SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
1mario2
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2012 14:56

SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Post autor: 1mario2 »

Proszę o jakieś informacje jadę na skierowaniu zus-owskim.
joanna10019
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2012 10:47

Re: SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Post autor: joanna10019 »

Cóż mogę napisać, dla mnie było super:) Kiedy jedziesz i co konkretnie chciałabyś wiedzieć?
1mario2
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2012 14:56

Post autor: 1mario2 »

5 listopada -jadę 1-szy raz i nic nie wiem numer jaki mi podano to głuchy telefon
chciałbym się dowiedzieć co trzeba dodadkowo zabrać z sobą [kubek...itp.]
jak z zabiegami,jaki jest personel itd.
DZIĘKUJĘ za jakiekolwiek informacje!!!
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

O Szczawnie Zdroju jest tu tak wiele najróżniejszych opinii,że jak poszukasz i poczytasz,napewno coś z tego wyniesiesz.Nawet jest sporo zdjęć Domu Zdrojowego,czyli tego pałacu,teraz dla ludu.Bywałam tam na koncertach i słyszałam różne opinie od bedących tam kuracjuszy,raczej nieciekawe.
Kubek i sztućce powinny być w pokoju,ja zawsze biore swój,mimo tego.Na zabiegi chodzi się do Zakładu Przyrodoleczniczego,nie jestem pewna,czy na wszystkie.Wpisz w wyszukiwarkę "Szczawno i..miłej lektury.
joanna10019
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2012 10:47

Post autor: joanna10019 »

Standardowo są 3 zabiegi, jeśli chcesz dodatkowe to oczywiście możesz wykupić. Zabierz ze sobą artykuły kąpielowe, szlafrok, ręczniki no i oczywiście swój osobisty bagaż:) Jeśli nie będziesz miała naczyń to poproś panie z kuchni, na pewno Ci użyczą:) Personel sympatyczny, jedzenie ok, ale nie masz możliwości wyboru menu- wszyscy otrzymują to samo. Oprócz typowej rehabilitacji w uzdrowisku organizowane są różne imprezy typu ogniska, wieczorki poetyckie itp. Można też wyjść z własną inicjatywą. Jak byłam na turnusie to jeden pan wciąż nam wymyślał coś nowego. A to wycieczka do Pragi, a to spacer do lasu. Choć na takie wypady trzeba poświęcić więcej czasu i trzeba to pogodzić z harmonogramem zabiegów. Obecnie trwają tam ogromne inwestycje- z tego co wiem to otrzymali wielomilionową dotację z Unii. Pracują tam życzliwi ludzie, jeśli będziesz miała jakieś problemy, po prostu idź i o tym powiedz bo nikt sam się nie domyśli, że coś ci się nie podoba. Ci niezadowoleni kuracjusze to osoby, które nie potrafią się komunikować i zgłaszać swoich próśb.
ODPOWIEDZ