Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Dzień dobry,
mam pytanie, czy ktoś z Państwa przebywał ostatnio lub obecnie przebywa w sanatorium VERANO w Kołobrzegu.
Chciałbym zapytać, jak wygląda przydzielanie pokoi oraz czy istnieje możliwość otrzymania „lepszego” pokoju.
Zaznaczę, że jadę razem z żoną.
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
Bibas w Verano są pawilony i wszystkie są dostępne dla NFZ z wyjątkiem pawilonu dla dzieci, który znajduje się za kawiarnią w pawilonie chyba C.
Pawilon B jest najdalej oddalony od bazy zabiegowej i trzeba pokonać ok 350 m w jedną stronę oczywiście nie wychodząc z obiektu. Nie wiem skąd u ciebie znalazły się dwa pawilony A, bo każdy jest oznaczony jedną literą. W sumie jest chyba 5 pawilonów, ale nie pamiętam wszystkich oznaczeń tych pawilonów. Ja byłem dwa razy w pawilonie B i tu trzeba targać walizkę na I piętro, bo brak windy.
Są jeszcze apartamenty w oddzielnej części połączonej z całym budynkiem, ale tylko dla komercji. Stołówki są dwie, bo jedna dla komercji, a druga dla NFZ.
Witam bardzo proszę abyś napisał czy w Verano na NFZ kuracjusze są zakwaterowani w pokojach 2, 3 osobowych ? w którym pawilonie warto prosić o przydział (mam chorą nogę i problem z chodzeniem)Pozdrawiam
Mila2011 proponuje od razu usiąść z telefonem w ręku i zadzwonić do recepcji i powiedzieć, że chcesz pokój na parterze i blisko bazy zabiegowej z uwagi na chorą nogę i kłopoty z chodzeniem, bo pokoje przyznawane są przez recepcję po otrzymaniu listy kuracjuszy z NFZ i w dniu przyjazdu może już takich pokoi już nie być.
Tak kwaterują NFZ w dwójkach i trójkach, bo jedynek brak, przerobili na dwójki co widziałem osobiście w trakcie ostatniego pobytu.
Jak nie uprzedzisz, że masz kłopoty z chodzeniem możesz dostać pokój na piętrze bez windy, bo tam wind dla NFZ nie ma. Ze mną była pani o dwóch kulach i musiała chodzić na I piętro.`