Adria Szczawnica 08,03,2013

Forum na temat leczenia sanatoryjnego dzieci. Można tu wymieniać swoje doświadczenia w tym zakresie. Serdecznie zapraszam.
AlicjaNikola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2013 19:01

Adria Szczawnica 08,03,2013

Post autor: AlicjaNikola »

Witam,
Czy jest ktoś kto jedzie w tym terminie do adrii
mamaMarty
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2012 13:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Adria Szczawnica 08,03,2013

Post autor: mamaMarty »

Cześć, miałam dokładnie taki sam termin w tamtym roku. Było super! Chętnie bym to powtórzyła, ale mała skończyła 6 lat i już nie da rady. Pozdrawiam:)
AlicjaNikola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

:)dziękuję za odpowiedz, mam nadzieję że będziemy z córcią zadowolone.Pozdrawiam:)
mandziarka-1
Na forum od: 14 lut 2013 21:41

Post autor: mandziarka-1 »

Witam ja również w tym terminie wybieram się do Adri czyli 8 marzec i nie mam pojęcia czego mam się tam spodziewać to nasz pierwszy taki wyjazd.
is_ka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 gru 2012 16:28

Post autor: is_ka »

Jeśli chodzi o stronę medyczna to OK.

Przed odbiorem pokoju radzę najpierw go obejrzeć, bo można się zdziwić...

Standard jest bardzo różny, min. są takie pokoje, w których jest tylko wspólna wersalka dla matki i dziecka...
Wersalki są zakończone drewnianymi bokami (u nas niestety dziecko huknęło w ten bok i miało krwiak na pół czoła...)
Taki "standard" ma 3 piętro...
Piętra: pierwsze, drugie oraz parter mają normalne warunki, czyli dziecko i opiekun mają osobne łóżka.
AlicjaNikola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

:roll: o matko to nieciekawie sądząc po opiniach mam. Ja tam nie chce jakiś wygórowanych standardów ale ważne by było CZYSTO I BEZPIECZNIE dla dziecka a z tego co czytam na tych forach to sanatoria dla dzieci są w opłakanym stanie albo syf w pokojach.Kurcze jadę tam z dzieckiem z astmą i alergią i po prostu strach mnie ogarnia co tam będzie.Mam taką dziecięcą naiwność że będę miło zaskoczona :D Na pewno zdam szczegółową relację z pobytu jak wrócimy z córcią :D
Piotr2012
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2012 18:28

Post autor: Piotr2012 »

Byłem w Adrii dwa razy (2011 i 2012) - było czysto, jedzenie dobre, zabiegi i opieka medyczna super. Jedyny mankament to to że nie zajmuja się dziecmi (chodzi mi organizowanie jakiś atrakcji dla nich w formie zabaw, dyskotek itd. jedyne co robia to posrednictwo w wycieczkach za które trzeba płacić) Ale sama miejscowość jest piekna, jest gdzie spacerowac a o to przecież chodzi
zazdroszczę Ci wyjazdu
AlicjaNikola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wróciłyśmy całe i szczęsliwe.
Cały turnus będę dobrze wspominać bo towarzystwo było rewelacyjne,dzieciaki sie nie pozabijały :))) najlepsze było to że większość z oskrzelami miała problem ale do tłuczenia kilometrów po korytarzach i piętrach były zdrowe :)))
Jedzenie i warunki mieszkalne super, tylko w naszym pokoju 102 nie było zasięgu wifi :(
Obsługa całego kompleksu przesympatyczna. Na zakończenie zrobili spotkanie z góralami to dzieciaczki miały frajdę a tak to były wycieczki- płatne lecz przez pogodę większość odwołana.
Ogólne wrażenia są takie że za rok też bym chciała tam z córcią pojechać bo było rewelacyjnie pod każdym względem i mam nadzieję że z tymi mamami co były na naszym turnusie będę miała okazję jeszcze się zobaczyć.
pozdrawiam
is_ka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 gru 2012 16:28

Post autor: is_ka »

AlicjaNikola,
czy w Adrii kuracjusze użytkowali parter, 1 i 2 piętro?
czy 3 też?
AlicjaNikola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

3 też:)
ODPOWIEDZ