Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Sanatoria nad morzem dla dziećka do lat 6 pod opieką osoby dorosłej sa tylko w Dąbkach - są tam aż cztery senatoria Cegielski (uwaga łazienki wspólne), Hutmen (byłem), Dukat (drogi) i Argentyt
pozdrawiam
Piotr
Napisz mi proszę twoje wrażenia o tych w których byłeś.
Mam mieszane uczucia,co do Cegielskiego po tym,co czytam.No i te łazienki Nie wyobrażam sobie,żeby moje dziecko chciało zostać samo w pokoju jak np.pójdę pod prysznic.
Byłem tylko w Hutmenie warunki średnie jesli chodzi o pokoje (w tym roku budynek C jest po remoncie więc pewnie cos sie poprawiło) ale za to jedzenie bardzo dobre opieka medyczna takze OK, a co wazne organizowali dużo atrakcji dla dzieci (reagowali nawet na pogode - padał deszcz to zaraz zorganizowali film dla dzieci itd.) Dodatkowym atutem Hutmena w porównaniu do Dukatu była cena we wrzesniu 2012 roku była to róznica około 500zł - jak dla mnie to dużo - wyszedłem z założenia że nie jadę żeby siedzieć z dzieckiem w pokoju tylko chcę jak najwięcej przebywac na spacerach. Budynki nie sa połaczone więc aby dojśc na jedzienie czy zabiegi trzeba zrobić mały spacerek (to są odległości około 100m - więc to było nawet OK dzieci przy okazji spotykały się na placu zabaw)
W tym roku chcę jechać do Argentyt bo termin turnusu mi pasuje
W okresie jesiennym było dla mnie ważne ile dzieci jest na turnusie - bo wiadomo duzo dzieci to wieksze ryzyko że będzie więcej jakis chorób wirusowych a w Hutmenie było tylko 30 dzieci reszta to dorosli kuracjusze a w Dukacie jest ponad 100 dzieci.
Masz rację Cegielski - rzcej nie - pozostałe OK - róznice w cenie i warunkach.
Ciekawa jestem,który ośrodek nam przydzielą
Na razie mamy złożony niosek i czekamy.Mam nadzieję,że nie Cegielski,albo jeśli to żeby udało mi się załatwić jakoś zamianę na inny.
Jeśli chodzi o warunki to zleży mi na łazience w pokoju.No i na czystości.Tak jak opisałeś Hutmen to jest ok.
Jak długo czekałeś na wyjazd od momentu złożenia wniosku?
Ja mam już złożony.Ok.2 tyg.temu został wypisany,zostawiłam u lekarza bo nie pasowało mi samej zawieść.
Fajnie by było jechać jeszcze przed wakacjami.
Przyznają wam ten ośrodek,który chcecie?czy masz jakieś znajomości?
W woj. zachodniopomorskim wnioski dla dzieci do lat 6 z opiekunem są rozpatrywane na bieżąco. Ja zasze składam podanie z prośbą o termin kiedy mogę dostać urlop i ostatnio było tak że juz po tygoniu od złożenia miałem w domu skierowanie do sanatorium w terminie o który prosiłem (oraz do sanatorium o które prosiłem)