Gdzie po siarkę dla zdrowia i urody

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Gdzie po siarkę dla zdrowia i urody

Post autor: forumowicz »

:)Witam,
proszę pilnie o radę, gdzie najlepiej skorzystam z kąpieli siarkowych, czy są jakieś przeciwwskazania do zabiegu i czy są refundowane też przez NFZ. Może ktoś ma sprawdzone miejsca i chętnie je poleci :?: :)
forumowicz

Re: Gdzie po siarkę dla zdrowia i urody

ja od 8go ruszam do sanatorium laboratoryjne do Swoszowic,20 min mam na rowerku,w tym siarka,18 dni po 5 zabiegów extra! podobno po siarkę to do:Buska,Horyńca
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witam!
Proponuję Busko Zdrój i sanatoria w Busku są refundowane przez NFZ.Najlepsze stężenie siarki jest w Solcu Zdroju i Swoszowicach.Polecam Busko a co do obiektu to może Włókniarz albo Nida .Na temat Horyńca nic nie wiem
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

W Horyńcu korzystałem dwa razy z kąpieli siarkowych i borowiny. Nie żałują tych naturalnych zasobów miejscowych
kopalin. Przeciwwskazania ? tak. To są zabiegi z tzw grupy zabiegów bodźcowych. Bardzo oddziałują na organizm
pobudzając na wiele miesięcy organizm. Jeśli jest podejrzenie czegoś złośliwego w nas to nie można korzystać !
Te zabiegi przyspieszą rozwój złośliwości organu.
forumowicz

serce! wszelkie problemy z nim związane! zresztą przed kąpielami musi być zgoda lekarza,mnie lekarka ze Swoszowic skierowała do kardiologa o opinię
forumowicz

Max dowiedz się, czy są wolne miejsca na turnusach rehabilitacyjnych 2 tyg. Pozdrawiam :)
forumowicz

ja mam skierowanie na laboratoryjne dochodzeniowe,rehabilitacja to co innego,na pewno są prywatnie miejsca
forumowicz

Kochani nie wystarczy Wam zdrowie i uroda :) po co Wam jeszcze siarka :shock: :lol:
forumowicz

Kruszynko, siarka dla podtrzymania zdrowia i urody. To się zwie konserwacją :lol:
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

Witam
Super siarka a przy okazji i borowina jest w Horyńcu.Sanatoria (Dom Zdrojowy i Ośrodek CRR) refundowane przez NFZ. Polecam. Kąpiel 15 minutowa w siarce sprawia, że nawet nie trzeba używać zadnych balsamów, ma się jedwabistą jak balsam skórę. W Horyńcu mają własne ujęcia wody siarkowej, można ją również pić, dystrybutory stoją w pijalni w Domu Zdrojowym. Chętnych było tak wielu, że przeważnie wody brakowało.Zapach ma nieszczególny, ale poza tym same plusy.
polecam
ODPOWIEDZ