skierowanie - czas oczekiwania na weryfikację danych
skierowanie - czas oczekiwania na weryfikację danych
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: skierowanie - czas oczekiwania na weryfikację danych
Z pewnościa w każdym NFZ jest inaczej.Ja przytocze Ci wlasny przykład.Skierowanie do weryfikacji nadeszło 15 grudnia,po czym sama to zalatwilam u lekarki i czym prędzej odesłałam do funduszu.W trzy miesiące póżniej, 15 marca, otrzymalam juz przydzial do konkretnego sanatorium.Pozdrawiam
Powód: Odpowiedź przeniesiona tu: http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=3&t=3927
Czy potem sama już odesłałaś dokumenty czy jak poprzednio zrobiła to przychodnia.Moje skierowanie zostało wysłane przez przychodnię.Teraz też powinnam dostać do weryfikacji -bowiem za niedługo minie czas oczekiwania na leczenie.A kolejka jeszcze długa
-
iwcia
- Super Kuracjusz

Skierowanie do weryfikacji zostało wyslane przez NFZ do poradni,w której przyjmuje moja lekarka.Fundusz o tym fakcie powiadomił mnie pocztą.Zaraz pobieglam sie zarejestrować do lekarza, i co sie okazało? że skierowanie znajduje sie w mojej kartotece.Zastanawiam sie czy gdybym nie odwiedziła pani doktor, to czy wogóle ktoś zainteresowałby sie tym, że nalezy je uaktualnić i odesłać do NFZ.Aktualizacja polegała na przybiciu pieczątki lekarza z bieżącą datą, po czym sama zapakowałam skierowanie w kopertę i wysłałam.
Tak jak juz wspominałam, wszystko to odbyło sie rowno po 18 miesiącach oczekiwania, a po następnych trzech wiedzialam już dokąd i kiedy jadę.
Dodam jeszcze,że na początku, kiedy lekarka wypisala mi wniosek do sanatorium, również sama go wysyłałam do NFZ.
Pozdrawiam ciepło
-
iwcia
- Super Kuracjusz

POzdrawiam serdecznie
- Mirabella
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2012 20:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
Po otrzymaniu pisma należy iść na wizytę do lekarza kierującego.
Lekarz nie może weryfikować skierowania bez pacjenta.
Pozdrawiam !
-
iwcia
- Super Kuracjusz

Myslę, że należy liczyc od sierpnia. U mnie tak było, 18 miesięcy od daty przyjęcia i zarejestrowania w NFZ.
Pozdrawiam