Świeradów- Czerniawa Zdrój

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
AMA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2013 19:07

Świeradów- Czerniawa Zdrój

Post autor: AMA »

Witam. Jadę do sanatorium Czerniawa Zdrój 3 czerwca . Czy ktoś może też wyjeżdza w tym terminie? Proszę też o jakolkolwiek aktualną opinię o tym sanatorium. :kwiat:
AMA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: Świeradów- Czerniawa Zdrój

Czy naprawdę nikt nie wyjeżdża do Swieradowa Zdroju :( ?
Awatar użytkownika
kaja58
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 31 lip 2011 10:12

Post autor: kaja58 »

Witaj:) Też jadę w tym terminie do Czerniawy i też mi nikt nie chce nic napisać. Skąd jedziesz? Pozdrawiam:)
AMA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Kaju! Ja jadę z Krakowa, trochę przeraża mnie podróż , bo nie czuję się najlepiej.Zastanawiam się czy nie zrezygnować......ale troche mi żal. Napisz skąd Ty jedziesz! Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
kaja58
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj ponownie:) Ja mam blisko bo jadę z Zielonej Góry - samochodem . To ok 160 km. Przykro,że się źle czujesz ale może przejdzie. Masz jakieś bezpośrednie połączenie? Zastanawiam się jak tam jest naprawde bo nikt nic nie pisze i troche się boje.Pozdrawiam
AMA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Kaju, 160 km, to niedaleko :), ja nie mam bezpośredniego połączenia, mogę przez Wrocław pociągiem - w sumie 10 godz. albo autobusem do Jeleniej Góry i potem do Świeradowa, a potem jeszcze do Czerniawy. Przeraża mnie ta podróż z bagażem przy mojej niedyspozycji. Spróbuję w ZUS-e załatwić zmianę miejsca albo zrezygnuję z wyjazdu, zwłaszcza, że nic nie wiem o tym sanatorium. Pa.
Iwona2012
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2012 09:16

Post autor: Iwona2012 »

Witam,

Czy wyjeżdża ktoś na turnus 25.04-16.05 z okolic Warszawy?
Wybieram się pociągiem, ale zawsze raźniej razem :)
Iwona
793 283 573
Awatar użytkownika
kaja58
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj:) Faktycznie, za ciekawie nie jest. Z dojazdem ze Świeradowa do Czerniawy problemu nie ma żadnego przecież mam samochód. Musisz to jeszcze przemyśleć. Nie wiem czy można zrezygnować z wyjazdu albo zmienić miejsce - pytałaś w ZUS? Może nie będzie źle - ja się tak pocieszam hihi. Pozdrawiam
pivelka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 12:22

Post autor: pivelka »

Witam
Ja wróciłam tydzień temu z Czerniawy Zdrój (skierowanie ZUS), z wielkimi obawami jechałam pierwszy raz do sanatorium a tu miła niespodzianka.... bardzo mi się podobało :D. Owszem były osoby niezadowolone ale ja nie jestem wymagającą osobą, pokój czysty (sprzątany co 3 dni), z łazienki trochę śmierdzi kanalizacją ale to kwestia przyzwyczajenia i podobno pokoju, jedzenie bardzo dobre (zwłaszcza obiady), dla kobiet wystarczające a panowie podjadali :D, my mieliśmy lodówkę w holu, jeśli ktoś jedzie potańczyć itp. to się rozczaruje, potańcówka w ośrodku raz w tygodniu. Rehabilitacja ok. przemiłe Panie które serdecznie pozdrawiam. Basen w ośrodku feeee.... na szczęście ktoś go zniszczył i chodziliśmy do nowiutkiego basenu. Niestety kuracjusze ZUS nie mogą korzystać ze sprzętu w Centrum Odnowy (nowa siłownia i basen). Do Świeradowa jeździ 2 razy dziennie bezpłatnie bus.
Do domu jechałam z żalem że czas tak szybko leci, wszystko zależy od Was, ja akurat trafiłam na wspaniałych ludzi i super towarzystwo :lol:
AMA
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

kaja58 pisze:Witaj:) Faktycznie, za ciekawie nie jest. Z dojazdem ze Świeradowa do Czerniawy problemu nie ma żadnego przecież mam samochód. Musisz to jeszcze przemyśleć. Nie wiem czy można zrezygnować z wyjazdu albo zmienić miejsce - pytałaś w ZUS? Może nie będzie źle - ja się tak pocieszam hihi. Pozdrawiam

Witaj Kaju. Doczytuję, ze jesteś gotowa do wyjazdu.....brawo! Ja napisałam do ZUS-u rezygnację z Czerniawy i jednocześnie prośbę o Stegnę we wrześniu i udało się. :D Ja tez jestem po onkologii. Szkoda, że się nie spotkamy :( . Odezwij się jeżeli masz ochotę. Rzadko tu zaglądam, ale czasami tak. Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ