Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam. Mam pytanie może ktoś oceni i cokolwiek powie o tym sanatorium.Wyjeżdżam i chciałabym wiedzieć coś na ten temat.Bardzo będę wdzięczna.Pozdrawiam
Kamilo 1956 napisz dokładnie do jakiego konkretnego sanatorium w Świeradowie się wybierasz, bo Świeradów-Zdrój Czerniawa to jest ogólna nazwa Uzdrowiska. Pozdrawiam
Witam. Mam skierowanie do Centrum Rehabilitacji Czerniawa Zdroj oraz klinika mlodości medical SPA Kleopatra tak brzmi nazwa.Żółty budynek. Ulica Spadzista 1-3. Bardzo dziekuje za zapytanie i z gory dziekuje serdecznie za opisanie tego obiektu, boje sie ze to jest daleko od centrum Świeradowa jak sie dostać do miasta? Pozdrawiam i czekam na informacje Kamila
Witaj Kamilo 1956. Ośrodek do którego jedziesz jest w Czerniawie oddalonej od centrum Świeradowa o ok. 5 km. To jest prywatna Klinika Młodości położona na uboczu Czerniawy. W pobliżu jest jeszcze jeden ośrodek sanatoryjny Dom Zdrojowy Czerniawa-Zdrój na ul. Sanatoryjnej. Jeśli mogę zapytać to skąd dostałaś to skierowanie z ZUS-u czy z NFZ-u i jaki masz termin pobytu? Pozdrawiam
Witaj. Skierowanie mam z ZUSu w terminia 28.01.2013 do 20.02.2013. Ale chchialabym przeczytac ocene tego obiektu czy warto? co wiesz na ten temat bardzo prosze o szczera opinie lepiej byc przygotowanym nawet na najgorsze. Pozdrawiam serdecznie . Kamila
Witaj Kamila. Osobiście nie byłam w tym obiekcie ale przytoczę Ci kilka opinii ludzi, którzy byli tam prywatnie.
1."Cicha i spokojna okolica. Bardzo dobre miejsce na wypoczynek. Wspaniałe otoczenie. Hotel ładny, zadbany, wszędzie jest czysto. Obsługa bardzo miła i pomocna. Hotelowa restauracja serwuje dania kuchni polskiej. Pokoje komfortowo wyposażone. Mamy tu dostęp do internetu, prywatną łazienkę, TV. Wszędzie jest czysto, więc mieszka się tu przyjemnie. Polecam skorzystać ze wspaniałych masaży. Bardzo fajne miejsce, polecam"
2 opinia:
"zalety - położenie (ale dobre tylko dla zmotoryzowanych) w lesie, za daleko od stoku. Wrażenie psuje niesmaczne jedzenie i fakt, że przy basenie i prysznicach nie ma przebieralni - a prysznice wspólne. W dodatku goście nie z NFZu są lokowani w miejscu gdzie nie ma windy i trzeba daleko targać walizki"
3 opinia: "Byłam na tygodniowym pobycie kuracyjnym w drugiej połowie stycznia. Wszystko super. Wyżywienie bardzo dobre, obsługa miła i pomocna, pokoje mogłyby być większe. Część SPA jeszcze chyba na rozruchu, bo zbyt krótko czynna. Basen mały, lecz wieczorami mieliśmy saunę i basen tylko do własnej dyspozycji. Do kolejki gondolowej 5min samochodem ( w zimie droga wymagająca ). Zdecydowanie polecam".
Jeszcze oficjalny opis: " Centrum Rehabilitacji "Czerniawa Zdrój" oraz "Klinika Młodości" Medical SPA "Kleopatra" położone są w urokliwej i bogato zalesionej części Świeradowa Zdroju na słonecznym zboczu Gór Izerskich ok. 2 km od przejścia granicznego z Republiką Czeską. Obiekt jest po gruntownej modernizacji w roku 2005 o interesującej architekturze. Centrum Rehabilitacji "Czerniawa Zdrój" 73 miejsca wszystkie pokoje z łazienką, telefonem, TV-SAT, w części obiektu winda "Klinika Młodości" 28 miejsc."
Z tego co widać to opinie są zróżnicowane ale co do jednego chyba zgodne, że warunki socjalne nie są złe a to jest ważne. Jest to mały ośrodek więc wszystko będzie zależało od kuracjuszy czy się zintegrujecie i czy będzie co wspominać po powrocie do domu . Ja byłam w samym Świeradowie rok temu w "Gracji" z NFZ-u i latem prywatnie też w Świeradowie w Hotelu "Świeradów". Po zimowym pobycie miasteczko i okolice mnie zauroczyły dlatego wróciłam tam latem. I też było cudownie. Jeśli masz pytania dotyczące samego Świeradowa to pytaj, na pewno Ci podpowiem. Pozdrawiam
Odnosnie Świeradowa też bym chciała wiedzieć gdzie tam się wybrac co zwiedzić bo cały pobyt spędzić w jednym miejscu to nie fajnie.Cieszę się że raczej są dobre opinie tego ośrodka dla mnie najważniejsze są zabiegi bo jadę na rehabilitację po artroskopii kolana i przy okazji na drogi oddechowe.Bardzo proszę o rady. Dziekuję.