Osrodek Arka Kołobrzeg

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Alfreda
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2023 18:25
Oddział NFZ: Śląski

Osrodek Arka Kołobrzeg

Post autor: Alfreda »

Witam Wszystkich kuracjuszy. Czy ktoś był w sanatorium ARKA w Kołobrzegu? Chcialam zasięgnąć opinii o tym ośrodku, bo jestem przerażona opiniami na jego temat kuracjuszy, którzy tam byli w ostatnim czasie. Będę bardzo wdzięczna.
Alfreda
mustang1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Re: Osrodek Arka Kołobrzeg

Post autor: mustang1 »

Zależy o którą Arkę Ci chodzi, bo jeżeli na ul. Sułkowskiego, to super przydział, byłem tu 2 razy i jestem bardzo zadowolony,jedynie minusem jest zakwaterowanie, (pokoje wieloosobowe :shock: ,) bo 2 osobowe dla małżeństw, chociaż za 1ym razem dostałem 2 osobowy :P
Alfreda
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Tak. Chodzi mi o sananatorium z nfz Arkę Mega na Sulkowskiego właśnie. Cieszę się że byłeś zadowolony i miałeś szczęście, pewnie facetów mało było i nie mieli kogo Ci dokoptowac. A tu czytam że z dwójek porobione trzy osobowe a z trójek czteroosobowe. Jak przeżyć te 3 tygodnie w takiej ciasnocie? I jeszcze jakieś baraki tam są bez słońca i z wilgocią. Chyba zrezygnuje.
Dziękuję za info :roll:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 57 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: wiktor64 »

na sułkowskiego nie ma zadnych baraków ,
jecxhać i nie rezygnować :)
pawel58+
Na forum od: 24 lip 2023 13:45
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: pawel58+ »

Witam.Arka Mega na Sułkowskiego to super hotel,basen,spa,sauny,kawiarnie,restauracje,super dancingi,wszystko jest na miejscu,wspaniała miejscówka!!!
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Jak pisze pawel58+ Arka to kompleks hotelowy z bazą zabiegową w którym jest miejsce dla kuracjuszy z NFZ, bo kuracjuszy z ZUS tam nie spotkasz i jest to moloch w którym zawsze przebywa ponad 1000 osób.
Nie jest to typowe sanatorium, bo większość i to znaczna przeznaczona jest dla gości hotelowych, którzy za pobyt płacą duże pieniądze i mają inne wyżywienie, bo baza zabiegowa jest dla wszystkich.
Miałem propozycję z NFZ wyjazdu ze zwrotów trzy razy, ale nie skorzystałem z tej oferty.
Arka na u. Kościuszki ma opinie najgorszego sanatorium w Kołobrzegu na równi z sanatorium w Podczelach k. Kołobrzegu i to w nim są te baraki.
margolka63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2012 11:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: margolka63 »

Byłam dokładnie rok temu. Duży hotel 4* dostałam pokój 3 osobowy na parterze. Duży pokój, nie ciasnota, jak piszą, w części hotelowej C. Super zabiegi, wszystko na miejscu, a gdy się rozchorowałam, to posiłki mi przynoszono do pokoju, jak w hotelu, co wszyscy byli miło zaskoczeni. Jechać nie czytać dziwnych komentarzy, bo ilu kuracjuszy to tyle komentarzy. Jechać!!!
mustang1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mustang1 »

Alfreda pisze: 14 lut 2026 00:51 Tak. Chodzi mi o sananatorium z nfz Arkę Mega na Sulkowskiego właśnie. Cieszę się że byłeś zadowolony i miałeś szczęście, pewnie facetów mało było i nie mieli kogo Ci dokoptowac. A tu czytam że z dwójek porobione trzy osobowe a z trójek czteroosobowe. Jak przeżyć te 3 tygodnie w takiej ciasnocie? I jeszcze jakieś baraki tam są bez słońca i z wilgocią. Chyba zrezygnuje.
Dziękuję za info :roll:
Nie rezygnuj, bo baraki to chyba na Kościuszki, nie byłem tam, a tu jeśli lubisz parkietoterapie, to lepszego miejsca nie ma :lol:, codziennie grają, po południu koncerty, jest fajnie. Ja byłem w sezonie to dostałem 3y osobowy, ale te parę godzin by się wyspać da radę. Za to swoboda, morze, balety... :P Miłego pobytu i wypoczynku.
Alfreda
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Oj, to super żeście mnie wszyscy pocieszyli, w takim razie się zdecyduje. Dziękuję Wam wszystkim za opinie i pozdrawiam serdecznie :serce: :serce:
ODPOWIEDZ