WYSOWA-ZDRÓJ-

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
brunetka46
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2012 22:03

WYSOWA-ZDRÓJ-

Post autor: brunetka46 »

dostalam skierowanie do sanatorium w miejscowości Wysowa-Zdrój( wcześniej nie miałam okazji poznac tej okolicy), na jednym z forów przeczytałam kilka negatywnych opinii na temat tego miejsca i tylko jedna pozytywna.To mnie troche zaniepokoiło.Czy ktoś z państwa był w Wysowej, jeśli tak to proszę o opinie.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Re: WYSOWA-ZDRÓJ-

Post autor: darek »

W Wysowej są 3 osrodki
Miejscowośc dla Osób ,ktore pragną się wyciszyc ,wypocząc IDEALNA

Fakt brak tam jak w innych miejscowościach sanatoryjnych miejsc Tętniacych Zyciem ,ale i ..potanczyc mozna .
Miejscowośc mala okolo 200-300 mieszkanców ..TAM JEST KONIEC ŚWIATA
,ale jest za to SPOKÓJ
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, nie piszesz gdzie masz skierowanie w Wysowej- jest tam 3 sanatoria, Instytut Zdrowia Człowieka, Biawenna i Glinik, sama miejscowosć opisywana- wpisz w okienko z lupką w temacie Oceń Sanatorium i przeszukaj ten dział , masz sporo opini, i nie przejmuj się że jedziesz własnie do Wysowej, jeżeli będziesz potrzebowała jakichkolwiek informacji -służę swoją skromną osobą, bywały lata że bywałem tam parę razy w roku i to z własnej inicjatywy i prywatnie, pytaj śmiało co cię interesuje a postaram zaspokoić Twoją ciekawośc- pozdrawiam :)
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Brunetko,,,,,,,,nie wiem kto pisze negatywne opinie o Wysowej.Powiem szczerze moglabym tak raz jeszcze jechacJest tak jaki piszą Panowie.Jak masz jakies babskie pytania.....pytaj napewno Ci odpiszę.Wysowa to klimat.Napewno bedz.iesz zadowolona.Pozdrawiam
brunetka46
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam, nie piszesz gdzie masz skierowanie w Wysowej- jest tam 3 sanatoria, Instytut Zdrowia Człowieka, Biawenna i Glinik, sama miejscowosć opisywana- wpisz w okienko z lupką w temacie Oceń Sanatorium i przeszukaj ten dział , masz sporo opini, i nie przejmuj się że jedziesz własnie do Wysowej, jeżeli będziesz potrzebowała jakichkolwiek informacji -służę swoją skromną osobą, bywały lata że bywałem tam parę razy w roku i to z własnej inicjatywy i prywatnie, pytaj śmiało co cię interesuje a postaram zaspokoić Twoją ciekawośc- pozdrawiam Mam skierowanie do Sanatorium Biawena.Dziękuję państwu trochę podnieśliście mnie na duchu, ja na codzien zabiegana osoba pracująca i mieszkająca w mieście potrzebuję wyciszenia , więc chyba to dobre miejsce na wyciszenie.Pozdrawiam:)
brunetka46
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Mam skierowanie do Sanatorium Biawena.Dziękuję państwu trochę podnieśliście mnie na duchu, ja na codzien zabiegana osoba pracująca i mieszkająca w mieście potrzebuję wyciszenia , więc chyba to dobre miejsce na wyciszenie.Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Brunetko- czas turnusu szybko minie i nie będziesz miała ochoty wracać - koniecznie spróbuj wszystkich wód mineralnych, są lepsze niż Krynickie, koniecznie podziel się na Forum wrażeniami po pobycie , żeby pesymistów pobytu w Wysowej było mniej - jestem przekonany że Ty nim nie będziesz, miłego pobytu, zabierz na wszelki wypadek paszport może się przydać no i trochę kasiorki bo jest mnóstwo wycieczek i to ciekawych :!: pozdrawiam, a narty też mogą się przydać oczywiście jeżeli na nich śmigasz bo jest gdzie :!: pozdrawiam :) :)
annaperenna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2012 09:39
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: annaperenna »

Witam wszytskich. Dostałam własnie skierowanie do Wysowej 95 (instytut) i jestem przerażona - to na koncu swiata a ja nie jeżdze na nartach. Bardzo martwie się o to, co bede tam robiła. Czy jedzie ktoś przez Częstochowę, tak, żebym mogła sie zabrac i podzielic koszty podróży? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje podtrzymujące na duchu osoby nie uprawiajace snieznych sportów. W dodatku wyczytałam, że lecza tam głównie choroby krazeniowe i dolegliwosci psychosomatyczne. A ja mam schorzenie narzadu ruchu. Czy to nie jakas pomyłka? :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam, zbyt pobieżnie czytałaś wpisy albo jesteś tak wystraszona że jedziesz na koniec świata że pankujesz, wprawdzie pisałem coś o nartach ale uważałem że opis był tak szeroki że wystarczający- reasumując- Inst Zdr Człowieka to były hotel Glimar- najlepsze warunki pobytowe w okolicy, na miejscu- kawiarnia w której praktycznie codziennie można tańczyć przy muzyce mechanicznej, na poziomie -1 zabiegi, sala ćwiczeń, sala bilardowa z 2 stołami a obok kręgielnia z 2 torami, na poziomie 0 recepcja , stołówka i wspomniana kawiarnia, 200-300 m poniżej park z pijalnią pysznych i bardzo zdrowych wód mineralnych oraz nowo otwartym krytym basenem i bajerami, drugi basen w san. Glinik, miejsce obok obiektu na imprezy typu ogniska, biesiady i występy różnych zespołów ludowych- zadaszone typu góralskiej chaty, wiele kilometrów szlaków na spacery, kuligi i inne imprezy na wolnym powietrzu, przy san. 2 korty tenisowe ze sztuczną trawą, mnóstwo wycieczek zorganizowanych- autokarowych- jeżelidalej twierdzisz że będziesz się nudzić to ja się z Tobą chętnie zamienię bo ja bywam tam dośc czesto prywatnie wydając dosc sporą kasę, jak już nie raz pisałem nie będziesz chciała wracać- przyjemnego pobytu życzę :!: :) :)
teo+
Na forum od: 21 gru 2012 21:51

Post autor: teo+ »

Wysowa to wspaniała miejscowość uzdrojowiskowa ja w Wysowej byłem dwa lata temu w maju w Glinniku Z tego co wiem to Biawenna i Glinnik mają baseny rechabilitacyjne oraz dobrą baze zabiegową .W Glinniku wyżywienie było bardzo dobre
i warunki mieszkaniowe również ale żeby dojechać do Wysowej to trzeba się w Krakowie przesiąś do Gorlic a Z Gorlic dopiero jakieś 40 km do Wysowej ale jest dosyć dużo autobusów z innej miejścowości dojazdu do wysowej nie ma.
ODPOWIEDZ