Dobre sanatorium w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
_Agata_
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2012 11:04

Dobre sanatorium w Kołobrzegu

Post autor: _Agata_ »

Witam :)

Proszę o poradę, szukam w Kołobrzegu dobrego sanatorium na wyjazd leczniczy prywatnie.

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Re: Dobre sanatorium w Kołobrzegu

Post autor: darek »

Agato

W Kołobrzegu jest wiele ośrodkow .Zadam pytanie jakim..Budżetem dysponujesz ??
Bo od Arki możemy wymieniac kolejne ośrodki plus jakie schorzenie chcesz ..podleczyc.
Wielu w tym zapewne Pani Selen może Ci pomoc
Ale niestety musimy Znać Twoje potrzeby
:)
_Agata_
Kuracjusz
Kuracjusz

Mam problemy z kręgosłupem i krążeniem więc to chciałabym podleczyć,
a co do budżetu do tak w granicach 3000-4000 zł za pobyt 3 tygodniowy mogłabym na to przeznaczyć.

Pozdrawiam :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

agato, polecam Arkę byłam 2011 jest super. :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj Agato :)

Ja wspomniał Darek dobrych ośrodków w Kołobrzegu jest mnóstwo. Ja osobiście na leczeniu w ARCE nie byłam nie mniej ośrodek ma bardzo dobre opinie ale jak dla mnie jest zdecydowanie za drogi.
Z czystym sumieniem mogę Tobie polecić VERANO, SAN, LECH, IKAR - (osobiście byłam w VERANO i SANIE ), mają bardzo dobrze wyposażoną bazę zabiegową i w ośrodkach są baseny a i pokoje są dobrze wyposażona z lodówką włącznie. Nadto w każdym z nich jest kawiarnia i codzienne wieczorki.
MESKO - też jest bardzo dobrym ośrodkiem ale nie ma basenu. Za to jedzenie mają bardzo dobre, kawiarnia z tańcami w ośrodku.
MEWA I lub IV - na zabiegi trzeba dochodzić do Zakładu Przyrodoleczniczego ca 100 m.
Agato wybór nie będzie łatwy ale moim zdaniem powinnaś wysłać zapytanie czy w interesującym Ciebie terminie maja wolny pokój bo może się zdarzyć
że dany ośrodek nie będzie miał wolnego pokoju.
Jeżeli będziesz mieć pytania to proszę pytaj.

_Agata_
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuje wszystkim za odpowiedź :) mam jeszcze pytanie czy ktoś może podać jakieś informacje dotyczące Ośrodka Rehabilitacyjno-Sanatoryjnego PEREŁKA i Sanatorium WISTOM w Kołobrzegu? Jak oceniacie te ośrodki?

Dzięki i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Agato

Podałaś 2 ośrodki z których jeden znam -byłem kilkakrotnie ..gościem natomiast Perełkę nawet wchodzac na ich sreonę nie za bardzo ..kojarzę a wydawalo Mi się ,że Kolobrzeg Znam
Perełka to osrodek wybudowany czy też ..odnowiony po roku 2000 czyli "nowy" jednakze gdy zobaczylem ich Bazę zabiegowa to...
Wistom natomiast lezy w pobliżu Amfiteatru czy też jest w bezposrednim sąsiedztwie Megi -Sanatorium Siostry ..Arki

Podzielam opinię ..Selen że Dobra bazę a oto przede wszystkim chodzi z tych 4 propozycji posiadaja ;
San i Verano d.Węgiel Brunaty a tak już na marginesie właśnie te dwa ośrodki w niektórych kręgach konkurują o No-1 w zabiegach po godz...19,00
Polecam te osrodki bo byłem w nich niejednokrotnie i zawsze bracałem z Uśmiechem na ...ustach
:D
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

A możecie coś dodać o Perle Bałtyku ? Warto tam jechać ?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Perła Baltyku

Nowa nazwa starego choć wyremontowanego ..nie do końca
Ośrodka wybudowanego w czasach Gierka
Dawniej Kombatant ..niestety osrodek bardzo Mocno nastawiony na Komersje i wielki procent pokoi choć ładnie wyremontowanych nie spelnia swych zadan -pokoje są za male dla 3 osób!
Max 2 ,ale Kasa !!!!!!!!!
Baza zabiegowa mieści się tak w samym Sanatorium jak i w zakladzie Przyrodoleczniczym ( Basen ) około 750 metrów lub 2 w bliskim sąsiedztwie Baltyku około 1200m
Wyżywienie ..Duże Sanatorium 10 piętrowe czyli beez Rewelacji
Generalnie Bardzo ladna nareszcie odnowiona Kawiarnia widokowa ,ale jednocześnie Totalne nieporozumienie ..Windy
Moja ocena w skali 1-5 ..+3
_Agata_
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam,

Dzięki waszym poradą wybrałam sanatorium SAN i jadę w październiku, mam nadzieję że będę zadowolona
- to mój pierwszy pobyt w sanatorium :D

ODPOWIEDZ