ŚWINOUJŚCIE " Energetyk"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

ŚWINOUJŚCIE " Energetyk"

Post autor: Basia71 »

Witam ; proszę o opinie .
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Re: ŚWINOUJŚCIE " Energetyk"

Post autor: Małgosia69 »

Basiu71,ni dodać , nic ująć tylko zazdrościć, jedno z najlepszych,jeśli nie najlepsze sanatorium w Świnoujściu, no lepszy jest Swarożyc,ale to już komercja. Byłam naprzeciwko w Korabie, do energetyka chodziłam na tańce, naj,naj w uzdrowisku,ludzi zawsze dużo ,dobrze grają. Rozmawiałam z kuracjuszami z Energetyka,byli bardzo zadowoleni, baza zabiegowa na miejscu, podobno bardzo ok., jedzonko ponoć bardzo dobre/ była 4 lata temu/,a Świnoujście karmi raczej baaardzo skromnie,nawet jak na sanatoryjne warunki. Sanatorium tuż przy promenadzie, do morza 50 metrów. Oj,dla mnie Świnoujście to numer jeden nadmorskich kurortów, była tam 4 razy.
Super trafiłaś! :) 8-)
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: ŚWINOUJŚCIE " Energetyk"

Post autor: Basia71 »

Właśnie wróciłam. Przez 20 dni miałam piękną pogodę - wrzesień to cudowny miesiąc :D . Ogólne wrażenia bardzo dobre.Świnoujście jest pięknym miastem. Sanatorium bardzo blisko morza przy promenadzie. Wielki plus za urozmaicone jedzenie, smaczne; kolacje często na ciepło lub smaczne sałatki/ przystawki. Wielki minus za bardzo małą ilość warzyw ( pół ogórka kiszonego do obiadu lub dwa plasterki pomidora do śniadania to dla mnie za mało). Bardzo miły personel. Wielki minus za proces przyjęcia - bałagan i "wieczne czekanie". Pokoje wyglądają tak jak na zdjęciach. W pokojach jest mała lodówka, miałam szklankę, talerzyk oraz sztućce. Łózko z wygodnym materacem. Jest suszarka rozkładana do bielizny. Nie ma czajnika bo na korytarzach są dystrybutory z wodą.Tylko raz doprosiłam się o zmianę ręczników. Sprzątanie bardzo powierzchowne trzy razy w tygodniu. Sporo wycieczek. Budynek nie przystosowany dla osób niepełnosprawnych ruchowo. Są dwie windy ale nie wszędzie się nimi dostaniemy. Zabiegi na miejscu ale w różnych częściach budynku; współczułam tym którzy mieli pokój tuż przy pokojach z zabiegami raczej nie pospali rano. Przy recepcji jest komputer z internetem - 2 zł za pół godziny; 3 za godzinę.
W kawiarni codziennie dansingi do 22 ( nie byłam). Przy budynku działa wypożyczalnia rowerów. W Świnoujściu obowiązuje strefa płatnego parkowania od maja do końca września. Z dworca na drugą stronę dostaniemy się promem (bezpłatnym) a potem pieszo ok 25 min lub autobusem nr 6. Jeżeli ktoś będzie miał pytania chętnie odpowiem. :)
ODPOWIEDZ