Sanatorium JÓZEF - Lądek Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Sanatorium JÓZEF - Lądek Zdrój

Post autor: kama »

Witam! Jadę od 6 listopada do sanatorium JÓZEF. Proszę o jakieś aktualne informacje na temat tego ośrodka.
Pozdrawiam
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Re: Sanatorium JÓZEF - Lądek Zdrój

Post autor: mariolaa »

Osobiście nie byłam w Józefie, więc nie znam warunków w pokojach. Ale będąc niedawno w Lądku spotykałam się z osobami z Józefa. Mieliśmy wspólną stołówkę. Stołówka jest w Adamie, w budynku położonym w pobliżu i obydwa budynki są połączone łącznikiem. Miejsce zabiegów będzie zależało jakie lekarz przepisze Ci. Większość jest jednak w Adamie, w tym basen siarkowo-fluorkowy do ćwiczeń. Poza tym zabiegi są w Jerzym, Wojciechu oraz Jubilacie. W Wojciechu basen z pięknym widokiem. Najdalej oddalony jest Jerzy. Pomiędzy tymi obiektami kursują busiki. Poza tym podpowiem, że jest w Lądku bardzo dużo tras spacerowym i górek do zaliczenia. Wolny czas wieczorem jest też gdzie spędzić. Polecam Kaprys i Wojskowy. Jeżeli chcesz coś więcej wiedzieć pytaj. Pozdrawiam i życzę dobrych zabiegów i wspaniałego towarzystwo bo to jest chyba najważniejsze.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie! Dziękuje bardzo za informację. Jakie jest wyżywienie? Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Witam! Co do jedzonka to jest do wyboru jedzenie normalne i diety. Ja byłam na normalnym. Dieta była w odrębnej stołówce - pomieszczeniu. Jedzenie było raczej smaczne tylko może ilościowo było dla niektórych osób za mało no i może jakościowo nieraz coś podali gorszego - mielonki. Dla mnie było wystarczająco, nie mogę narzekać. Wiadomo mają ograniczone środki dla NFZ. nie było deserów i owoców. Komercyjni mieli lepsze, zawsze z dodatkami i ilościowo więcej.Kelnerki natomiast były bardzo miłe i uczynne - pozdrawiam je. Na deser możesz wybrać się do kawiarni wiedeńskiej - obok kaplicy zdrojowej, dawna pijalnia. Dobre desery są również kawę polecam w kawiarni w Wojciechu - (przy pijalni) - desery są również dobre. Na pstrąga natomiast można się wybrać do restauracji "pod wyciągiem", gdzie również grają wieczorem. Jeżeli nie będzie mrozów i będą liście na drzewach to będziesz mogła jeszcze podziwiać piękne widoki. Lądek położony jest wśród drzew, parków nad rzeką i otoczony górkami. Urocza miejscowość. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie! Dziękuje bardzo za informację, nie jest źle. Wiadomo, że stawka jest niska, ale to, co podawano w CHROBRYM (Kamień Pomorski) to była zgroza, do chwili buntu kuracjuszy podawano mielone – pulpety różniły się tylko kształtem i sosem. Pierwszy raz jadę późną jesienią i jestem pełna obaw. Masz rację Lądek jest uroczą miejscowością, byłam tam kilka lat temu na wycieczce. Pozdrawiam
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam! Mam skierowanie do szpitala "Józef" – Lądek Zdrój, czy ktoś tam był?
Jakie są tam warunki? Bardzo dziękuje za każdą informacje.
ODPOWIEDZ