Horyniec Zdrój Dom Zdrojów.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
anel103
Na forum od: 15 lip 2021 09:20
Oddział NFZ: Podkarpacki
Podziękowano: 1 raz

Horyniec Zdrój Dom Zdrojów.

Post autor: anel103 »

Otoczenie sanatorium piękne,pełne kwiatów, bardzo dobre teznie. W sanatorium czyściutko bardzo miły,pomocny personel.Pokoje ladne,ja miałam z balkonem. Brak lodówek. Miałam pobyt prywatny,jeśli chodzi o wyżywienie to katastrofa.Sa 3 panie gotujące, ja miałam pecha trafić na dyzur pani od 16.06-21.06.2025. Zupy beznadziejne, nie mogliśmy zgadnąć co za zupa, bez smaku, zapachu, ohyda. II dania rozgotowane ziemniaki,kalafior,brokuły. Ciężko było przełknąć. Stół szwedzki rano i wieczorem, zadnego urozmaicenia, jedzenia mało, dla spóźnionego niestety przeważnie nic nie zostawalo.Kiełbasa na goraco, rzadko, ale pokrojona na plasterki, żeby było oszczędniej. Mała bułeczki drożdżowa przekrojone na pół, bo przecież kuracjusz nie byłby w stanie zjesc całej:). Na stołówkę pełną ludzi stawiali 10 jogurtów, naturalnie też raz na jakiś czas. Brak miodu, ,dżem, parę łyżeczek jak ktoś poprosił. Jednym słowem wielka kicha, jeśli chodzi o żywienie.Od niedzieli zmieniła się kucharka, obiady sie troszkę poprawiły. Baza zabiegowa bardzo dobra, nowoczesny sprzet, prywatnie miałam sporo zabiegów, ale na NFZ chyba 3 dziennie.I to chyba tyle .Cała pozytywna opinię zepsuło wyżywienie, wszystko że sklepow, żadnych past,a jak zrobili z tuńczyka, to był to ryż i czasem można było natrafić na skrawek tuńczyka:)
PabloMal1988
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 paź 2025 21:01
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Horyniec Zdrój Dom Zdrojów.

Post autor: PabloMal1988 »

Byłem dwa razy w Domu Zdrojowym w Horyńcu Zdroju oraz 3 razy w CRR ale na kąpiele i basen chodziłem do Domu Zdrojowego. Polecam.
kruszynkaK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 330 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: kruszynkaK »

Ktoś mi znany był w Horyńcu na pobycie komercyjnym .Miejscowość dla ludzi lubiący pustelnię .To był sierpień ,a już było
głucho i totalna cisza .
Na borowinę lekarka zapisująca powiedziała ,że nie miała by sumienia za pieniądze jej zapisać bo to wielkie ...
Nie zapisała .
14 dni chodzenia po rowach ,otwartej przestrzeni ,no może rowery i nic po za tym .
Zachwyty nad tą miejscowością hm są co najmniej dziwne.
Na pobycie komercyjnym był problem z lepszym pokojem a te no cóż ....
PabloMal1988
Kuracjusz
Kuracjusz

Dla mnie ważne było, że są kąpiele siarkowe. Przy reumatoidalnym zapaleniu stawów nie ma nic lepszego. Okłady z borowiny miałem raz, przy jednym pobycie. Na biodra, kolana, łokcie, dłonie i barki. Terapeutycznie rewelacja. Lecz trochę krępujące.
PabloMal1988
Kuracjusz
Kuracjusz

Natomiast jeśli chodzi o samą miejscowość, to wielu atrakcji nie ma.
ODPOWIEDZ