TULIPAN - Ustroń
TULIPAN - Ustroń
Re: TULIPAN - Ustroń
-
grazynap53
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 03 cze 2013 17:59
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Stolówka bez zarzutów -to samo z jedzeniem.Porcje wystarczające ,urozmaicone.Zabiegi na miejscu.W budynku jest winda.Czysto i schludnie.Pokoje na stronę zachodnią mają mniejszy balkon niż te południowe.Łazienka -kabina prysznicowa,umywalka -jak w każdej łazience -ściany glazura.Co dnia sprzątane i uzupełniane w papier toaletowy -śmieci wynoszone.Zabiegi -co dla mnie ma znaczenie od poniedziałku do piątku.Tak więc na soboty i niedziele można zapisać się na mnóstwo wycieczek ,które oferuje w holu biuro turystyczne (tablica z wywieszonymi propozycjami dodatkowo zachęcające są fotografie z owych wycieczek).Wycieczki są przez cały tydzień -popołudniami takie 3-4 godzinne w najbliższej okolicy. One są ok.godz. 13;30 -wtedy przeważnie jest się po obiedzie i zabiegach.A całodniowe to już na weekendy-te dalsze.W przypadku wycieczki całodniowej dostaje się suchy prowiant (gdy to zgłosisz).Do centrum z Tulipana nie jest daleko ok.20 minut.O połowę krócej niż z Równicy czy pozostałych sanatoriów na "górce"-dzielnica gdzie też jest kompleks sanatoriów.Dla niektórych mankamentem jest brak potańcówek na miejscu.Ale dla "potrzebujących" jest wyjście
Okolica piękna -zieleń, spokój, i ścieżki spacerowe.
Miesiąc kwiecień to śpiew ptaków i zieleń -przyroda.Będziesz babet62 zadowolona.Jeśli szukasz ukojenia od codziennego hałasu to dobrze trafiłaś.Ja tam byłam w czerwcu -ale tym razem ze względu na trudności urlopowe przesuwam termin o miesiąc.Skierowania nie mam dlatego jadę prywatnie i na krócej niż Ty ze skierowaniem.Ze skierowaniem byłam rok temu w Kosie -nie było źle.Ale dla mnie ma znaczenie żeby zabiegi były na miejscu.I zdecydowanie uciekam od zgiełku a takim miejscem jest Tulipan.Już teraz planuję wypady po okolicy .A jest gdzie chodzić.Dostałaś fajny termin.Wszystko budzi się do życia -zieleń i te ptaki.Ja byłam w marcu-martwy sezon i te mrozy ubiegłoroczne ze śniegiem dały mi się we znaki.
Nie wiem z jakiego rejonu Polski jesteście dziewczyny -ale ? wycieczki są też do Czech ,Wiednia,i Słowacja.Na termy i inne propozycje.Ceny różne--od 25 zł te na kilka godzin do 150zł całodniowe plus waluta kraju gdzie jedziecie .Pobyty prywatne w Tulipanie są naprawdę atrakcyjne cenowo i chyba najtańsze w Ustroniu i nie tylko.Acha! w ofercie na ich stronce tego nie ma ,,,ale można wykupić pobyt tańszy tylko z dwoma posiłkami-śniadanie i obiadokolacja...plus oczywiście zabiegi są w cenie.Wtedy się nie goni na obiad o określonej godzinie ,tylko spokojnie mam wolny czas na wyjście w teren.Na obiadokolację jest ciepły posiłek i tzw. zimna płyta.
Jak masz(macie) jakieś pytania jeszcze to piszcie -odpowiem.
Proponowany pokój jest na 2 piętrze, pewnie lepiej byłby na wyższej kondygnacji, a może wiesz coś więcej o jedynkach. Oczywiście bardzo cieszę się z terminu i będę dużo spacerować i podglądać budząca się do życia przyrodę. W 2010 roku byłam też w kwietniu w Piwnicznej Zdroju i było super. Pozdrawiam Cię serdecznie i proszę o dalsze informacje, acha czy jest parking, bo wybieram się samochodem i czy dodatkowo płatny.
Powód: usunięto link
Jeśli chodzi o łazienkę to ...ja miałam pod sufit kafelki -kolor ciepły coś z pomarańczu i żółtego na podłodze też terakota.W łazience fakt miałam zasłonkę-ale to mi nie przeszkadzało.Był natrysk ,umywalka itd., oraz lustro jak to w łazience.Było czysto co dnia sprzątane .W tzw. przedpokoju też było lustro -większe tak że cała się widziałam w nim.Mieszkalam na 3 piętrze -nie wiem jak jest na drugim .Ale jesienią gdy byłam u znajomej w odwiedzinach ,ona miała pierwsze pietro i łazienka podobna jak wtedy u mnie.Najważniejsze że jest łazienka tylko dla mnie ,a że zasłonka zamiast drzwi z kabiny to mało ważne.
Oglądałam fotki które posłałaś-ja tak nie miałam.To co pokazali to inna epoka.Albo foto stare.Jak mi napiszesz swój adres e-mail to wyślę Ci parę zdjęć z Tulipana.
Te zdjęcia to jakaś antyreklama z tego linku co posłałaś.
-
grazynap53
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 03 cze 2013 17:59
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Pozdrawiam Was Dziewczyny serdecznie i życzę miłych pobytów w Ustroniu ( szkoda,że jedziemy w różnych terminach
No tak bywa że terminy się nie pokrywają.A może to "mój" pokój dostaniesz w sierpniugrazynap53 pisze:Stokrotko, zgadzam się z bebet62 - JESTEŚ SUPER i dzięki za obszerne informacje o Tulipanie. Decyzję już podjęłam i w przyszłym tygodniu zrobię rezerwację na koniec sierpnia właśnie tam. Słabo "stoję" z urlopem, więc chyba tylko 7-10 dni.
Pozdrawiam Was Dziewczyny serdecznie i życzę miłych pobytów w Ustroniu ( szkoda,że jedziemy w różnych terminach)