Sanatorium Kujawiak - Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2012 17:31

Sanatorium Kujawiak - Inowrocław

Post autor: lucy27 »

Jakie warunki są w szpitalu sanatoryjnym Kujawiak w Inowarocławiu ? Wybieram się tam 15.11.2012 do 06.12.2012 z powiatu tarnowskiego.
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Sanatorium Kujawiak - Inowrocław

Ludziska to nikt nie był w Kujawiaku ? Może mi ktoś podpowie czy do Inowrocławia można dostać sie bezpośrednio z Krakowa lub Kielc ? Bo wiem ,że z Tarnowa nie ma szans.
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Sprecyzowanie nazwy sanatorium - NZOZ '' SOLANKI'' Uzdrowisko Inowrocław - Zespół Sanatoryjno- Szpitalny '' KUJAWIAK'' '' - może teraz ktoś oceni , kto był :)
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Post autor: ewakacz »

Witam! Wczoraj wróciłam z Inowrocławia co prawda byłam w innym sanatorium ale rozmawiałam z osobami które tam mieszkały. Baza zabiegowa ok rehabilitanci dbają o kuracjuszy,ale reszta nie za bardzo tzn.pokoje zaniedbane,posiłki mało urozmaicone i bardzo małe porcję, o wyjściach wieczornych można sobie pomarzyć. Pielęgniarki są bardzo surowe straszą odesłaniem do domu i pokryciem kosztów pobytu jeśli się nie jest obecnym w pokoju! Życzę udanego towarzystwa i miłego pobytu. Polecam wieczorki w Energetyku i Nad stawkiem.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

ewakacz mam pytanie do Ciebie masz jakieś informacje o sanatorium "Kujawianki" :) ?
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tak. W Kujawiankach są tylko noclegi reszta odbywa się w Kujawiaku tzn. zabiegi.posiłki i basen. Pozdrawiam i życzę miłego i owocnego wypoczynku.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

dziękuję za odpowiedz :) też panie pielęgniarki są tak rygorystyczne jak w Kujawiaku :D ?
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Nie pocieszyłas mnie, dobrze że jadę z mężem . Co do nocnej pory to wiem,że najpóżniej to o 22,oo musi być się w pokoju tak było w innych sanantoriach. Gorzej z warunkami w pokoju , jedzenie można dokupic gdzieś na mieście. Nie jestem zachęcona do jazdy do tego Inowroclawia jakby to tylko o mnie chodziło tobym nie pojechała :)
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Teraz już wiem,dlaczego na forum nikt na temat tego sanatorium nie chcial zabierac głosu, wynika z tego,że opinie były by negatywne - niestety . :(
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Masz rację po pierwsze to opinie są negatywne a drugie to myślę że osoby które tam przebywają nie wchodzą na to forum. Średnia wieku we wrześniu 2012 to 60+ więc nic dodać nic ująć. Myślę że to jest główny powód braku opinii. Głowa do góry zawsze jest jakieś wyjście. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ