego, co mnie interesuje.

Mianowicie interesują mnie sanatoria uzdrowiskowe o profilu ginekologicznym - znalazłam wątek o szpitalach uzdrowiskowych, ale ja mam skierowanie do "zwykłego" sanatorium. Wiem, w których miastach prowadzony jest taki profil, ale chciałabym wiedzieć, które sanatoria taki profil faktycznie prowadzą i przede wszystkim - jakie są opinie na ich temat.

Wiem, że jest Połczyn oczywiście. Znalazłam informacje, że Jan Kazimierz A w Dusznikach oraz Lwigród w Krynicy. Czy coś jeszcze, gdzieś jeszcze? Czy któreś miejsce lepiej omijać albo, do którego warto się starać o przydział?

Będę wdzięczna za wszelkie rady, porady i opinie :kwiat:
margolka63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2012 11:58
Oddział NFZ: Lubuski

Re: Sanatoria o profilu ginekologicznym

Post autor: margolka63 »

Byłam w Krynicy Górskiej w Lwigrodzie, powiem Ci, że szkoda zjechanych kilometrów, bo taką rehabilitację to mam na miejscu. Zabiegi ginekologiczne to porażka. Pani wykonująca, idzie na ilość a nie jakość zabiegu. Odradzam! Pod względem zabiegów Jan Kazimierz, Duszniki Zdrój na I-szym miejscu.
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Pasazerka »

O rany, aż tak? Nie po to jedzie się na zabiegi, żeby mieć je potem robione na odwal... Masakra.
margolka63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2012 11:58
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: margolka63 »

Kobieta wykonująca zabiegi ma do "oblecenia" wszystkie sanatoria w Krynicy, to możesz sobie wyobrazić tempo, bo następne sanatorium czeka. Szok i porażka. Miałam porównanie z Dusznikami. To jak dzień i noc.
ODPOWIEDZ