Pałac na wodzie w Augustowie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
grazkaskoczow
Na forum od: 25 lut 2018 18:47

Pałac na wodzie w Augustowie

Post autor: grazkaskoczow »

NFZ powinien się zainteresować, czy ten obiekt nadaje się na Sanatorium! W zimie zimne kaloryfery w dzień -gorące w nocy. Pokoje 2osobowe przerobione na trójki / łóżko na kaloryferze, brak stolika nocnego/. Zimna woda w kranie i na zabiegach, trzeba było polować o 6 rano albo 18 wieczór i jeszcze można było zostać z szamponem na głowie i zimną wodą w prysznicu...... jak się skończyła. Na pytanie do pani właścicielki kiedy będzie ciepła woda - stwierdziła że pracownik zapomniał włączyć i czy ma mi w saganku zagrzać. Na stołówce następna porażka ; zupa podawana na talerzu ... zimna, wydzielane po 1,5 kromeczki chleba z małego chlebka, zamiast kompotu jakaś kolorowa woda/nie wiem co to było/ i ogrom mielonych pod różnymi nazwami. W łazience usuwany chlorem grzyb podczas naszego pobytu i w tym smrodzie musiałyśmy być i spać. Na pytanie kto to zlecił...... okazało się że menagerka o niczym nie wie. Jedynym plusem tego miejsca są zabiegi i kompetentni Rehabilitanci. Tych minusów można by jeszcze wymieniać - dla mnie porażka, bo dwa miesiące byłam chora po powrocie.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Pałac na wodzie w Augustowie

Post autor: Bibi2 »

Bardzo długo nie słychać było o "Pałacu", a to co się mówiło to było złe.
Chyba na skutek skarg zawieszono kuracji ze skierowaniem NFZ, wiem, że były tam turnusy z Pefronu,
chyba jednak dochodowy jest ten kontrakt z NFZ-tu skoro ponownie firma stanęła do konkursu.
Grażka , przykro mi :(
ODPOWIEDZ