Ciechocinek - Sanatorium ORION MSWiA od 14.07.2026
-
wysoki-33
- Kuracjusz

- Na forum od: 19 lut 2025 21:12
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 1 raz
Ciechocinek - Sanatorium ORION MSWiA od 14.07.2026
Otrzymałem przydział do sanatorium ORION MSWiA w Ciechocinku od dnia 14 lipca 2026 roku.
Zdaje sobie sprawe,że jest to dobra lokalizacja,dobry termin , dobra miejscówka oraz jak czytam -dobre sanatorium z dobrymi zabiegami .
Natomiast mam prośbe,- może znajdą się osoby , które tam ostatnio były i podpowiedzą gdzie próbować " stukać" w sprawie lepszych pokoi , może nawet jedynek . Oraz kiedy najlepiej przyjechać, zgłosić się do recepcji o przydział pokoju, zabiegów i podpowiedz dotyczącą całej infrastruktury związanej z rozpoczęciem turnusu.
Z uwagi ,że termin jest zupełnie letni, mogą być upały - , zapytam ,czy była możliwośc załątwienia pokoju z klimatyzacją ( to co wiem , częsć pokoi ma klimatyzacje).
Gdzie najlepiej, miło,sympatycznie i muzycznie, spędzać wolny czas po zabiegach, w weekendy?
Byłem już w Ciechocinku ,ale prywatnie, krótkoterminowo, już jakiś czas temu, pare lat wstecz.
Ponadto , może dostane podpowiedz, gdzie zaparkować swój samochód- w miare w dobrych cenach? W sanatorium ORION za 21 dni cena 350 zł. Rozumiem ,że mogą być także i większe ceny w innych lokalizacjach, niż w Orionie , ale jesli byłaby możliwość oszczędzić, to zawsze miło.
Pozdrawiam serdecznie.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Ciechocinek - Sanatorium ORION MSWiA od 14.07.2026
Cennik parkingowy Orionu jest atrakcyjny, niższy niż w pozostałych a ponadto na bramce siedzi ochroniarz ( portier ), więc jest to jakaś forma strzeżenia.
Jeśli jest klimatyzacja w pokoju to jest to pomieszczenie o podwyższonym standardzie, więc za stosowną dopłatą kojarzoną z opcją komercyjną.
W sprzyjających warunkach - o ile będą wolne miejsca - można się dogadać z marketingiem, najlepiej od razu pisać mejla.
Prawie codziennie przechodzę obok, frekwencja na parkingu dopisuje.
-
wysoki-33
- Kuracjusz

Jeszcze może ktoś napisze informacje o pobycie w ramach NFZ w tym sanatorium w ostatnim czasie. Ciekawe, praktyczne wskazówki.
- Andrzej-WP
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 paź 2015 08:39
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 13 razy
- Andrzej-WP
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 paź 2015 08:39
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 13 razy
Witam.jacky6 pisze: 09 mar 2026 13:21 Kończę kurację w sąsiadującym z Orionem sanatorium.
Cennik parkingowy Orionu jest atrakcyjny, niższy niż w pozostałych a ponadto na bramce siedzi ochroniarz ( portier ), więc jest to jakaś forma strzeżenia.
Jeśli jest klimatyzacja w pokoju to jest to pomieszczenie o podwyższonym standardzie, więc za stosowną dopłatą kojarzoną z opcją komercyjną.
W sprzyjających warunkach - o ile będą wolne miejsca - można się dogadać z marketingiem, najlepiej od razu pisać mejla.
Prawie codziennie przechodzę obok, frekwencja na parkingu dopisuje.
![]()
![]()
Czytając Ciebie( pana) zapytam z wielkiej ciekawości , gdzie kolega przebywa , opisując ,że codziennnie przechodzi obok Oriona ,. Czy w sanatorium " POd Tęzniami" , do którego chciałbym wyjechać, ale słyszałem ,że jest bardzo drogie, a NFZ przydziela bardzo , bardzo mało skierowań. Pozdrowienia
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowano: 71 razy
Kawiarenka jest. Nadal bardzo miła, niestety wieczorków tanecznych już w niej nie ma.Andrzej-WP pisze: (...) Kiedyś była tam kawierenka , bardzo miła, nawet z codziennymi fajnymi tańcami, co słyszałem . Nie wiem czy teraz także jest?
Na ten, zazwyczaj ostatni, zabieg trzeba pofatygować się do kawiarenki w klinice "Pod Tężniami"
lub do sławnej "Stodoły" czyli restauracji "Bristol" w Parku Zdrojowym.
Andrzeju z tego co wyczytałem tutaj, to jacky 6 przebywa na kuracji w SU "Sanvit" na ul. Staszica.
-
wysoki-33
- Kuracjusz

Dzien dobry. Zapytam , czy warto przyjechać dzień wcześniej , poprzedniego dnia i spokojnie czekać na przyjęcie planowe .wysoki-33 pisze: 09 mar 2026 12:57 Ponawiam prośbę o informacje z pobytów kuracjuszy w Orionie, w ostatnim czasie
Słyszałem ,że kwaterują także w bocznym skrzydle tego sanatorium.. Czy ktoś był, miał pokój w tym bocznym skrzydle . Gdzie jest lepijej ,czy w głownym budynku ,czy właśnie wspomnianym bocznym skrzydle . POzdrowienia