Etna Weneda Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
gosiaczek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2012 10:44

Etna Weneda Kołobrzeg

Post autor: gosiaczek »

Chciałabym podzielić się na świeżo wrażeniami z pobytu na turnusie rehabilitacyjnym z Zusu w tym właśnie ośrodku. Byłam tam drugi raz z rzędu, więc mówi to chyba samo za siebie. Budynek piękny i okazały, bardzo dobra lokalizacja. Wyżywienie urozmaicone , nie chciałam przytyć, więc dla mnie wystarczające. Obiady pyszne. Nasz stolik często prosił kelenera o przekazanie podziękowań szefowi kuchni. Obsługa miła. Na szczególną pochwalę zasługuje przemiła pani Małgosia- kierownik hotelu. Nigdy nie zostawiła nikogo bez pomocy. Pomagała w doborze pokoju, doradzała w każdej innej sprawie niejednokrotnie zostając w pracy po godzinach. Dziewczyny w recepcji miłe i uczynne. Baza zabiegowa porównywalna z tą w "Bryzie" w Dźwirzynie.Basen jest w ośrodku "Bałtyk", ale dla mnie nie stanowiło to przeszkody. Przeciwnie, poranny spacer dobrze nam robił, a kąpiele w solance oprócz walorów leczniczych to prawdziwa przyjemność. Szczególne podziękowania należą się też życzliwym i sympatycznym dziewczynom z bazy zabiegowej, z którymi miałam kontakt: Luizie. Kamili i jej siostrze bliźniaczce, Ewie, Izie, Natalii, Oli, Małgosi, pani Karolinie z planowania zabiegów i panu Tomkowi. Dziwił mnie fakt, że część kuracjuszy to byli aferzyści we wszystkim dopatrujący się złych stron. Mam swoją teorię na ten temat i żal mi takich ludzi. Ich złość i gorycz niszczy ich samych. Rahabilitacja z Zusu to nie to samo co wyjazdy z NFZtu czy komercyjne. Tam ludzie płacą i cenią to co mają. Tu chcieliby warunków pięciogwiazdkowego hotelu. Mam nadzieję, że nie był to mój ostatni pobyt w Etnie. Trafiłam na cudownych ludzi, pełnych pozytywnego nastawienia, wesołych, rozrywkowych. Szczególnie pozdrawiam pokoje 118, 008, 308 i 615. :D
forumowicz

Re: Etna Weneda Kołobrzeg

Post autor: forumowicz »

Ja się podpisuję jak najbardziej pod tą opinią,nie ma jak Etna,super sanatorium :mrgreen: .Z przyjemnością jadę tam po raz czwarty,i nie mogę się już doczekać :mrgreen:
gosiaczek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No proszę.....swój człowiek :D Blondi może kiedyś trafimy na siebie....Zazdroszczę Ci wyjazdu....napisz jak było.....choć jak może być w Etnie w Kołobrzegu prawda??? :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:oops: :oops: :evil: -tak jest,zajefajnie :mrgreen:
BIAlA
Na forum od: 23 wrz 2012 22:03

Post autor: BIAlA »

Również chciałabym jak Gosiaczek podzielić się wrażeniami z pobytu na turnusie rehabilitacyjnym z ZUS w WENEDZIE. Byłam tam drugi raz z rzędu i było tak samo rewelacyjnie albo jeszcze lepiej . Bardzo dobra lokalizacja , ładne pokoje , widok z windy i tarasu. Wyżywienie bardzo dobre . Obsługa na stołówce przemiła. Dziewczyny i Pan w recepcji uśmiechnięci i bardzo ale to bardzo pomocni . Baza zabiegowa funkcjonuje rewelacyjnie dzięki życzliwym i sympatycznym rehabilitantom .Basen jest w ośrodku "Bałtyk", ale nie stanowi to żadnej przeszkody. Przeciwnie, spacer na basen sprawia że dzień zaczyna się jeszcze sympatyczniej , a kąpiele w solance oprócz walorów leczniczych to prawdziwa przyjemność a do tego w miłym towarzystwie to już naprawdę rewelacja. Trafiłam na cudowne towarzystwo, wesołych sympatycznych ludzi . Szczególnie pozdrawiam kuracjuszy z pokojów 008,118, 308 i 615:Do zobaczenia prezesowo czarna klik rybko goferku i oczywiście ale jak to-biała Na szczególną pochwalę i uwagę zasługuje przeurocza,uśmiechnięta o stalowych nerwach pani Małgorzata- (Dyrektor do wszystkich spraw pięter) która nigdy nie zostawia nikogo bez pomocy. Pomaga i doradza w każdej sprawie poświęcając nawet swój prywatny czas i tracąc nie jednokrotnie nerwy ponieważ niestety zdarzają się kuracjusze o wygórowanych wymaganiach .I takie to właśnie osoby psują opinię całemu turnusowi. PANI MAŁGOSIU W SZCZEGÓLNOŚCI WŁAŚNIE PANI ŻYCZYMY WIELE SPOKOJU I POZYTYWNIE ZAKRĘCONYCH ,WYROZUMIAŁYCH KURACJUSZY .TRZYMAMY ZA WAS WSZYSTKICH KCIUKI !!!
Kajko
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2012 18:45

Post autor: Kajko »

Zazdroszcze Pani tak udanego sanatorium bo ja bylem w GRYFIE i moge powiedziec tylko o samych negatywnych stronach tego sanatorium .Pokoje przejsciowe do lazienki w ktorych lokuja kuracjuszy NFZ , sniadanie dla kuracjuszy NFZ o 7.15 dla innych od 8-10.00 , szwedzki stol dla innych ale nie dla kuracjuszy z NFZ, dla kuracjuszy NFZ stare pokoje w starym budynku, slaba baza zabiegowa, aroganckie panie z recepcji.
slo67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2012 22:12
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: slo67 »

Witam wszystkich pozytywnie zakręconych. Turnus w Wenedzie był taki, jakim chcieliśmy go widzieć. Ponuraki szukały potwierdzenia swojego pesymistycznego nastawienia, optymiści z radością rozpoczynali i kończyli każdy kolejny dzień. Klimat tworzą ludzie a nie ściany. Ja trafiłam na ekipę, której chyba nie da się powtórzyć. Było super a może i lepiej. Ludzie patrzcie na to co dobre i piękne. Nie szukajcie dziury w calym. Byłam już w wielu sanatoriach. Tych co narzekają na Wenedę z chęcią wysłałabym do Stróży. Tam oczy by się im otworzyły i zmieniliby z pewnością swoją opinię o Wenedzie.Takich miejsc sanatoryjnych jak Weneda jest niewiele. Jesli Zus pozwoli będę tam wracać z radością. Pozdrowienia dla szcześliwych, którzy się poznali a dla tych zasmuconych wiele optymizmu na każdy następny dzień.
Aleksis
Na forum od: 24 wrz 2012 19:24

Post autor: Aleksis »

Byłam pierwszy raz w Wenedzie i oby nie ostatni. Piękny hotel, do morza nie daleko, po drodze sklep" Borowinka", w którym można zakupić lizaki i długie chrupki, żeby coś "przegryźć" na plaży.
Pokoje o wysokim standardzie, przy okazji pozdrawiam Panie Pokojowe z pierwszego piętra.
Tak jak moi poprzednicy z forum, podpisuję się w całości pod ich opiniami.
Pani Małgosia, kierownik,"szefowa pięter", opiekująca się nami, ludźmi z prewencji, jest osobą kontaktową,pomoże, doradzi, zawsze uśmiechnięta, energiczna, takich osób się nie zapomina.
Pozdrawiam całą swoją ekipę :D, czyli ludzi zadowolonych z życia i tych mniej zadowolonych też pozdrawiam.
gosiaczek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

CUUUUUUDNIE Was tu widzieć kochani!!! Nigdy nie zapomnę tego turnusu!!! Biała, Alexis, Slo, Prezesowa, Goferek i "Ale jak to"....jesteście jedyni i niepowtarzalni....Dzięki Wam spędziłam cudowne chwile.... Tacy ludzie i super hotel....czego chcieć więcej??? A Gryf rzeczywiście ma kiepską opinię....Podobnie jak Perła Bałtyku.... W Gryfie można potańczyć przy cudownym śpiewie czarującej Alicji i uroczego Tomka.... Oby udało nam się spotkać na rehabilitacji za rok!!! :D :D :D
BIAlA
Na forum od: 23 wrz 2012 22:03

Post autor: BIAlA »

CUUUUUUDNIE Was tu widzieć kochani!!! Nigdy nie zapomnę tego turnusu!!! Gosiaczku , Czarna, Rybko, Prezesowo, Gofereku i "Ale jak to"....jesteście jedyni i niepowtarzalni....Dzięki Wam spędziłam cudowne chwile.... Tacy ludzie i super hotel....czego chcieć więcej??? A Gryf rzeczywiście ma kiepską opinię....Podobnie jak Perła Bałtyku.... W Gryfie można potańczyć przy cudownym śpiewie czarującej Alicji i uroczego Tomka.... Oby udało nam się spotkać na rehabilitacji za rok!!! :I TU GOSIACZKU ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% A MOZE NAWET W 200 % DLA TAKICH CHWIL WARTO ŻYĆ Pozdrowienia wszystkich dla szczęśliwców, którzy się tam poznali !!!!!!
ODPOWIEDZ