INHALATORNIA Zdrojowa w Szczawnicy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

INHALATORNIA Zdrojowa w Szczawnicy

Post autor: forumowicz »

Mam pytanie ,czy ktoś korzystał z zabiegów i mółgłby napisać o nich.Oraz coś więcej na temat obiektu .
Dziękuję :)
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: INHALATORNIA Zdrojowa w Szczawnicy

Post autor: Narewka »

Byłam w Inhalatorium 3 lata temu.Pokoje różne,miałam taki 2+2 i wspólna łazienka,ale było nam fajnie.Kilka pokoi 2osobowych,z łazienkami,ale bez balkonów.W sumie tylko około 30 osób,na posiłki chodzi się do Papiernika.
Pogoda wtedy\WRZESIEŃ 2009/ była cudna,więc te spacery tylko zdrowia dodawały.Na miejscu dużo zabiegów,maleńka sala gimnastyczna,cwiczyliśmy na powietrzu.Tylko borowina była w Papierniku.
Do pijalni kilka kroków,do Malinowej na tańce też,ale za to wszędzie schody,schody.Do samego budynku też schody,wszystkie pokoje na piętrze,trzeba się wspinac,
A i jeszcze coś,Inhalacje po raz pierwszy miałam w takich kabinach z parą wodną,trzeba było ubrać się w habit z kapturem \dawali na miejscu,używane przez poprzedników/i 15 minut w takiej budce przebywać,

Ale sama Szczawnica jest piękna,warta odwiedzenia,spacerki nad Dunajcem ,wyprawy na Słowację po alkohole,wtedy zupełnie tanie,wszystko to trzeba i warto zaliczyć,Acha,najlepsza śliwowica była u takiego pana chyba z mercedesa,stali wtedy górale i po cichu sprzedawali,ale u niego podobno najlepsza,
forumowicz

Witaj Narewka :) Bardzo Ci dziękuję :) nie wiedziałam ,że tam są pokoje ,super,tylko nie wiem czy tam sie dostaje skierowanie też z NFZ ;) jak to jest ??-/prywatnie to pewnie nalezy do nich dzwonić i wcześniej rezerwować/?
forumowicz

aaa i jeszcze jedno ,czy dla alergików nie są przeciwskazaniem inhalacje?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Ja tam byłam ze skierowania,ale ze zwrotów,Zadzwoniłam w piątek o 14,akurat było takie skierowanie zwrócone,zdecydowałam się od razu,pojechałam od razu odebrać z Chałubińskiego,potem po bilet PKS na Zachodni,a w niedzielę wyjazd.I nie żałuję,bo było dobrze,Nawet te schody po czasie nie takie straszne.
Na miejscu lekarz przecież decyduje o zabiegach,Wtedy była pani doktor,bardzo konkretna,napewno wie,co komu zaordynować,
forumowicz

Ja muszę pojechać z kimś prywatnie ,ponieważ na skierowanie z NFZ nie mam dla tej osoby szans ,za póżno o tym pomyślałam ,ale już cos wiem jeszcze raz Ci dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie :)
ODPOWIEDZ