znp Ciechocinek
znp Ciechocinek
Re: znp Ciechocinek
Musze przyznac, ze bylam juz w roznych sanatoriach w ostatnim czasie mimo bardzo mlodego wieku no ale coz, kontuzja i tak wyszlo.
Na poczatku jak dowiedzialam sie ze Zus mnie wysylal do Ciechocinka to bylam zalamana. PO przyjezdzie do ZNP od poczatku bylam mile zaskoczna, obsluga na recepcji przemila, szybka rejestracja przez pielegniarki i odrazu tego samego dnia lekarz i ustalenie zabiegow. Turnus z Zus byla zakwaterowany w glownym , najstarszym budynku na 1 i 2 pietrze. Tak jak ogladacie zdjecia na internecie to pokojo za starych czasow sa juz prawie nie aktualne, powoli systesmatycznie odnawiaja pokoje, wymieniaja meble itd. Ja bylam zakwaterowane w trzyosobowym pokoju na 2 pietrze, warunki bardzo dobre, pokoj z lazienka. Nie polecam dwojek, bo pokoje bardzo malutkie i nie ma sie gdzie ruszyc. Panie sprzatajace byly u nas codziennie i dbaly o czystosc:)
Wyzywienie bardzo dobre, urozmaicone, obsluga na stalowce tez bardzo mila:))
Jesli chodzi o rehabilitacje to wszystko jest na miejscu w budynku na parterze, zabiegi sa naprawde rozne wiec dla kazdego cos sie znajdzie:) Obsluga fajna, zawsze chetnie pomogli.
Jesli chodzi o przydzielanie wspolokatorow co do wieku to naprawde z tym roznie.... Na naszym turnusie nie zwracali na to uwagi, ale ja mimo ze mialam starsze kolezanki w pokoju od siebie to nie zamienilabym ich na zadne inne:))
Na terenie obiektu sa dwie kawiarnie, jedna przy wejsciu do stolowki (czynna tylko wieczorem)- srednio polecam. Druga w piwnicy budynki, mniejsza ale z klimatem (Pub u Misi), obsluga fajna, do tanca przygrywa pan Andrzej, mozna tam sie fajnie bawic.
A jesli chodzi o wyjscia na miasto i tance to rzecz gustu. Ja jestem mloda ale w kazdym klimacie i rytmach bede sie bawic. Jesli chodzi o moje odczucia to najlepiej bawic sie u Misi, Targon (rewelacyjnie panowie graja), Teatralna ( ale jak gra zespol Acord) i teczowa.
Ludzie tak polecaja Bristol ktory jest parku ale powiem szczerze, ze sztywno i bardzo bardzo drogo, na samym poczatku skasuja was za wejscie, szatnie i za kazdym razem za toalete:))))
Jesli macie jakies pytanie, chetnie odpowiem ale smialo polecam ZNP.
Aha, jesli ktos chce pokoj jednoosobowy tto musi wczesniej zarezerwowac, nie pobieraja za rezerwacje oplat. W dzien przyjazdu raczej bedzie ciezko
W sanatorium jest cieplo, natomiast w lacznikach straszne przeciagi.
Natomiast jeśli chodzi o internet, to na dole przy recepcji jest komputer z dostępem do netu i to jest bezpłatne, działa też wifi ale niestety najlepiej odbiera na dole na sofach przy recepcji.
Jeśli masz jakieś pytania, to smiało.....