Sanatorium Malwa w Ustroniu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kacper1978
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2022 12:42
Oddział NFZ: Śląski

Sanatorium Malwa w Ustroniu

Post autor: Kacper1978 »

Kolega dostał , przydział do Sanatorium Malwa w Ustroń. Jakie są warunki w pokojach ? Czy zabiegi są wykonywane na miejscu ? Czy wyżywienie jest w miarę smaczne ? Do którego piętra , można dojechać windą osobową ? Pozdrawiam .
Gość

Re: Sanatorium Malwa w Ustroniu

Post autor: Gość »

Jestem w szoku!
To jeden z nielicznych obiektów, który umożliwia wcześniejszą rezerwację pokoju, a wręcz do tego zachęca :shock:
Tym bardziej warto się zorientować o co poprosić. Mam nadzieję, że dostaniesz tu trochę informacji na ten temat. Oczywiście równolegle trzeba zadzwonić na recepcję (najlepiej wieczorem kiedy Panie są najmilsze bo mają mniej pracy) i dopytać o wszystko. No ale to raczej oczywiste.
Pitoniusz
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2022 11:25
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Pitoniusz »

Kacper 1978
Znajdź wątek z załącznika (na dole drugiej strony) tam opisałem swój pobyt w Malwie z października 2024r.
Załączniki
IMG_20250417_231656.jpg
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

Kacper 1978
Z sanatorium Malwa wróciłam na początku kwietnia bardzo zadowolona.
W sanatorium jest możliwość przydziału jedynki w układzie studio, 2 lub 3 jedynki ze wspólnym przedpokojem i łazienka. Okna w tych pokojach sa dość wysoko osadzone co sprawia, że pokoje są mało doświetlone i ciezko sie je otwiera. Tak sie zlożylo, ze nie dojechało kilka osób i była możliwość po kilku dniach zmiany na pokoj dwuosobowy z dopłatą na jedynkę.
Sanatorium daje możliwość przyjazdu dzień wcześniej (po17)- koszt 160zl.
W budynku jest winda dojeżdża do 4 piętra, na 5 pietro spacerek, widok piękny na góry.
Wyżywienie jak na NFZ dobre, urozmaicone, dla mnie wystarczające (niektórzy panowie narzekali na male porcje drugiego dania), chleba i dżemu każda ilość.
Zabiegi zgodnie z rozpiskę bez kolejek.
Cały personal bardzo miły I pomocny.
Życzę udanego pobytu.
ODPOWIEDZ