Sanatorium prywatnie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2012 19:54
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Sanatorium prywatnie

Post autor: palulo »

Witam czy znajde osoby chetne na wyjazd do Ciechocinka prywatnie bez skierowania cel wypoczynkowo rozrywkowy :D termin 18 01
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Re: Sanatorium prywatnie

Czy jest jakas pani ktura 19 01 wybiera sie do Ciechocinka?
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

palulo pisze:Czy jest jakas pani ktura 19 01 wybiera sie do Ciechocinka?
powinno być "która" :twisted:
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

tak wiem znam zasady ortografi ale odkad uzywam komputera do pisania przestalem uzywac polskich znakuw chyba dla wygody :? ale dziekuje za uwage :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Palulo Ty to jesteś pszekorny :lol: :lol: ciekawe czy tesz tak pżystojny :?: :?: :lol: :lol:
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

kruszynko nie wiem czy jestem przystojny :) jesli chcesz wysle Ci zdjecie to sama ocenisz :o wydaje mi sie ze ladne oczy to wszystko co mam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

a może kura,na pewno chodzi mu o kurę :roll:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Pozwolę sobie zacytować punkt 2 Regulaminu Forum :
Staraj się formułować wypowiedzi jasno i zwięźle. Cenimy też poprawność ortograficzną i stylistyczną pisanych tekstów. Wielkich liter używamy jedynie w miejscach gdzie jest to wymagane regułami języka polskiego.
To nie wygodnictwo, to moim zdaniem niechlujstwo językowe lub próba ukrycia nieznajomości zasad ortografii. Jeśli ktoś ma problemy z pisownią, to posiadając dostęp do komputera i Internetu, otrzymuje do ręki niezliczone źródła pomocy. Jeśli nie jest pewien, jak się pisze dany wyraz, to może to sprawdzić w programach typu Microsoft Word lub OpenOffice Writer, którymś z wielu darmowych słowników on-line, za pomocą odpowiednich wtyczek do Twojej przeglądarki czy używając choćby… Google!
Tępmy e-analfabetyzm, nie dopuśćmy do tego, aby za kilka lat Internet zapomniał zupełnie, co znaczy ortografia! Nie pozwólmy kaleczyć ojczystego języka.
W tym miejscu oczekiwałbym interwencji Administratora Forum.
[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

violet58 ale na czym ta interwencja miałaby polegać? Nie jestem w stanie poprawiać błędów w postach gdyż zabrakłoby czasu na analizę każdego postu. Bardzo cenię sobie poprawność ortograficzną tekstu jak również stylistyczną. Zmorą jest pisanie wszystkiego jak leci - bez znaków interpunkcyjnych, pisanie wszystkiego wielkimi literami, tworzenie zdań niepoprawnych składniowo, których znaczenia sam autor następnego dnia nie domyśli się.
Czy jednak miałbym dawać bany za to, że ktoś pisze z błędami? Chyba aż tak to nie :)
Ale dość o tym w tym wątku, do dalszej dyskusji na temat poprawności językowej zapraszam tu
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... f=2&t=2300
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Uważam, że na początek zwrócenie uwagi wystarczy, podobnie jak w przypadku osób nadużywających wielkich liter. Nie jestem zwolennikiem ograniczania dostępu do forum, za wyjątkiem osób rażąco i nagminnie naruszających regulamin. Dość przypadkowo mój post zbiegł się czasowo z odkurzeniem przez Kruszynkę tematu: Gramatyka w języku polskim i poprawna polszczyzna, I to by było na tyle w tym temacie.
ODPOWIEDZ